tisdag 5 augusti 2008

Sverige...sodom och gomrra

Gud förbarma dig över oss. Vad har hänt med Svenska kyrkan? Vad har hänt med dem som har predikat renhet och hängivenhet till Jesus.

Jag har inte ord till detta eländiga dårskap från Svenska Kyrkan håller på med. Man börjar manipulera med synden och släpper in det i kyrkor. Viga homosexuella fast Gud har så klart sagt i sitt ord att det är synd. Romar brevet första kapitel talar om det så klart och tydligt. Sverige börjar likna Sodom och Gomorra, syndens näste, där även präster om man nu kan kalla dem präster som välsignar det som Gud förbannar. Undrar hur deras samvete är,hör man inte Guds röst som vädjar att inte göra det som behagar honom. Det är inte undra på att ofrälsta människor blir förvirrade när de som säger sig vara kristna och gör precis tvärt om vad Gud säger.

Så här säger Guds ord. Ords 4:20- 27 Min son, tag vara på mitt tal, vänd ditt öra till mina ord. Låt dem inte vika från dina ögon, bevara dem i ditt hjärtats djup. Ty det är liv för var och en som finner dem och läkedom för hela hans kropp.

Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet. Gör dig fri från munnens flaskhet, låt läpparnas svek vara fjärran ifrån dig.Låt dina ögon se rakt fram, , rikta din blick rakt framför dig.Tänk på var din fot går fram låt alla dina vägar vara rätta. Vik inte av till höger eller vänster, håll din fot från det onda.

Rom 12:1 Den andliga Gudstjänsten: Så förmanar jag nu er bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud-er andliga Gudstjänst. Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

Gud vill ha rena hjärtan, hängivna hjärtan. Sök Guds rike först så skall det andra tillfalla er. Det gör mig så ont att präster som vet att homosexualitet är synd, men ändå välsignar det. man för människor till förtappelsen och sig själva också. Jag vet också att många kommer och reagera för det jag skriver men jag kan inte vara tyst och jag tänker inte vara tyst. Guds hjärta är bedrövad för det som sker. Alla ska vi stå inför Gud engång och svara för det vi gjort. Så jag undrar vad kommer de säga som vigt samkönade till Gud fast de visste bättre. Amenhttp://dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=156175

27 kommentarer:

 1. Jag instämmer i vad du skriver! Svenska kyrkan går för långt, men en dag skall vi alla stå inför Gud och avlägga räkenskap...

  SvaraRadera
 2. det är bättre att kyrkan avsäger sig vigselrätten och låter staten sköta detta, då kyrkan gärna vill diskriminera kärlek. Om vi kristna ska diskriminera och kasta bibelord mot de människor som vi tycker är avvikande, så måste vi KRISTNA först och främst följa bibeln och hur många kristna följer allt som står i den till punkt och pricka? Annars blir vi bara ett åtlöje som diskriminerar andras kärlek men att vi inte ens själva kan följa det som står i den heliga boken. Dessutom är jag kristen OCH för ett sekulariserat samhälle. Min tro ska inte styra andra människors liv som inte delar min tro.

  SvaraRadera
 3. Det är inte kärlek. Det är lusta. Det är skillnad på kärlek och lusta. Precis som det är skillnad på synd och fromhet.

  SvaraRadera
 4. Är det någon kyrka som avsäger sig vigselrätten då är det på grund av att det är synd med samkönade äktenskap. Kan du läsa någonstan i Guds ord där Gud välsignar samkönade äktenskap. Läs rom första kapitel. Vi kommer aldrig ifrån att homosexuellahandlingar är synd o igår läste jag i Guds ord om detta att de som är homosexuella vet om att det är fel inerst inne men man bryr sig inte. GVD Mirre

  SvaraRadera
 5. Jesus älskar syndaren men hatar synden. Man kan också bli fri från homosexuella handlingar.. Gud kan hela...I Jesus namn

  SvaraRadera
 6. Amen till det Mirre! Jesus kan hela alla!

  Många människor kan vittna om att de kunnat lämna den homosexuella livsstilen och blivit hetero. Kolla in denna länk: Exodus ut ur homosexualitet och in i frihet.

  SvaraRadera
 7. Kyrkan ska inte uppmuntra till sånt bibeln säger nej till. Gud hatar synden för att den skiljer människan från Gud. Ett homoäktenskap blir ett liv i synd, men självklart finns det förlåtelse även för det som för annat som vi gör fel tack vare Jesu död på korset. Men att leva i synd är en sak och falla i synd en annan. Vill man leva för Gud måste man vilja bli fri från synden.Och den sonen gör fri blir verkligen fri och det är kärlek och nåd. /Network

  SvaraRadera
 8. och vad är det för fel på bögar??? de är människor precis som vi vad ger dig rätt att kasta skit på dom

  SvaraRadera
 9. Säger inte gud också att man ska älska alla?

  FAIL

  SvaraRadera
 10. Javisst säger Gud det men han säger ochså att vi ska hata synden. Älska människorna men hata ogudaktiga handlingar och varna syndaren annars får du dennes blod på dina händer.

  SvaraRadera
 11. Om man ska älska alla, förespråkar inte gud då bisexualitet?

  Och till David Winther -> om homosexualitet är en livsstil så är heterosexualitet det likväl.
  Peka gärna ut konkreta skillnader förutom "gud säger så".

  De flesta relationer innehåller dessutom både kärlek och lusta, oavsett könssammansättning. Eller mer korrekt uttryckt, en amorös och en sexuell del. Ingen av delarna är i min mening "fel" på något sätt.
  Och är det inte väldigt pseudoauktoritärt att omyndigförklara andra människors kärlek på det sättet du gör?

  I mina ögon så är dina kommentarer inte långt ifrån sandlådestadiet när man omotiverat säger att den andre är dum utan konkret anledning och argument.

  För att än en gång rekommendera ett bra inlägg om ämnet; http://satanistbogarna.blogspot.com/2009/04/varfor-finns-egentligen-homofobi_05.html

  Kärlek åt alla, för alla från Jens.

  SvaraRadera
 12. Hej Jens,
  Du snackar om låtsasvänner och kräver att jag ska argumentera konkreta skillnader.

  Anledningen att jag varnar dig för synden är att jag respekterar dig och inte vill att du rent konkret ska gå förlorad.

  Om jag inte varnade dig skulle jag ha ditt blod på mina händer.

  That's it.

  SvaraRadera
 13. Hej Jens

  1 Gud talar om kärlek men han talar inte om sexualitet så att vi ska ha sex med alla eller hur som helst.

  Gud talar om för oss i Gamla testamentet (Skapelseberättelsen) hur han skapade mannen och kvinnan och vilket förhållande vi ska ha till varandra.

  Gud talar inte om att han skapade kvinna och kvinna för att förlusta sig med varandra eller man och man vilket är avskyvärd i Guds ögon.

  Gud kommer aldrig att välsigna homosexualitet (homosexuella handlingar) i denna världen eller i den kommande.

  Även om vissa kyrkor är öppna för att välsigna det som är synd kommer Gud aldrig någonsin att göra det.

  All sexuell förening är tillbedjan; Antingen av Gud eller Satan

  Antingen så som Gud avsåg att det skulle vara i äktenskapet. Då anden får näring blir styrkt och uppbyggd: eller genom sex som Gud inte välsignat, då anden blir undertryckt och försvagad.

  Man blir ett kött varje människa man förenas med. Med andra ord har vi sex till höger och vänster så får vi en del av den människan vi har sex med. 1 Mos 2:24, Mal2 :15, 1 Kor 6:16

  I den sexuella föreningen blir två människor ett kött. Deras ande, kropp och själ sammanförs i den sexuella akten. Sex innebär därför inte bara fysisk förening utan en andlig också.

  Mal 2:15( Handbok för livet= lättare översättning av bibeln)

  Vers 15 Enligt Guds plan blev ni båda genom äktenskapet ett inför honom. Och vad är det han önskar? Jo, Guds fruktiga barn från er förening.

  Vad är sexuell synd?

  All synd är uppror mot Gud och har med sig konsekvenser.

  Föräktenskapligt sex och försöksäktenskap är otukt Gal 5:19

  Sex med otillåtna släktingar(Incest) 1 Kor 5:1

  Äktenskapsbrott 1 Kor 6:13

  Oral sex

  Analsex/ sodomi Rom 1 :24

  Pornografi och dithörande fantasier Gal 5:16;19

  Masturbation/ självtillfredsställelse Gal 5:16

  Tidelag( sex med djur 3 Mos 18:23

  Homosexualitet och lesbianism 3 Mos 18: 22

  Transvestism och transsexualitet 1 Mos 1:27

  Sexuell övervåld och våldtäkt 3 Mos 18:16

  Masochistiskt och sadistisk sex Rom1:24

  Bindsex Rom 1:28

  Telefonsex/ datorsex

  Voyeurism och pedofil  Gud har gett oss en valmöjlighet att säga Ja till Jesus och bli förlåten men man måste göra ett eget val ingen kan göra det åt dig bara du själv.

  Och jag vet att alla vet vad som är rätt och fel för Gud har lagt det i oss

  Det står så klart och tydligt i Bibeln vad Gud väntar sig av och vad han uttryckligen gör klart för oss men vi fortsätter ändå göra uppror mot honom som är vår skapare genom att leva som vi gör.

  Ibland undrar jag när Guds tålamod brister.

  Men det finns tid att vända om sig från sina orättfärdiga handlingar och vägen till Gud går genom Jesus.

  Och kom inte säga att jag dömer någon för jag är så trött på att läsa det varje gång jag öppnar min blogg. Det är Guds sak men det är min uppgift att berätta om sanningen om man vill höra den eller inte.

  SvaraRadera
 14. David -> Så du har ingen lust att faktiskt diskutera frågan, utan bara "varna"? För övrigt så "kräver" jag inte svar, jag bara föredrar en intellektuell dialog.
  Jag tar det som en komplimang att du inte svarar på mina frågeställningar, eftersom detta borde betyda att du faktiskt inte har något att komma med gentemot mig i argumentationsväg.
  Puss på dig. (Hmm, var den kommentaren en homosexuell handling?)

  Mirre -> Okej, du dömer ingen. Check.
  Då vill jag veta hur du skulle reagera om du hade en dotter som skaffade sig en flickvän?
  Eller om din man berättade för dig att han föredrar kvinnokläder?

  "Gud talar inte om att han skapade kvinna och kvinna för att förlusta sig med varandra eller man och man vilket är avskyvärd i Guds ögon."

  Gud talade inte om att han skapade hamstrar för att ha i burar som husdjur (såvitt jag vet). Är detta då också avskyvärt i guds ögon?
  Med den logiken bör även datorer vara avskyvärt i guds ögon då det inte är nämnt i någon abrahamitisk teologisk skrift överhuvudtaget, så varför sitter du vid en?
  När ska guds tålamod brista?

  Dessutom har jag redan påpekat att homosexuella relationer liksom heterosexuella oftast innehåller både en amorös och en sexuell del. Är då bara den sexuella delen fel, eftersom det här med lusta tydligen är så fel?

  Sedan skulle jag väldigt gärna veta vad gud anser om intersexuella tillstånd, och vad som egentligen är definitionen av en homosexuell handling, som jag frågat om i inlägget http://www.mirre.nu/2008/01/bevara-aektenskapet-heligt-och-rent_15.html

  Du anser att det är din uppgift att berätta "sanningen".
  Jag anser att vi alltid ska ifrågasätta vad som anses vara sanning med resonerande, logik och dialog.
  Det är därför jag ifrågasätter dina värderingar och vill få dig att tänka efter varför du tycker som du tycker.

  Välkommen att ta upp diskussionen på http://satanistbogarna.blogspot.com/

  SvaraRadera
 15. Jens,

  Det spelar egentligen ingen större roll om du har en homosexuell livsstil eller inte så länge du inte är frälst går du förlorad ändå. Då spelar det inte någon roll om vi argumenterar eller ej.

  Jag vill verkligen inte att du ska gå förlorad Jens. Gud älskar dig mer än du anar. Han längtar efter dig, Jens. Han vill inte i första hand att du ska bli religiös eller gå i kyrkan eller ens vara heterosexuell.

  Det Han vill är att du ska ägna tid med Honom, umgås med Honom så att du lär känna Honom som en kär vän. Tala med Honom! Han kommer att svara dig!

  Han är min bästa vän och jag umgås med Honom varje dag. Han är med i vardagen, i sorg tröstar Han mig och i glädje så jublar han med mig.

  Jag kan inte längre leva utan honom. Han är mitt liv och han kan bli ditt!

  SvaraRadera
 16. Du skrämmer mig.

  SvaraRadera
 17. "Smaka och se att Herren är god. Säll är den man som tar sin tillflykt till honom." (Ps 34:9)

  SvaraRadera
 18. Jag är inte intresserad av frälsning. I min mening är bibeln ett dåligt plagiat på en bra sagobok som man sedan kallat sanning, och moseböckerna inget mindre än dåliga ursäkter för fascistiska åsikter.

  Ergo, dina försök att "omvända" mig är rätt menlösa.

  Men, kul för dig att din bäste vän heter Gud. Vet du vad? Min bästa vän heter Björn. Jag skulle nog ha svårt att leva utan honom, men jag ser inte honom som universallösningen på hela världens problem.

  Anledningen till att jag argumenterar är att jag vill skapa debatt om värderingar. Jag vill få folk att tänka själva och försvara sina egna ståndpunkter, och inte köpa ett "åsiktspaket" som man sedan ändå inte kan försvara med sakliga argument.
  Därför är argumentation och debatt viktigt enligt mig.

  Som jag sagt i en annan kommentar, jag tror du skulle bli lyckligare om du slutade leva för en teologisk fiktionell karaktär och började leva för dig själv istället.

  SvaraRadera
 19. Jag har inte alltid varit frälst och jag vet hur det är att leva utan Gud. Det är ett jagande efter vind. Jag kommer aldrig att återvända till det slaveriet.

  Jens, jag trivs nämligen i frihet.

  Därför är dina försök att övertala mig att sluta tro på och "leva för en teologisk fiktionell karaktär" meningslösa.

  Jag vet att jag vet att jag vet att min Gud existerar, lever och är verksam idag. Jesus gör under och mirakler och förvandlar människors liv.

  Jesus är bokstavligt talat "universallösningen på hela världens problem" både nu och i evigheten. Han gör mitt liv meningsfullt och fyllt av glädje både i dag och i morgon.

  Jag kommer att tillbringa evigheten hos honom i glädje och jag ser fram emot det. Jag vill verkligen inte dölja detta fantastiska för någon.

  Dörren är öppen. Du är bjuden till festen Jens. Ta med dig Björn - för Guds skull.

  SvaraRadera
 20. Hej Jens. Det som ¨David säger är så sant. Vi kan inte tvinga någon utan var och en tar ansvar för sina val. Gud tvinag sig inte på någon men då får man oxå ta sina konsekvenser.
  Man kommer ingenstans att diskutera.
  Jesus dog för alla och det är för var och en ta emot honom i sitt hjärta eller ej

  Anonym du skrev att det skrämmer dig. Jesus behöver man inte vara rädd för.
  Har man ett rent hjärta o kommer inför Gud i bön och lovsång då behöver man inte vara rädd. Men känner man att man har något man behöver göra upp med Gud om så gör det.

  Ta hand om er och Gud v'lsigne er alla..Mirre

  SvaraRadera
 21. David och Mirre -> Vilka grova hycklare ni är.

  Ger det ingenting att diskutera?
  Vi skulle fortfarande leva i ett jägar-samlarsamhälle utan diskussion och kommunikation.

  Dessutom så kan ingen av er direkt anses vara företrädare för er religion då ni inte kan svara på mina frågor om guds ställningstaganden i inlägget http://www.mirre.nu/2008/01/bevara-aektenskapet-heligt-och-rent_15.html

  Jag avslutar diskussionen här då den inte leder någonstans.

  SvaraRadera
 22. Jens,
  Jag tycker inte du ställer några konkreta frågor bara implicita påståenden vilkas relevans för debatten är ringa.

  Exempelvis när du ställer frågan:-"Om man ska älska alla, förespråkar inte gud (sic!) då bisexualitet?"

  Frågan är ju genomgående retorisk och när du får ett retoriskt svar så nöjer du dig inte med det utan kräver du ett konkret. Och det svaret går inte att logiskt ge då du blandat ihop äpplen och päron.

  Kärlek har nämligen ingenting med bisexualitet att göra. Den kärlek Gud förespråkar är grekiskans Agape vilket Wikipedia definerar såsom "Agape (αγάπη) är ett grekiskt ord som förekommer i Nya Testamentets grundtext i Bibeln. Agape betyder kärlek och att älska spontant och omotiverat, eller kärlek till Gud. I grekiskan finns flera ord för kärlek, med olika innebörder. Till skillnad från det grekiska ordet eros, har ordet ingen sexuell underton."

  Alltså går det inte att svara på din fråga då den innehåller dels ett felslut dels en felaktig utsaga och därför bara kan tolkas som retoriskt eller semi-retorisk.

  SvaraRadera
 23. Jans . Du har nog fått svar på dina frågor och mer där till. Jag står fortfarande för att man ska bevara äktenskapet heligt och rent och äktenskapet är mellan man och kvinna som Gud har instiftat.
  Mvh Mirre

  SvaraRadera
 24. Det är synd att gå på stranden och visa upp sig själv och titta på lättkläddda kvinnor - Har ni någonsin hört en sån predikan. Nähä, då ska ni inte förvåna er över kyrkarbetares neutrala attityd till andra sexuella övertramp.

  SvaraRadera