tisdag 24 november 2009

Gardell nekad av vatikanen...
Jag är inte katolik och jag delar inte heller deras tro utan jag är bibeltroende och tror på Jesus som dog för oss på korset för vår skull. Med andra ord är jag kristen. Jag vill säga detta för att man ska veta var jag står vad det gäller Guds ord.

Jag måste säga att hade det varit den kristna kyrkan i Sverige som hade gjort detta som Vatikanen gjorde att man stängde Gardell ute på grund av hans lära för att den vilse leder människor då hade jag hoppat upp av glädje att äntligen har vi kristna vaknat och börjat känna igen frukten av trädet som bibeln talar om.

Förstå mig rätt. Nu talar jag inte om att stänga ute någon person utan läran denne kommer med om det inte stämmer överens om vad Guds ord säger.


Vi i kristna och framför allt ledare och pastorer borde göra samma sak som Vatikanen och stänga all falsk undervisning om Jesus och all villolära ute från våra kyrkor men tyvärr så har vi våra dörrar öppna som till och med New Age läror börjar komma inom våra kyrkor. "Avguda dyrkan"

Det är samma sak som man började bygga en guldkalv GT berättelse om Mose...

Dessa läror kommer inte med dunder och brak utan de smyger sig in och är man inte vaken över det då kan man bli innässlad in i något som inte är bra.

Och vet ni vad detta beror på? Ja, att de kristna sover och inte är vakna utan man sover sin skönhets sömn och man ser inte vad som sker och man reagerar inte längre över det som man inte känner igen från Guds ord och det Gud har lärt oss. Eller så bryr man sig inte utan man är i kyrkan för egen vinnings skull och kör i samma gamla hjulspår.

När församlingen sover och inte är vaksam det är då det smyger sig in det som inte ska vara där.

Man går mer och mer ifrån Guds ord och det den Helige Andes undervisning och börjar blanda in sig och ta emot något som absolut inte är nyttigt för oss utan mer skada och vilseledande undervisning.

Hur känner man igen den äkta lärjungen till Jesus då? Man känner igen Jesu budbärare då den säger att Jesus är Herre och man ser även hur den personen lever och om man inte vet så kommer det alltid fram . Jesus har sagt till oss att det som sker i mörkret kommer alltid till ljuset. Alltså det blir avslöjat av den Helige Ande om det är gott eller ont. Och detta innebär förstås att vi måste leva nära Gud och vara känsliga i vår Ande.

Man kan säga att av frukten känner man igen trädet. Ingen bär god frukt då trädet är dåligt och ingen bär dålig frukt då trädet är gott och friskt.

Det räcker inte bara säga att Jesus är Herre och sedan leva i synd som Gud förbjuder.

Jesus har också varnat oss för villoläror och att vi ska vara vakna över det.

Allt som inte stämmer med Guds ord är villolära.

Stå fast i den grund som du lärt dig om vem Jesus är och vad bibeln säger då kommer du inte i vilse. Lev nära Jesus, nära Guds hjärta och låt den Helige Ande leda dig för den Helige Ande leder dig aldrig vilse utan han leder dig till Guds närhet.

Lev ett rent liv som behagar Gud och låt ingen synd snärja in dig och framför allt börja inte kompromissa med synden och börja se synden mellan fingrarna för då går det dig inte väl.

Börjar vi läsa Guds ord på eget sätt , blocka bort och lägga till och läsa den som vi vill ha den då för de bort oss från Gud mer än någonsin. Vi behöver ingen bok bredvid bibeln som en del så kallade församlingar har. Det är människoläror som vi ska akta oss för.


Allt du ser och läser påverkar dig. Läs inte böcker som vilseleder dig. Det finns kristna böcker i webbshop som du kan beställa och som är till undervisning och uppbyggelse. Läs inga böcker som talar emot Guds ord eller på något sätt vanhedrar Gud.

Bästa är att läsa bibeln och lära sig grunderna i kristen tro och vad Gud säger om saker och ting för då lär du dig vad Gud säger och han undervisar dig så att du kan stå fast i din tro.

Gud välsigne dig...Mirre

Relaterat:
Dagen.se 1,
GP
SvtPlay, ExpressenVärldenIdag


36 kommentarer:

 1. och jag som trodde att kyrkan var öppen för alla, men jag hade visst fel..

  SvaraRadera
 2. Läs vad jag skriver.....Visst är kyrkan öppen för alla men inte öppen för villoläror.

  SvaraRadera
 3. Och du bestämmer vad som är villoläror....fast jag har ju lika stor rätt till sanningen som du...

  Jag blir rädd av sådana åsikter som du för fram.

  SvaraRadera
 4. Som Anonym skrev Mirre, man blir ju lite rädd när det på dig verkar som att du är den enda personen på jorden som känner till den absoluta sanningen. Du tror inte att det blir lite ensamt i kyrkan om ingen annan får komma dit?

  SvaraRadera
 5. Dåligt argument Adam. Det finns åtminstone en miljard människor som sympatiserar med Mirres åsikter, så hon är inte "ensam i kyrkan" och även om hon vore det så hade hon Gud är med sig och kommer därmed aldrig att vara ensam.

  SvaraRadera
 6. Men snälla anonym. Villolära är ingen sanning.
  Villolära är något som någon predikar som inte överensstämmer med Gud ord.
  Visst ,vill man lyssna till det som inte överensstämmer med Gud ord så kan varken Gud eller jag hindra dig från det. Men jag sitter här och varnar människor för att se upp vad man tar in i hjärtat. Jag vill att Jesu lära ska bli uppenbarad och hans helige Ande flöda och att människor ska bli fria.

  SvaraRadera
 7. Älskade Anonym. Du behöver inte vara rädd för mig. Om jag inte skrev om vad Guds ord sa då skulle du absolut vara rädd för mig för då vore din räddsla rätt för jag talar ord som inte kommer från GUd. Men så länge min undervisning säger det Guds ord säger då behöver du inte vara rädd utan ta emot av det. Gå o läs på min blogg och läs vad Gud har gjort i mitt liv.
  Han kan oxå förändra ditt som han gjorde med mitt. Jesus älskar dig och jag sitter inte här för skojs skull utan jag vill och Guds Ade med mig att många fler ska vända om till Jesus.
  Ibland kan det kännas som jag dömmer men det är inte att jag som dömmer utan Guds ord talar om vad som inte är ok och då får många en känsla av att jag dömmer och jag upplevs som obekväm och att jag stör på något sätt.
  Jag vet att jag är obekväm men det är till något gott, att männiksor vakan till och tänker till. Så läs Guds ord, bibeln alltså så blir du välsignad och blir aldrig ledd vilse om du är frälst och har den Helige Ande. Men med din egen kraft och styrka kan du läsa bibeln tills du blir blå så förstår du ändå ingenting.
  Gud välsigne er.

  SvaraRadera
 8. Guds Ande -Helig Ande. felstavning..Ursäkta

  SvaraRadera
 9. David: Nu tycker jag att du manipulerar faktan en aning. Att det skulle finnas en miljard människor som delar Mirres syn på att man inte ska låta homosexuella tala gott om sin läggning i kyrkan är definitivt en ordentlig överdrift.

  Hur ser ni på de andra då, de kristna som också påstår sig ha den rätta läran men som inte håller med er? Hur vet ni att de har fel och ni har rätt?

  "Jag vet att jag är obekväm men det är till något gott, att männiksor vakan till och tänker till."

  Ja jag håller med dig Mirre, så vitt jag vet har de flesta människor jag känner som läst din blogg blivit mer avskräckta än fyllda med den helige ande - så keep up the good work, så slipper jag diskutera med dem sen!

  SvaraRadera
 10. Ja du Adam... Jag vet också de som blivit frälsta på min blogg. Gud välsigne dig men om min blogg är så som du säger avskräckande så vad gör du då här och läser allt det jag skriver. Gud välsigne dig...;)

  SvaraRadera
 11. Hur vore det om du lät Jesus och den Helige Ande öppna dina ögon så du ser. Vi kan hålla på så här tills vi blir grå. Men nu är det så att det finns männiksor som söker Gud med öppet hjärta och längtar efter något annt att leva för som ger mening i livet.
  Du kan hålla på så här Adam en evighet och gå miste om det underbara livet med Jesus här och nu. Jag och David försöker svara men du vill inte lyssna utan vänder allt till något som är männikotankar och värdsliga tankar.
  Jag har en ide Sätt på kanal 10 ikväll kl 1700 och lyssna på de som mött Jesus...Eller gå in på crossnet.se och lyssna.

  SvaraRadera
 12. Jadu Mirre, siffrorna på din poll ser ju inte jättemuntra ut..

  Ja 14 (9%)
  Nej 109 (70%)
  Min tro har växt 24 (15%)
  Vet ej 7 (4%)

  Anledningen till att jag är här är att jag inte vill att siffran som står med "Ja" på din fråga ska öka någonting. Någon måste ifrågasätta och nu råkar denna någon vara jag. Så enkelt är det.

  Och det var då ett himla tjat om att låta den helige ande öppna mina ögon och allt vad det heter.

  Jag känner mig ganska förolämpad över sättet du pratar med mig på. Du verkar tro att jag inte har några erfarenheter av det du kallar för den helige ande eller att jag inte på något sätt kan förstå vad du pratar om utan dennes vägledning.

  Du har ingen aning om vad jag har varit med om eller vad jag har upplevt. Några saker, som enligt dig säkert kan räknas som bedrifter, är bland annat att jag:

  1. kallat mig kristen i 18 år av mitt liv
  2. fallit bort från "närheten med gud" och sedan "kommit tillbaka" några gånger
  3. varit på nyhemsveckan X antal år
  4. gråtit av "guds mäktighet"
  5. bett och trott mig få svar
  6. varit på massor av seminarium
  7. läst massor i Bibeln
  8. varit medlem på crossnet i ca 3 år
  9. skrivit till ateister på exakt samma sätt som du skriver till mig nu, och svarat med exakt samma ord som du.

  Tror du inte jag vet vad som ingår i det kristna livet? Tror du inte jag förstår känslorna du pratar om? Tror du inte att jag har upplevt allt det du pratar om?

  Hur kan jag då ha vänt mig bort från allt det som du står för? Svaret är enkelt.

  Det fanns ingen gud när jag bad, det fanns ingen gud när jag grät, det fanns ingen gud när allt i livet var värdelöst, det fanns ingen gud när jag insåg hur jorden ser ut idag.

  Det fanns ingen gud.
  Det finns ingen gud.

  För en timme sedan tittade jag på en konsert med ett band jag gillar, och jag satt o grät flertalet gånger under den 1.5h långa spelningen. Bandet är inte kristet utan ateister, och ändå är det precis samma känsla som när jag lyssnade på lovsång och grät. Konstigt va? Nej inte särskilt.

  SvaraRadera
 13. Adam Jag ser inte till siffror utan jag ser till det Gud har sagt till mig och de som har hört av sig till mig. Vill du så kan du skriva en personlig mail till mig och berätta vad som hänt i och med att du är så anti mot Gud.
  marit_krat@hotmail.com om du vill.

  SvaraRadera
 14. Mirre: Det har inte hänt någonting, det är nog lite det som är själva grejen. Jag har inte varit med om något traumatiskt, jag är inte besviken eller arg på Gud (hur jag nu skulle kunna vara det när han inte finns vet jag inte).

  Kan du inte för en sekund försöka ta in tanken att jag har varit precis som du, och fått mina ögon öppnade ,precis på samma sätt som du, fast åt andra hållet, och insett att det inte finns någon gud där ute som vakar över oss.

  Om du är intresserad av att veta så är du antagligen en av de sista personerna på den här jorden som jag skulle prata om mina känslor och mina innersta tankar med. Hellre någon helt ny människa som jag träffar på krogen eller vad som helst - men dig kommer jag aldrig att öppna mig för.

  För att vara riktigt säker på att det här går in så tar jag det en gång till:

  Det finns INGA bakomliggande trauman, arga känslor, ingen besvikelse eller någon specifik händelse i mitt liv som har fått mig att lämna allt som jag förut ansåg vara sant. Jag börjar bara att på allvar ifrågasätta min tro på samma sätt som jag ifrågasätter allt annat i världen. Och när man ifrågasätter kristendomen, och alla andra religioner så finns det bara ett svar: Sannolikheten för att det skulle finnas en gud, och specifikt den kristna guden, är EXTREMT liten. Den vetenskapliga modellen bygger på att tro på det som är mest sannolikt, och det mest sannolika är utan tvekan att det inte finns någon gud. punkt.

  SvaraRadera
 15. "Jag BÖRJADE bara att på allvar ifrågasätta min tro på samma sätt som jag ifrågasätter allt annat i världen"

  skulle det vara.

  SvaraRadera
 16. Jag förstår...Jag kan inte tvinga någon att öppna sig för mig. Man kan inte bara frågasätta Gud utan att det har hänt något eller bli Guds förnekare.
  Det stämmer inte riktigt för hade du känt Jesus och levt nära honom och upplevt hans kärlek så kan man inte bara lämna honom för han är ju vårt liv. Leva utan Jesus är som leva utan syre.
  Jag förstår inte riktigt dina tankar men det behöver jag inte heller göra för Gud vet vad du tänker och känner eller vad som hänt.Vill man inte veta av Gud så är det frivilligt. Du valde att säga nej till Gud och jag fortsätter och roa Halleluja. Men du vet att du har möjlighet att vända om till Jesus för han älskar dig. Valet är ditt...

  SvaraRadera
 17. Bokstäverna på tangenbordet börjar bråka...Suck

  SvaraRadera
 18. Adam du är inget unikum. Det finns många backsliders som du.

  SvaraRadera
 19. "Ty många äro kallade men få äro utvalda."

  SvaraRadera
 20. "Det stämmer inte riktigt för hade du känt Jesus och levt nära honom och upplevt hans kärlek så kan man inte bara lämna honom för han är ju vårt liv."

  Väldigt orättvist av dig att nedvärdera mina upplevelser som sämre än dina egna. Jag lever helt utan Jesus nu, och det går uppenbarligen ganska bra - mycket bättre än att andas utan syre.

  "Men du vet att du har möjlighet att vända om till Jesus för han älskar dig"

  Nej, återigen har du missuppfattat mig. Jag tror inte att Jesus eller Gud existerar. Så enkelt är det. Jag kommer inte att "vända om" till Jesus eftersom att jag inte tror att han finns. Det finns ingenting för mig att vända om till.


  David: Nej och tacka vet jag det, enligt en religionssociologisk studie som gjordes 2005 så räknar sig 46-85% av Sveriges befolkning som ateister, agnostiker eller icke-troende. Vi är även enligt en studie gjort 2009 världens näst mest ateistiska land. Detta beror på att vi har en hög utbildningsnivå, god ekonomi och andra faktorer som gör våra liv drägliga. Vi behöver helt enkelt ingen låtsaskompis för att hjälpa oss ur någon kris, vi har oss själva och det skyddsnäten i samhället.
  (källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Ateism#Ateism_och_religiositet_i_Sverige_och_v.C3.A4rlden)


  "Ty många äro kallade men få äro utvalda."

  Låter lite som att du är medlem i Jehovas nu, är det bara en viss del av människor som får tillträda himlen nu också? Varför har Gud valt ut de här människorna? Varför duger inte vi andra? Varför måste vi straffas i all evighet om det ändå är Gud själv som bestämt att vi inte får komma till paradiset?

  SvaraRadera
 21. Jesus utvalde själv de tolv men trots det så var en av dem en backslider. De hade alla förutsättningar att "tillträda himlen" men en valde att avstå.

  SvaraRadera
 22. David: Jag antar att du syftar på Judas nu? Det var ju Gud själv som valde att använda sig av honom - utan honom hade inte hans plan att mörda sin egen son fungerat. Knappst Judas fel isåfall.

  Och nu menar du alltså att mitt straff för att inte följa Gud är att straffas i all evighet? Snacka om att straffet helt saknar proportion till brottet. Jag kommer alltså att spendera över en miljard miljarders år i helvetet. Spelar det ingen roll att jag försöker leva som en god människa på jorden? Jag vill nog ändå påstå att jag lever ett bättre liv än många kristna människor gör. Jag skänker pengar till Erikshjälpen och är medlem i Amnesty och har planer på att jobba som volontär senare i livet. Spelar det här ingen som helst roll?

  Din Gud måste vara knäpp som bara bryr sig om att man tror på honom, och totalt skiter i hur personen i fråga har levt det enda livet han har haft chans att leva.

  SvaraRadera
 23. Andldning på att du är på min sida är att hindra att mina siffror ökar . Vet du Adam du slås inte mot mig utan mot Gud själv. Du kan aldrig hindra Gud. Han gör det han gör och vad kan en liten människa som du?.
  Du kan aldrig hindra mig att vittna om Jesu gärningar eller någon annan att ta emot Jesus. Håller du på så här så måste jag plokera dig från min sida för att du gör mer skada än nytta.

  SvaraRadera
 24. Andledning du sa att du var på min sida ska det stå....

  SvaraRadera
 25. Jag tycker synd om dig Adam....Men jag vet att Jesus älskar dig. Han vet oxå vad som hänt i och med att du har blivit så anti.. Djävullen har lurat dig ordentligt. Men Gud är större än Satan. När jag läser det du skriver upplever jag en bitterhet som slagit till i ditt liv.
  Men Du vet att Gud är ingen spring pojk som spriger efter vår vilja utan det är vi som ska gå till Gud. Det kostar att vara en kristen, det kostar att vara annorlunda Det kostade oxå för Jesus då han hängde på korsetför din och min skull.

  SvaraRadera
 26. "Vet du Adam du slås inte mot mig utan mot Gud själv. Du kan aldrig hindra Gud."

  Än så länge har jag bara sett dig och David svara på mina frågor, Gud har varit tämligen tyst. Han verkar inte vara någon höjdare på att övertyga människor ifall han pratar genom er, för ni lyckas inget vidare.

  Ni duckade, för femtioelfte gången mina frågor. Här kommer dom igen.

  Och nu menar du alltså att mitt straff för att inte följa Gud är att straffas i all evighet? Snacka om att straffet helt saknar proportion till brottet. Jag kommer alltså att spendera över en miljard miljarders år i helvetet. Spelar det ingen roll att jag försöker leva som en god människa på jorden? Jag vill nog ändå påstå att jag lever ett bättre liv än många kristna människor gör. Jag skänker pengar till Erikshjälpen och är medlem i Amnesty och har planer på att jobba som volontär senare i livet. Spelar det här ingen som helst roll?

  SvaraRadera
 27. "Håller du på så här så måste jag plokera dig från min sida för att du gör mer skada än nytta."

  Hur det där ska gå till har jag ingen aning om, men du är välkommen att försöka.

  Om du nu väljer att göra det, så kan du väl åtminstone byta namn på den här sidan till något annat än Mirres Jesusforum.

  "Forum kallas en plats, där en viss debatt eller liknande äger rum eller skall äga rum."

  Om du inte vill ha debatt runt dina inlägg så är ju exempelvis Mirres Jesuspropaganda ett mer passande namn.

  SvaraRadera
 28. Adam man blir inte frälst av gärningar utan av tro.

  SvaraRadera
 29. Vad hade det med någonting jag skrev att göra?

  SvaraRadera
 30. Adam det är det som är kärnsvaret i din fråga, "Och nu menar du alltså att mitt straff för att inte följa Gud är att straffas i all evighet? Snacka om att straffet helt saknar proportion till brottet. Jag kommer alltså att spendera över en miljard miljarders år i helvetet. Spelar det ingen roll att jag försöker leva som en god människa på jorden? Jag vill nog ändå påstå att jag lever ett bättre liv än många kristna människor gör. Jag skänker pengar till Erikshjälpen och är medlem i Amnesty och har planer på att jobba som volontär senare i livet. Spelar det här ingen som helst roll?"

  Det spelar ingen som helst roll överhuvudtaget någonsin och kommer alldrig att någonsin spela någon som helst roll.

  Det spelar helt enkelt ingen roll vad för goda gärningar du gör! Möjligtvis kan det spela roll vad för onda gärningar du gör men de goda spelar inget roll! Intet betydlese har de för din frälsing. Ingen betydlese alls överhuvud taget.

  Försök förstå vad jag säger: Du kan göra miljoner goda gärningar varje sekund resten av ditt liv och det kommer inte betyda ett skvatt för din frälsning. Intet.

  "Den som med sin mun bekänner Jesus som herre och i sitt hjärta tror att han blivit uppväckt från det döda blir frälst"

  SvaraRadera
 31. Om din Gud finns, så är han ett svin. Om det är på det här sättet han resonerar så brinner jag gladeligen i helvetet i all evighet istället för att acceptera sådan intolerans och idioti.

  SvaraRadera
 32. Adam, man kan inte köpa sig en biljett till Guds rike. Men behöver det inte heller.

  Biljetterna är gratis! Gud är så enormt god!

  SvaraRadera
 33. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 34. Undrar vad jag skrev här som togs bort? Minns uppriktigt sagt inte ens att jag svarade på det där :P

  SvaraRadera