måndag 4 februari 2008

Gud välsigne dig Åke Gren

Gud välsigne dig Åke Gren som står på Guds ord. Halleluja, att det finns Guds män som vågar säga sanningen.

Att vara öronkittlare och predika det som världen vill höra ska vara långt borta från oss.
Jesus älskar syndaren det vet vi och det är det man kör med "att Jesus älskar oss men man vill inte göra något åt sitt liv, utan man fastnar i samma bana och lurar sig själv för att fortsätta att synda.

Alla som lever i homosexuella handlingar vet inom sig att det är synd och därför skapar man program eller vad det nu är för att finna stöd i det leverne man lever i utifrån.
En sak är klar att i Guds ord finns det ingen stöd för homosexuella handlingar utan det är synd.

Man kan inte leva i synd om man är frälst, man kan inte leva sexuellt lössläpt när man tillhör Jesus. Man vill bara leva rätt och rent. Man kan inte leva i homosexuella handlingar eller partnerskap om man tillhör Jesus. En frälst människa kan inte gå mot Guds ord överhuvudtaget , utan man försöker leva efter det Gud lärt och och lär oss. Den som tillhör Gud kan inte synda och då spelar det inger roll vilken synd det än är.

Man ser ljumhet i kyrkor idag och man börjar kompromissa med synden genom att släppa in världens sätt och leva vilket innebär katastrof för den församlingen om man börjar välsigna det som inte Gud välsignar och det spelar ingen roll om så det vore Pingst, Baptist eller Svenska kyrkan, den Helige Anden kan inte vara närvarande i en sådan församling.

Där synden härskar råder någon annan därför att man har lämnat Gud och hans ord och man söker inte honom från sitt hjärta, man lever inte för Gud helhjärtat och rent då kan det inte bli annat än bara ett religiöst tomt liv och så småningom börjar man leva med världens sätt och det börjar stinka.

När vi börjar se på världens sätt att leva och börjar kittla dem i öronen och predikar det som de vill höra då kan man bara förvänta sig fall om man inte återvänder till det samma budskapet om Gud.

Jesus säger : Vi lever i världen men inte av världen.
Guds ord är sant och är sanningen och ett rättesnöre för moral etikett, uppmuntran full av kärlek.

Man kan inte skilja på Gamla testamentet och det Nya testamentet för allt det som står är Guds ord oavsett om det hände för 2000 år sedan det är lika mäktigt idag som då.
Ingen kan begrunda Bibeln om man inte har den Helige Ande för det är han som gör ordet levande och även Gamla testamentet som det nya. Man måste läsa Guds ord med den Helige Andens ledning.

Ingen kan begrunda ordet mer än den som har Anden, världen kan inte se det underbara i Guds ord för de har inte den Helige Ande,men däremot har alla blivit eller fått uppenbarelse om synd för man kan skilja på rätt och fel.

Så Gud välsigne dig Åke Gren och vi skulle ha flera som dig som står för Guds ord.
Att det är ordning och reda i församlingen är A O. Där det är helt, rent och där templet är helgat till Gud kommer också den Helige Ande vara...Amen

Relaterat:
Bojkotta IOGT-NTO!
Hiv ökar bland homosexuella
Apg29.com Märkliga reaktioner
Dagen; Hatar Gud sex?
Livets Ord bryter med IOGT-NTO
IOGT-NTO står fast vid uteslutning
Nya kränkningar
”Jag förstår inte vad detta har att göra med nykterhet”

25 kommentarer:

 1. Kära Mirre,

  du är verkligen ute och cyklar!
  Har du ens pratat med någon person som är homosexuell och kristen?

  Att visa respekt för människors identitet handlar inte om att "kittla dem i öronen". De homosexuella kristna jag känner har inte själva valt sin läggning. Det är inget man väljer, utan något man är.

  Inte heller handlar homosexualitet om sexuell lössläppthet. Att du skriver så visar tydligt hur dåligt påläst du är.

  Ljumheten i kyrkorna har inte med homosexualitet att göra. Jag tror mer det handlar om att kristna idag (i vår del av världen) inte tycker sig behöva Jesus. Vi klarar oss bra själva.

  Jag känner flera homosexuella, oerhört brinnande kristna, som längtar efter att Jesus ska få röra vid människorns hjärtan. Det gör jag också. Jag längtar efter väckelse där människor som du får öppnade ögon och förstår att fokusera på rätt saker - att jesus kom till jorden och dog på korset för din och min skull!

  SvaraRadera
 2. Man väljer att göra homosexuella handlingar. Gud välsigne dig Mirre du har slagit huvudet på spiken. Vi välsignar och älskar alla homosexuella. Jesus kan bota alla dysfunktioner och man ska inte ge upp hoppet så lätt och bara säga att det är en del av någons identitet.

  SvaraRadera
 3. jaguar. Gud har inte skapat homosexualitet, det kommer vi aldrig ifrån.
  Man föds inte som homosexuell för Gud skapade mannen och kvinnan till att ha sexuell förhålande inte man och man eller kvinna och kvinna.
  jag vet en man som blev helad från sin homosexualitet och han är gift idag och det finns flera som har blivit helade från det. GVD

  SvaraRadera
 4. @David Winther
  Betyder det att man också väljer att göra heterosexuella handlingar?
  Det är ju också en sexuell läggning man föds med och inte bara kan stänga av.

  SvaraRadera
 5. Mirre: Hur kan du säga att man inte föds homosexuell? Vad har du för belägg för det?

  Vet du att det föds tvåkönade människor (med dubbel uppsättning av könskromoser, dvs både en XY-uppsättning och en XX-uppsättning).

  Hur ska de människorna leva för att inte leva i synd?

  SvaraRadera
 6. Man föds med en sexualdrift.

  Sedan fostras man eller väljer preferens för den driften. Att ändra den preferensen är inte alltid lätt. Men det är du som person som själv väljer om du ska ha sex. Det går att avstå.

  Jag kommer inte tvinga någon homosexuell att ändra läggning eller avstå. Det är upp till var och en.

  Det viktiga är att man vänder sig till Jesus inte vilken sexuell läggning man har. Jesus kan rätta till alla problem vi har även sexuella dysfunktioner.

  SvaraRadera
 7. Jaguar. Gud skapade fortfarande till man och kvinna och sex livet ingår där.
  Läs rom 1:a kapitel...Mirre

  SvaraRadera
 8. Du blogg är så jävla rolig att läsa. Vilken verklighetsuppfattning du har. Undra hur många av dina försvarsmekanismer som måste vara igång för att du ska ha en sån verklighetsuppfattning.

  Jag är väldigt stolt över att vara bög. Och jag trivis väldigt bra med det också. Och nej jag tror inte att man kan "bota" homosexualitet med förbön. Men däremot tror jag att man kan bota heterosexualitet. Känner många heterosexualla människor som har blivit homosexuella.

  Jag har ett par frågor till dig, för att du verkar gilla bibeln. Hur kan man som kvinna gilla en bok som är kvinnofientlig? När den säger att kvinnor ska underordn sig mannen, och mannen äger kvinnan, och att kvinnan är skapad av mannens revben? Det har jag ganska svårt att begripa.

  SvaraRadera
 9. Fick jag inget svar på frågan om de tvåkönade? Du David som verkar så säker på att man "fostras eller väljer" om man är hetero- eller homosexuell, kan du inte svara på frågan om de tvåkönade väljer att födas så? Om inte det stämmer faller ju hela ditt resonemang!

  Hasan - jag kan förklara varför jag gillar bibeln. Bibeln är inspirerad av Gud, men det går inte att glömma att den skrevs för mer än 2000 år sedan. Alltså måste den läsas med det i åtanke, precis som du skulle läsa andra lika gamla texter. Det viktiga med bibeln är att den berättar om att Gud sände Jesus till jorden, för att vi skulle kunna få kontakt med honom. Jesus dog för att vi skulle få frihet.

  Jag tycker du gör helt rätt som är stolt över att du är bög. Du är precis lika älskad av Gud som alla heterosexuella. Gud bryr sig inte om din läggning, och han vill ha en relation med dig.

  SvaraRadera
 10. Jaguar,

  Jo, jag svarade på din fråga men jag svarade lite otydligt. Det får jag be om ursäkt för.

  Man föds med en sexualdrift inte en könspreferens.

  Även intersexuella (människohemafroditer) har sexualdrift även om de har både en XY-uppsättning och en XX-uppsättning med könskromatin.

  Det normala i dessa fall är att barnet ganska snart själv väljer vilket kön den har och att föräldrarna fostrar barnet efter detta och då får barnet en könspreferens.

  Så även de som föds med två kön blir alltså enkönade genom ett viljebeslut och uppfostran.

  Ingen människa föds tvingad till homosexualitet. Men det är i grunden ett val att ha sex eller inte. Så är det för alla.

  SvaraRadera
 11. Varför nämner inte bibeln något om de andra sexuliteterna, förutom hetero-. och homosexualitet. Jag är inte ens säker på att homosexualitet ens nämns i bibeln. Och man tycker ju att de andra sexualiteterna också borde nämnas, med tanke på att gud vet allt(?).

  Om jag var kvinna så skulle jag känna mig kränkt av det som står i bibeln. Att man som kvinna är skapad av en mans revben. Att man inte har något värde utan man tillhör någon annan, för att man är skapad av mannens revben som han äger. Jag tycker att det är väldigt kränkade mot kvinnorna.
  Men man kanske inte ska fastna på de detaljerna i bibeln utan se helheten. Vilket jag föreslår fröken "jag-älskar-jesus-och-jesus-älskar-mig-om-jag-bara-är-lydig", a.k.a. Mirre, ska testa.

  Jaguar, du får gärna meddela gud att jag redan har en pojkvän och inte är intresserad av att ha fler relationer med män. Haha. Men det finns säkert någon kille för han också. Säger som veckorevyn: Det finns en kille för oss alla.

  PS: Får jag citera dig på min blogg, Jaguar? Det hade varit sjuk kul.

  SvaraRadera
 12. Ja hassan. nej Guds ord är inte kvinnofientlig men som jag har sagt att man kan inte läsa Bibeln utan den Helige Ande.
  Jesus är underbar o jag vet att han älskar mig och det är underbart att vara frälst.
  Det är ju kul att du tycker om att läsa min blogg.
  GVD Mirre

  SvaraRadera
 13. Hasan,
  Vilka sexualiteter tänker du på? Bibeln talar om flera sorters otukt. Homosexualitet är en av dem men även exempelvis tidelag och incest omnämns. Bibeln talar även till transpersoner. Bibeln har inget emot sex bara sex utanför äktenskapet.

  Gud älskar sex!

  SvaraRadera
 14. David W - Det där stämmer inte helt och hållet. Hjärnforskare har hittat en viktig cellgrupp i hypothalamus, som ingår i den så kallade "bed nucleus of the stria terminalis", BST, verkar vara bestämmande för vår könsidentitet, det vill säga om vi upplever oss, känner oss, som män eller som kvinnor, eller kanske lite av båda könen. (http://www.symposion.com/ijt/ijtc0106.htm)
  Där får du gärna läsa om du vill veta mer.

  Mirre - JAAAAHA! Så klart. Hur kunde jag missa det. Jag glömde bort den heliga anden. Men hur vet du att jag inte har den heliga anden. Den kanske är här hemma hos mig och dricker te med min låtsaskompis Laban. Det vet du faktiskt inget om.

  Om jesus verkligen älskade dig, så skulle han inte ställa en massa krav på sin kärlek. Han skulle älska dig oavsett vad du gjorde med ditt liv, så länge du var lycklig med det valet. Och inte försöka bestämma över dig och säga vad du ska tycka och tänka. Ditt förhållande med jesus och gud skulle klassas av psykologer som ett destruktivt förhållande. Det är bara en tanke. Tänk på det.

  SvaraRadera
 15. Tack Hasan för din länk,

  Men det är inte klarlagt vad som är orsak och verkan. Det är förstås så att uppfostran och den fria viljan förändrar hjärnan.

  Om man tar barn som inte hört något talat språk som exempelvis så blir de områden i hjärnan som styr språket väldigt små och barn som får höra talat språk utvecklar de områdena i hjärnan.

  SvaraRadera
 16. Hasan - Självklart får du citera mig om du vill. Synd bara att du inte kunde låta bli att raljera och skämta i ditt svar. Jag kan riktigt se hur anti-homo-människorna gnuggar i händerna och tycker det var bra...

  Klaga inte på kristna personers eleka uttalanden om homosexuella om du själv inte kan låta bli att nedvärdera dem och deras tro.

  Tänk på det.

  SvaraRadera
 17. Jesus ställer inga krav. Han tvingar ingen att komma till honom, hans kärlek är frivilig men det är oss det beror på om vi tar emot honom eller förkastar honom.
  Jesus är underbar o han älskar dig oxå. Jesus är livet och han har gett mig ett underbart liv. Jag var nära döden men han räddade mig till ett underbart liv.
  När jag tog emot Jesus i mitt hjärta då fick jag oxå den Helige Anden som gåva.
  Du får gjärna håna mig det gör inget. Jag är inte förmer än min Herre. Han fick oxå ta emot hån och bespåtelse. En dag så kommer du inse att jag hade rätt och många kommer och ångra sig att man inte lyssnade på oss som berättar om Jesus. GVD

  SvaraRadera
 18. Jaguar - Ja men jag visste inte riktigt vad jag skulle svara på det. För det var ett oväntat kommentar från din sida. Vad svarar man när någon säger att gud vill ha en relation med dig? När man själv redan är i ett förhållande. Haha.
  Låt de, anti-homo-sak-människorna, gnugga sina händer hur mycket de vill. Jag är inte rädd för att ta striden mot de. Hihi

  Jag gör bara som bibeln säger. Står det inte i bibeln: Öga för öga, tand för tand. Skyll inte på mig, skyll på bibeln.
  Ja, du har faktiskt rätt. Alla har rätt att tro på det de vill tro på. Men man har också rätt att inte tro på någon religion. Och jag har valt att inte tro på någon religion. Live and let live. Men ge fan i min homosexualitet. Hihi.

  David W - Som sagt så sitter dessa cellgrupper i hypothalamus, och den delen av hjärnan påverkas inte i samma utsträckning som cerebrala cortex.

  SvaraRadera
 19. Om nu Guds kärlek är den starkaste kraften så borde han väl respektera kärleken, Mirre? Om ni botar en lycklig och kär homosexuell med förbön så dödar ni kärlek! Störst av allt är väl ändå kärleken?

  SvaraRadera
 20. Hej Lina!
  I germanska språk så saknas skillnaden mellan olika slags kärlek men den kärlek så menas i bibeln är heter Agape. Jag har saxat från Wikipedia:
  "Står för den förutsättningslösa kärleken, den självutgivande formen av kärlek och har ingen sexuell underton. Agape står också för hur (den kristna) Gudens kärlek är gestaltad i relation till människan, och hur människor ska älska Gud och varandra."

  Det har alltså inget med sex eller förälskelse att göra. Störst av allt är Agape!

  SvaraRadera
 21. Om Gud skapat människan till sin avbild, måste väl Gud även skapat de homosexuella? I så fall fördömer du ju skaparen och det skapade. Det enda jag fått lära mig att kristen tro handlar om är kärlek, kärlek till Gud och kärlek till Jesus. Men också kärleken mellan två individer, det största och enda som överstår allt annat på jorden. Så varför fördöma det viktigaste? Kärleken kommer allid att finnas och bestå, sänd från Gud till oss. Kärleken är Gud, genom oss, och då Gud är störst är kärlek mellan två individer lika stor och sann oavsett om den framgår som heterosexuell eller homosexuell. Det är fortfarande samma kraft från skaparens hand.

  SvaraRadera
 22. homosexuell sex är lika naturlig som heterosexuall sex mellan man och kvinna. Det är så här vi är födda och skapade, vare sig gud eller inte deltog i den akten.

  Jag är bög och att jag inte skulle ha lov att älska den man jag älskar, vore väl mer än synd. punkt slut!

  SvaraRadera
 23. Homosexualitet är synd. Det kommer vi aldrig ifrån. Ingen homosexualitet är naturligt. Läs Rom 1.

  SvaraRadera
 24. ..enligt sagoboken, den så kallade bibeln, boken som har skapat så mycket lidande och elände. Den är antagligen för det mesta uppdiktad, uråldrad, patriarkalisk och kan tolkas precis hur som helst eftersom den är skriven väldigt luddigt.

  Jag blir så arg! Du är så nära, att precis som Pastor Green, att kalla homosexuella en cancersvulst på samhällskroppen!

  SvaraRadera
 25. Det är inte Guds ord som skapar lidande utan det är olydnaden mot Gud. Talet om korset är dårskap för dem som går fölorade men Guds karft för den som tror. Du får gjärna bli arg. Jag välsignar Pastor Green. Gud välsigne dig...

  SvaraRadera