onsdag 16 september 2009

Gud ser dig...Ge inte upp
Jag frågade Gud vad jag skulle skriva idag och mina tankar gick till ett tv program som gick för ett tag sedan om en ung man som hjälpte folk att ta sina liv. Man kunde söka upp honom på olika sätt och få hjälp till detta, alltså han föreslog vilket var det bästa sättet för någon att dö.

Många har gett upp idag och orkar inte mer och det klart så kommer han självmordsprofeten till hjälp men jag måste ropa ut till alla som har dessa tankar att ge inte upp för det finns hopp.
Jag har själv försökt och ta mitt liv men jag fann en som gav mig trygghet.
Jesus räckte ut sin hand och jag fattade den. Jag blev räddad till ett underbart liv.
Jag har haft många frågor och jag har fått många svar från Gud och han har öppnat mina ögon så nu kan jag se varför jag lever och vad livets mening är.

Detta med att leva med Jesus eller att vara frälst är inget humbugg eller något trolleri utan det är en verklighet. Jesus lever och i högsta grad. Jag är själv ett levande vittne och många andra med mig att
Jesus är svaret för vår värld idag.

Så nu har jag ett tips till dig som har gett upp. Du har ju försökt att trösta dig med allt och inget har gett någon god resultat. Varför inte testa Jesus och du kommer och fråga dig själv "Varför gjorde jag det inte tidigare."

Jag har skrivit motsatsen till vad självmordsproften talar om.
Självmords profeten talar om hur du bäst kan ta ditt liv och Jesus talar om hur du finner livet. Jesus säger att "Jag är vägen sanningen och livet"
DET FINNS HOPP. JESUS ÄLSKAR DIG
Själmordsprofeten talar om död. Jag talar om liv in i dig och i ditt hjärta i Jesu namn

Att jag skev ner ps 139 (Handbok för livet, en lättare översättning) var ett tilltal från Den Helige Ande för att du ska läsa den och ta den till dig. Och jag vet att det är till många där ute som har tappat tilltron till livet. Älskade vän läs denna psalm och öppna ditt hjärta för Jesus.
Du har en Fader i himmeln som vet om dig och hur du har det. Han kommer och ta hand om dig och vårda dig ömt som han gjorde med mig och många andra som vänt sig till Jesus.
Jesus kommer och upprättar ditt liv till ett liv tillsamman med honom och du kommer inte att sakna något.
Du behöver inte prestera något, han vill ha dig som du är....Kasta dig i hans famn....
PS 139

Herre, du genomskådar mig och vet allt om mig.
Du vet om jag sitter eller står.
Även om du är långt borta från mig så vet du vad jag tänker.
Du ser mig om jag arbetar eller vilar.
Du vet allt om mig.Redan innan jag talar så vet du vad jag vill säga.
Du omsluter mig på alla sidor och du håller mig i din hand.
Din kunskap om mig är oerhörd, ja mycket större än jag själv förstår.
Jag kan aldrig fly från din Ande! Jag kan aldrig gömma mig, utan att du ser mig. Om jag far upp till himlen så är du där, och om jag far ner till dödsriket, så är du där.
Även om jag skyndar mig dit där solen går upp eller gömmer mig vid havets yttersta gräns så kommer din hand leda mig och din styrka att hjälpa mig.
Om jag bad mörkret att gömma mig och ljuset omkring mig att bli natt så gör inte mörkret det mörkt för dig. Ja, för dig lyser natten lika klar som dagen. För det finns ingen skillnad på mörker eller ljus.
Du har skapat min kropp med alla dess organ. Du vävde dem samman i min mors liv.
Tack för att du skapade mig så unik och så underbar!
Det är facinerande att tänka på det. Allt du gör är fantastiskt, det har jag verkligen fått erfara.
Du var med när mina ben formades i det tysta, när de fogade samman innan någon av dem började.
Ja, varje dag skrevs ner i din bok!Hur ofattbara är inte dina tankar, Herre. Och hur otroligt många är de inte. Om jag försökte räkna dem skulle jag aldrig nå slutet. När jag vakanr på morgonen, tänker du fortfarande på mig.

14 kommentarer:

 1. I Joh 10:10 säger Jesus: Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, ja, liv i överflöd.Jag har fått mitt liv tillbaka sen jag valde följa Jesus, Halleluja!/ Network

  SvaraRadera
 2. Kan du bevisa för mig att Jesus finns?
  Kan du bevisa för mig att jorden hade varit en bättre plats ifall alla hade varit kristna?

  Hur kan du ens påstå att Jesus inte kräver någonting av oss? Han kräver totalt underkastelse, han kräver att du ska älska honom över alla dina vänner, dina barn, ja hela din familj och släkt.

  Ifall du dessutom väljer att inte tro på honom, och gå din egen väg istället - då kommer du att brinna i helvetet i all evighet.

  Och du påstår att din gud fortfarande är god?

  SvaraRadera
 3. Jesus dog för oss och tog våra synder på sig för att vi skulle kunna komma till Gud.
  Lär känna Jesus och se att han är underbar.
  Ibland blir jag så trött att människor skiller allt det onda på Gud o man känner inte ens honom.
  Lär känna honom i stället och se hur han är.
  Jesus älskar dig och hans ok är inte tung att bära. Gud är kärlek och alla goda gåvor kommer från honom. Gud är god men männiksna är så van att vara sin egen gud och bestämma själv fast det barkar åt skogen. Man skyller på Gud att han är ond utan att man lärt känna honom.
  Jesus är verklig och lika verklig som du och jag andas. Men satan har förblindat människors ögon och lurar människan till att tro att Gud är ond när han själv sliter sänder människan både utom och innan.
  Jesus kom till oss medan vi ännu var syndare och vi har inte förtjänat detta på något sätt utan detta är en gåva från Gud.
  Det är upp till var och en välja men många tyvärr väljer den breda vägen istället för den smala som för till evigt liv.

  GVD

  SvaraRadera
 4. Hmm, så att Gud en gång har dränkt hela mänskligheten, förespråkar mord av homosexuella, kvinnor som inte är oskulder när dom gifter sig, människor som arbetar på sabbaten, osv - tycker du alltså talar för att Gud är god? Måste säga att det är en ganska naiv syn på honom isåfall.

  En fråga till: Så judarna som inte har tagit emot Jesus som sin frälsare kommer trots att dom är Guds folk inte komma in i himlen?

  SvaraRadera
 5. Längesen du skrev nu, har du måhända tagit dig samman och slutat dina påhitt?

  SvaraRadera
 6. Nej, du vännen. Jag har inte slutat och det jag skriver om är inte några påhitt.
  Har haft mycket annat i församlingen osv.
  Men jag kommer nog igen ¨så småningom...Gud välsigne dig Adam

  SvaraRadera
 7. Jag väntar med spänning på nya inlägg! Ta hand om dig! :)

  SvaraRadera
 8. hehehehe..Gud välsigne dig

  SvaraRadera
 9. Adam du verkar inte veta vad du pratar om vännen. Du blandar in även judendomen i kristendomen.

  Jag ska försöka förenkla läget lite för dig. Såhär är det; Gud aldrig har förspråkat mord av homosexuella, eller mord av kvinnor som inte är oskulder. Gud älskar alla människor vare sig religion, etnicitet, hudfärg, sexuell läggning osv. Däremot accepterar han inte handlingen homosexualitet, viktigt att poängtera och understryka är att han fortfarande tycker om Personen i fråga.

  Beträffande din andra fråga som handlar om Judendomen där judar inte accepterat Jesu tillkomst till jorden, står det i Bibeln att varje person som inte uttryckligen säger sig vara kristen inte kommer till Himmelriket.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. "Däremot accepterar han inte handlingen homosexualitet, viktigt att poängtera och understryka är att han fortfarande tycker om Personen i fråga."

  Ja, han tycker om personen så mycket att han tänker låta den brinna i helvetet i all evighet - ett straff som är totalt orimligt gentemot brottet.,

  "Beträffande din andra fråga som handlar om Judendomen där judar inte accepterat Jesu tillkomst till jorden, står det i Bibeln att varje person som inte uttryckligen säger sig vara kristen inte kommer till Himmelriket."

  Det där är intressant tycker jag, så mycket har de för att de har varit Guds egendomsfolk sedan.. ja, enligt kreationisterna - tidernas begynnelse - alltså ca 10.000 år sedan. Galna människor det där..

  SvaraRadera
 12. Din kommentar är snedvriden till att börja med.

  För det andra om du läser inlägget som jag postade om teodicéproblemet (under artikeln Krisen i Svenska kyrkan..kvittot kommer nu efter era val) lär du inse att GUD skapat människan med fri vilja att göra vad denne vill. Detta innebär att människan med sin fria vilja skall göra ett aktivt val att följa GUD och är därmed inte tvingad av denne.

  Vidare tycks du inte förstå att du blandar in 2st olika religioner vilket får tillföljd att beroende på vilken religiös person som svarar kommer svaret att skilja sig;

  1- eftersom kristna följer Nya Testamentet anses det därmed att DE som inte uttryckligen säger sig vara kristna, därmed inte heller kommer till himmelriket.

  2- Om du frågar en person som är jude huruvida han kommer att komma till himmelriket torde han svara JA. Om du frågar honom huruvida en person som t.ex. är kristen kommer till himmelriket torde svaret vara NEJ.

  Alla som tillber GUD inom de monoteistiska läran (Kristendom, Judendom och Islam) anser att det bara finns en GUD. Det innebär att det är samma GUD inom alla dessa religioner. Däremot är det tolkningarna och händelserna runtomkring som skiljer sig.


  Att kritisera inlägg har jag förstått är ett nöje för dig. Försök vara mer konstruktiv än att bara slänga ur dig en massa, i synnerhet osanningar.

  SvaraRadera
 13. "Din kommentar är snedvriden till att börja med."

  Du får ju gärna skriva varför när du kommer med en sådant påstående.

  "För det andra om du läser inlägget som jag postade om teodicéproblemet (under artikeln Krisen i Svenska kyrkan..kvittot kommer nu efter era val) lär du inse att GUD skapat människan med fri vilja att göra vad denne vill. Detta innebär att människan med sin fria vilja skall göra ett aktivt val att följa GUD och är därmed inte tvingad av denne."

  Nej det inser jag inte, för jag tycker inte att det stämmer - som jag argumenterade för i det andra inlägget.

  "Vidare tycks du inte förstå att du blandar in 2st olika religioner vilket får tillföljd att beroende på vilken religiös person som svarar kommer svaret att skilja sig;"

  Korrekt. Det här vad dock mer en fråga som jag undrade vad man generellt tror i kyrkorna idag. Jag bryr mig egentligen inte om svaret, mer än att det är intressant att veta.

  Vidare bifogade du ju inget som helst som talade för att just kristendomen skulle ha rätt i frågan om vilka som kommer till helvetet. Hur kan du veta att den kristna guden har rätt, och inte den muslimska eller judiska. Eller varför inte någon av hinduistiska gudarna, eller asagudarna, eller de grekiska eller egyptiska gudarna?

  "Alla som tillber GUD inom de monoteistiska läran (Kristendom, Judendom och Islam) anser att det bara finns en GUD. Det innebär att det är samma GUD inom alla dessa religioner. Däremot är det tolkningarna och händelserna runtomkring som skiljer sig."

  Ja, jag vet. Jag har läst religionskunskap på gymnasienivå och avgick med MVG i ämnet, och har även stor erfarenhet av livet som kristendomen för med sig.

  "Att kritisera inlägg har jag förstått är ett nöje för dig. Försök vara mer konstruktiv än att bara slänga ur dig en massa, i synnerhet osanningar."

  Ja, det är faktiskt en av mina favoritsysselsättningar att diskutera. Om det glädjer dig något så är jag lika kritisk mot alla religioner och även mot vetenskapliga artiklar.

  De påstådda osanningarna vet jag inte vilka det är, så du får ju gärna peka ut dem så kanske jag kan bemöta kritiken. Fult trick att hävda att jag slänger ur mig massa "osanningar", som att det vore fakta, utan att påvisa vilka de är.

  SvaraRadera