tisdag 5 augusti 2008

Rangordningar i Guds rike

John Bevere sa i sin predikan att Gud rangordnar dem som kommer till himlen. Gud har också sagt att vi ska pröva allt både det som är profetiskt och predikan vi hör. Vi ska inte svälja allt med hull och hår utan pröva det.

Jag har svårt att tänka mig att Gud skulle rangordna oss i himlen efter det vi gjort här på jorden.´Jag tror inte det, för vi har fått nog av det här på jordens rangordningar, men visst kommer Gud och belöna oss för gott arbete men om det är någon rangordning har jag svårt att tänka mig. När jag hörde ordet rangordning i Guds rike kände jag ofrid inom mig. Nej, jag tror inte på det utan vi kommer leva i salighet nära Gud. Vi kommer att vara som Guds änglar och bara frihet existerar.

Vi är lika inför Gud här på jorden inte skulle han göra skillnad på oss i himlen, men visst ska man göra ett gott arbete här på jorden och tjäna och ära Gud för det är vår uppgift här och nu.

Men att Gud skulle göra någon rangordning har jag svårt att tro. Amenhttp://dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156189

1 kommentar:

  1. Hieraki i Guds rike. Knappast. Alla kommer att vara lika. Det finns inget som säger att det ska vara olikheter i skrifterna tvärtom. Men däremot kommer det att vara en hierarki under tusenårsriket det kommer att regeras av en grupp som står nära Gud

    SvaraRadera