tisdag 29 juli 2008

Tro på Gud

Det är så sant som Ulf Ekman säger att vi behöver bli som Noa. Han var en rättfärdig man och som levde i gemenskap med Gud och vilket också räddade honom från syndafallet. Han byggde sin ark som Gud hade sagt till honom och göra och tack vare att Noa gjorde som Gud sa ,räddade det honom och hans familj.
Abraham var också en rättfärdig man som trodde på Gud. Han gjorde som Gud sa. Abraham skulle även ge Isak till Gud för Abraham visste att Gud kunde väcka honom från det döda. Han litade på Gud fullständigt. Vi skulle ha många Abraham och Noor idag som lever för Gud helhjärtat och släpper kontrollen

Men ofta när man talar om att lyda Gud så tror man att man ska göra sin nästa illa.

Man tror att Gud menar att vi ska dömma varandra till döden eller slå varandra på ena kinden , hata de prostetuerade och alla människor som är onda dom ska vi ta död på.

Har man den uppfattningen om att lyda Gud då är man ute och simmar. och fått en helt fel uppfattning. Att lyda Gud innebär att tjäna honom inte till att ta död på varandra eller hata varandra. Gud är ingen tyrann som slår oss för att vi ska lyda. Gud är inte ond och det finns ingen ondska i honom. Men Gud är rättvis och han ser inte synden mellan fingrarna.

Vem är du människa som kan sätta dig upp mot Gud? Vilka befogenheter har du att håna det som är heligt? Gud välsigne dig Ulf Ekman, skönt att det är någon som står för sanningen och säger det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar