onsdag 5 december 2007

Frälst och fri

När jag tänker tillbaka för ett år sedan så har det hänt mycket i mitt liv. Från att vara fullständigt slut som människa så har fått ett nytt liv.

Hade någon sagt till mig för ett år sedan innan jag tog emot Jesus i mitt liv, om ca ett år går du gå på bibelskola och ditt liv kommer och förändras. Då hade jag säkert tyckt att den människan drömmer och pratar strunt.

Jag kom till det stadiet att jag tappade livslusten fullständigt och det med förde att jag försökte begå självmord men samtidigt ville jag inte dö utan det var ett rop på hjälp.

Alla sår som jag hade inom efter alla årbörjade komma till ytan och hotade att förgöra mig.

Jag var ute mycket på krogar och träffade massa folk och ett tag kunde jag vila mig på grund av att alkoholen verkade som bedövningsmedel för min själ men till slut så kunde inte ens det hjälpa mig och vilket ledde till att jag inte orkade leva längre.

Jag hamnade på psyk ett antal gånger och de försökte att hjälpa mig genom samtal och det klart att det hjälpte ett tag men sedan var det samma sak igen och detta höll på tills den dagen jag var som levande död.

Jag bara andades stort sätt, det kändes som jag inte fanns längre.

Jag mins min sista krogbesök som var början till ett liv som jag har nu.

Jag började gå hemåt sent som vanligt men jag kom aldrig ända hem utan jag bröt i hop ute på gräsmattan till någon hittade mig och då var det en färd till sjukhuset.

Jag lades in i ett rum och in kommer en kvinna som jag kände igen och hon var en kristen. Jag minns att jag hade sagt att där är en ängel.

Jag fick ett utbrott som att jag ville bara inte vara med längre så jag hoppade upp från sängen och sprang ner i källaren och satte mig i en av hissarna på golvet och bara grät.

Kristna kvinnan hittade mig, satte sig vid min sida och bara kramade mig och jag grät av fullständig utmattning och hopplöshet.

Jag fick ligga några dagar på psyk men jag blev aldrig riktigt återställd utan jag hade nått botten i mitt liv.

En natt hände detta otroliga. Jag grät och kastade mig i sängen av våldsam ångest som grep tag i mig.

Jag ropade till Gud ” Att om inte du finns Gud så kan jag lika gjärna lägga mig ner och dö”

Något händer: Jag kännde bara hur det jobbiga ångesten släppte taget, gråten tystnade och någon tog tag om mig och slöt mig i famnen. Jag kännde en vila i hela mig. Det kändes som jag lyftes upp från eländet.

Jag somnade av ren utmattnig och jag vaknade efter några timmar och kännde samma trygga famn full av kärlek som spred sig över hela min kropp och jag visste att det var Jesus som var hos mig.

Jag gav mitt liv till Jesus och det var det bästa jag gjort. Han har varit på min sida och han kommer aldrig att lämna mig.

Sakta men säkert har jag vuxit i mitt andliga liv och jag vet av mina erfarenheter att Jesus är svaret för alla.

Livet är bara tomt utan Jesus och det finns ingen annan som kan ge denna underbara frid.

Jag har förstått att livet är mer än bara äta, sova och jobba.

Jag kan se livet helt annat sätt nu och jag kan också¨se med Guds ögon att vi är inte skapade till att leva utan Gud, utan vi är skapade att leva tillsammans med Gud och ha gemenskap med honom.

Vägen till Gud går genom Jesus som dog för oss på Golgata kors. Han gjorde det för mig och dig.

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son på var och en som tror på honom skall inte förgås utan ha evigt liv.

Den som älskar Gud samverkar allt till det bästa.

Jesus är den samma igår, idag och i evighet.

Det livet börjar här och nu. Amen…

/Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar