måndag 10 mars 2008

Afficher en del av yttrandefriheten

Så säger Ola Sigvardsson efter att ha publicerat bilder på Jesus med bajsande djävul över Jesus huvud. Om detta säger han att det är en del av yttrandefriheten.

Jag måste säga att man måste ha väldig dålig fantasi för att publicera dessa bilder. Tror ni inte att det finns roligare saker att skriva om eller har Ola Sigvardsson för lite och göra vid sin post att man kanske till och med skulle börja fundera att byta ut chefen som åstad kommer mer än en bajsande djävul över Jesus huvud. Och detta ska kallas för yttrande frihet, det enda vi gör med detta är att drar Guds vrede över oss.

Varför denna ide överhuvudtaget. Är man förmer än skaparen själv? Mina tankar går till det två rövarna som korsfästes tillsammans med Jesus. Den ena rövaren var ångerfull och kanske rädd för döden medan den andra var hädisk och dum och verkade inte frukta för något, inte ens döden.

Han som var mera mjuk i sitt hjärta bad Jesus tänka på honom när han var i sitt paradis men orden Jesus sa " sannerligen du ska vara med mig där idag".

Orden Jesus sa till rövaren gav honom ett hopp ett evigt liv i en enda sekund vände fruktan, ångest och oro från den fånge som hade bevarat sitt hjärta mjukt. Rövaren trodde på Jesus och fick så följa med honom.

Den andra rövaren gick evigt förlorad för sitt hårda hjärtats skull. Denna rövare hade också en chans på korset att omvända sig och be om förlåtelse men det gjorde han inte. Hans hjärta hade blivit hårt efter att synden hade härjat i hans liv kanske en längre tid.

Jesus säger, "Att vi ska bevara hjärtat för därifrån utgår livet".

Är du den rövaren på korset som vänder om, till Jesus eller den andra med det hårda hjärtat som gick evigt förlorad på grund otro eller ånger? Vi ska alla stå till svars en gång vad vi gjort, alla kommer och få svara för det man gjort om det är ont eller gott.

Ska Jesus säga till dig: Bra gjort du min tjänare...eller säger han till dig..Gå bort från mig. Jag känner dig inte.
Precis som rövarna måste vi ta ställning just nu för morgondagen vet vi inget om.
Gud välsigne dig...

Relaterat:
Correns chefredaktör om dödshoten
Chefredaktör mordhotad
Våldsamma protester mot Muhammedteckningar
Chefredaktör mordhotad för Jesusbild
SvD: Chefredaktör mordhotad för Jesusbild
SvD: Linköpings kommun censurerar affisch
Chefredaktör hotad till livet
Chefredaktör mordhotad för Jesusbild
Chefredaktör mordhotad för Jesusbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar