fredag 22 maj 2009

Upproriskhet mot Gud och hans ord...


" Missionskyrkan väntar med beslut om samkönade vigslar

Svenska missionskyrkan väntar med beslut om deras pastorer ska viga samkönade par.Den nya äktenskapslagen, som ger par av samma kön samma rätt som par av olika kön att ingå äktenskap, tvingar kyrkorna att ta ställning till om de vill viga par av samma kön eller inte.Evangeliska frikyrkan ska utreda frågan under det närmaste året men mycket tyder på att EFK kommer att avsäga sig vigselrätten.

I Missionskyrkan kommer frågan att bearbetas under hösten av teologiska kommittén, som sedan lägger fram ett betänkande till kyrkostyrelsen, skriver Sändaren.-

I Missionskyrkan finns ännu ingen skriven ordning som vi kan luta oss mot i det här fallet.

Vi behöver bearbeta och förankra frågorna innan vår praxis förändras, säger Olle Alkholm, kyrkosekreterare i Svenska missionskyrkan.För de kyrkor som väljer att behålla vigselrätten betyder den nya lagen att pastorerna från och med 1 maj också har rätt att viga par av samma kön.

Enligt Olle Alkholm kommer dock inga vigslar av samkönade par att förrättas av pastorerna i Missionskyrkan under 2009.

I slutet av året planerar kyrkostyrelsen att presentera ett förslag på hur man ställer sig till den nya könsneutrala lagen."

Vad är det som händer i våra kyrkor som överhuvudtaget behöver fundera på samkönade vigslar. Jag har själv varit med i en missionskyrka för många år sedan men idag är jag frälsningsoldat.

Jag hade inte tvekat en sekund för att gå ur en fösamling som börjar kompromissa med synden som att man börjar viga homosexuella par eller samkönade som man kallar det idag.

Vi kan läsa i Rom 1 att Gud fördömmer sådant men ändå tar man detta till att fundra på saken som EFK uttrycker det.

Man säger i missionkyrkan att man inte har någon skriven ordning som vi kan luta oss emot i det fallet.

Jasså men då måste jag säga att det är väldigt märkligt att man säger att man inte har någon skriven ordning att hålla till.

Gud ord är fullt av ordningar och undervisning på hur vi ska leva och vika saker som är fel.

Gud kallar homosexuella handlingar något som avskyvärt i hans ögon och som han inte välsignar och kommer aldrig att göra det.'

Jag kom och tänka på ett bibel ord som kom till mig nu.

Ni som började i anden ska ni sluta i köttet nu.

Kom inte och kör med att Gud är kärlek att jag dömmer .

Nej, det är inte jag med Guds ord dömmer inte jag.

Det är min uppgift att informera om saken att detta är fel och går helt emot Guds vilja och hans välsignelser uteblir.

Jag hade för mig att kyrkorna har till uppgift att rädda folk från fördärvet men i stället skickar vi dem dit med osanningar och gör lögn till sanning.

Pastoer och präster hur kan ni se Gud i ögonen den dagen då vi ska stå till svars för det ni gort.

Hur kan ni stå ut med att många människor går evigt förloprade " förevigt "på grund av era lögner.

Om Gud säger att homosexualitet är synd hur kan ni vända på det som om det vore välsignat.

EFK tänk er för vad ni beslutar i detta.

Vill vi ha Guds välsignelse eller hans förbanlse.

Ännu värre är det att ni har lärt känna sanningen men vänder er bort från det och gör en annan evangelium fast det inte finns någon annan.

4 kommentarer:

 1. It is about sinking ships trying slowing their descent to the bottom... the denominations are but little boats with BIG holes in the bottom and they are trying to plug the holes with any-body who will jump in the boat, not knowing that it will only hasten them sinking all the faster... It has not been about God nor the Bible for so many years that the captians of the boats only know one thing, don't let the boat sink! Might one instead abandon the little man made boats for the Ark, His name is Jesus! ArcticEric

  SvaraRadera
 2. Yes, they surely has abandoned The word of God and that way they are all blind fools leading blind fools...

  SvaraRadera
 3. Det är mycket förvånande att reaktionerna från övriga frikyrkligheten, nästan helt har uteblivit efter det att det blev känt att Missionskyrkan överväger att från 2010 införa en ordning för homovigslar. Jag tycker det är en chockerande nyhet. När svenska kyrkan införde detta så tänkte jag att inom tio år kommer säkert någon av de gamla frikyrkorna införa samma sak. Men nästan omgående så avisera Missionskyrkan att man överväger att också ha en ordning för homovigslar. Men än så länge är det tyst från övriga kristenheten. Inte ens Stefan Swärd har tagit till orda - han som brukar våga uttala sig även om sånt som ligger utanför efk-ramen. För något år sedan tänkte jag att de homosexrelaterade frågorna kommer gå som en spjutspets genom kristenheten och dela den. Men nu börjar det allt mera förefalla som att det snarare växer fram ett konsensus mellan kyrkorna om att bejka att en homosexuell livsstil är förenligt med ett kristet liv.

  Berndt Isaksson
  metodistpastor

  http://berndtisaksson.dinstudio.se

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar. Jag tycker oxå att det är så konstigt att det är tyst om detta i våra kyrkor.
  Vi vet ju vad Guds ord säger men ändå så börjar man falla från det kristna budskapet.
  Gud hjälpe oss...Vi får aldrig tystna.. Gud välsigne dig broder.

  Vi du så kan du gärna besöka min andra blogg. maritkratz.bloggagratis.se

  SvaraRadera