torsdag 23 april 2009

Saron hindrar väckelse


Man kan läsa i Dagen att:

Sveriges största EFK- församling håller på att ompröva medlemskapsbegreppet. Nu öppnar Saron i Göteborg för även homosexuella som lever i partnerskap kan bli medlemmar.Man talar om en ny församlingsordning, man har arbetat fram nya stadgar om en ny församlingsordning.

Man menar att många i våra församlingar har ruckat på ”att leva som sambo är ok nu för tiden. Och skilja sig och gifta om sig är ok. Och nu öppnar man för homosexuella par som praktiserar homosexualitet. Dessa tre ting har inte Guds välsignelse utan det är människo läror. Vi kan läsa om skilsmässa i GT och varför det gavs till människan genom Mose men det var inte Guds tanke från början vad det gäller äktenskap. Utan äktenskapet är heligt och rent mellan man och kvinna och ingenting annat och äktenskapet är instiftat av Gud. Den som Gud har sammanfogat må ingen människa dela.

Saronför samlingen menar att man står för man och kvinna äktenskap men ändå tillåter man homoförhållande i församlingen vilket Gud säger i sitt ord att det är synd. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.Vore det inte bättre att undervisa om Guds ord vad Gud säger om homosexualitet än att ta bort sanningar som Gud sagt. Jag skulle inte vilja vara i den pastorns kläder som undervisar fel och tar bort det som Gud har sagt i sitt ord. Han undervisar inte bara fel utan han gör uppror mot Gud själv genom att undervisa lögn i stället för sanning.

Joakim Hagerius får frågan: Anser ni att utlevd homosexualitet är synd?

På den frågan svarar han- Vi har inte vigsel gudstjänst för samkönade par i församlingen. Vi har inte vi en välsignelseakt för samkönade par..I det har vi angett en riktning. Sen blir det så utpekande och ofta förenklade om man börjar peka ut där och där är det synd. Alla vi människor är influerade av synd och alla olika symtom på det, säger Joakim Hagerius.

Jesus tog all synd på sig då han spikades på korset, vi har kanske symtom från gamle Adam men vi kan råda över synden och säga Nej.

Hur ser ni på bibel orden om homosexualiteter, till exempel Paulus som uttrycker sig mycket negativt?

Joakim Hagerius svarar att vi säger att äktenskapet är norm, men vi ställer det inte som krav på medlemskapet.

Kan du se framtiden att det blir välsignelseakt för samkönade par i Saron?

Hagerius svarar – Där jag står nu, och där församlingsledningen står nu, där har vi svårt att se att det är nästa steg. Samtidig måste man vara ödmjuk, vi har förändrat oss på en mängd punkter historiskt. Hade frikyrkan sett ut som det gjorde för 50 år sedan hade få velat vara med där. Så vi är ju glada att vi ändrar oss i olika frågor, som till exempel i synen på skilsmässa och på barn födda utanför äktenskapet. Men en välsignelseakt har jag svårt att se. Jag har svårt att säga något.

Jag känner en stor sorg i mitt hjärta att en församling beter sig på detta vis. Man silar mygg och sväljer kameler.Läser man inte Bibeln eller har man inte bibeln som rättesnöre längre då man börjar ta bort och lägga till som det behagar. Bibelns skrift gäller än Gamla testamentet som det nya.

Har man inte läst att homosexuella, drinkare och horor som lever så ska inte få se Guds rike. Jag minns inte riktigt var det står i bibeln men att det står där. Man kan uppleva det som hårda ord men det är Guds ord jag citerar.Vem är du människa som lär fel det vore bättre för dig att en kvarnsten hängdes runt din hals och sänktes i havet. Tack Gud att det finns församlingar som lever som Kristi kropp i helighet och helgelse.Vi ska tala om för våra bröder när någon lever i synd för att hjälpa denne att göra bättring .

Läs Matt 18:15-17 Om en broder har begått synd)Detta handlar inte om att peka ut någon som lever i synd utan detta handlar om att tala med personen i att fråga och komma till denne i kärlek och omtanke för att han ska komma till insikt om synden i sitt liv. Vi som känner Gud och Guds ord ska informera och berätta för dem som inte vet något om Gud vad Guds ord säger och inte bara jamsa med världens sätt att leva. Den kristnas liv skiljer sig från världens sätt att leva. Vi lever i världen men inte av världen.

Jag satt och tänkte att hur kan våra pastorer och kristna lärare lära ut som en gång i tiden lärt sig grunden om vem Jesus är och nu har övergått till att predika lögn ogudaktighet till människor och lära ut sådant som Gud säger att det är synd. Och därmed för många till förtappelsen och det är på grund av dina ord som sagts som inte överensstämmer med Guds ord och hans vilja.

Den läran som församlingen Saron lär ut kommer inte från Gud utan det är en annan lära som jag inte känner igen enligt Guds ord.

6 kommentarer:

 1. Spännande detta med att sila mygg och svälja kameler! Hur är det i din församling, blir män med långt hår portade där också? För det står ju i Bibeln att det är synd att ha långt hår om man är man (1 Kor 11:14). Då får man inte vara med i församlingen förmodar jag?

  SvaraRadera
 2. vad händer med alla andra "synder" i din församling som girighet, själviskhet, hat, förtal, frosseri osv?

  SvaraRadera
 3. Till anonym. Gud kommer och tar hand om det oxå Finns det synd i en församling , kommer Gud även att uppenbara det. Gud välsigne dig Mirre

  Nej kristin, män med långt hår blir inte portade. Kerstin läs vers 16 oxå man måste läsa hela sammanganget i Bibeln. Gud välsigne dig.

  SvaraRadera
 4. Kära kristna vänner! Det handlar inte bara om homosexualitet eller andra synder utan snarare om att man har kommit bort från grundläggande kristna läror som Jesus själv undervisat och prakiserat. I dag behöver vi andligt mogna ledare tyvärr finns det ej så många i vårt land. Vi behöver andlig undervisning enligt Guds ord. Vi har fått nog av så kallade (coach) sekulariserad kristen undervisning. Hälsningar Hosea 4:6.

  SvaraRadera
 5. Ja, man kan ju börja med och läsa Guds ord. GVD

  SvaraRadera
 6. Visst har man kommit bort från Jesu undervisning. Man har laggt till sin egen undervisning och skapat en egen gud efter sina önskningar och tro. Jag har undervisat båda delarna här, men man tar inte emot varken det ena eller den andra undervisningen så det är inte lätt att undervisa om någonting när dörrarna är stängda. Gud är inte bara kärlek, och ordet kärlek står mig upp i halsen för det ordet har blivit så missbrukat i vår mun. Vi måste ha klart för oss att Gud väntar sig något av oss också. Idag har det blivit så att man önskar sig en undervisnig som killar bakom öronen och man vill höra det som man vill höra och den sanna undervisningen tar man inte emot. Amen

  SvaraRadera