torsdag 26 november 2009

Krisen i Svenska kyrkan..kvittot kommer nu efter era val

Har ni vänt Gud ryggen...?

Svenska kyrkan verkar ha problem med ekonomin och nog är det så att "Så som man bäddar får man ligga", finns det ett uttryck.

Här kommer kvittot efter ogudaktigt val som man gjort..

Gud kommer aldrig att välsigna synd som man gör nu i Svenska kyrkan och många andra kyrkor som har tagit över.

Man har gått från Gudsord och valt göra något som Gud förbjuder.

Man har inte bara förått människor utan man har förått Jesus genom att välja göra det som är ont i hans ögon.

Vilken bild får de som inte känner Jesus eller Gud när man beteer sig på detta viset. Har vi inte ansvar som kristna och se till hur vi lever och gör?


Jag fatttar ingenting vad har hänt med kristenheten. Har man blivit fullständigt blid?

Har man slagit dövörat till det Gud säger i ordet och man går egna vägar och välsignar det Gud förbjuder. Har man tappat fullständigt vettet.?

Gud kommer och skaka om vårt land på ett eller annat sätt och detta med kyrkans ekonomi är bara början.

Kom ihåg att vi kristna är inympade i trädet och det som inte bär frukt kommer Gud att skära bort och det duger inte till något än att kastas i elden. (Guds eget ord)

Kom till baka till Gud. Ska ni nu som började i Anden sluta i köttet. Är detta tacken för det Jesus gjorde för oss på Golgata kors.

Detta med att välsigna synd det är inte mot männiksor som ni ,som har ansvar för detta val sätter er emot utan ni gör uppror mot Gud.

Vem tror att du är lilla människa som sätter dig mot Gud? Är inte han mycket större än vad du är?

Vänd om till Gud medan han låter sig finnas..

Relaterat:
Dagen.se

19 kommentarer:

 1. "Jag fatttar ingenting vad har hänt med kristenheten. Har man blivit fullständigt blid?"

  Vad som har hänt? 2000-talet har hänt! Man diskriminerar inte människor längre, kvinnor och män har i Sverige lika rättigheter % rösträtt. Någonstans måste man förstå att livet som Bibeln förespråkar är förlegat. Det kanske fungerade för några för 2000 år sedan, men nu skulle det innebära ett otroligt steg i fel riktning.

  "Vem tror att du är lilla människa som sätter dig mot Gud? Är inte han mycket större än vad du är?"

  Svaret på detta är helt enkelt "Nej".

  SvaraRadera
 2. Adam även om du uppfattar Gud enbart som ett koncept så är konceptet större än dig.

  SvaraRadera
 3. Förstår inte riktigt vad du menar med det där, utveckla?

  Om du menar att det är fler människor som följer Gud-konceptet än vad det är som följer mig så är det väl inte särskilt märkligt? Kristendomen hade aldrig blivit så stor som den är ifall man inte hade genomfört korstågen och tvångskristnat flertalet länder.

  Och fortfarande, bara för att många människor gör någonting betyder inte det att det är rätt. T ex så är det bättre för människokroppen att äta vegetariskt, men det är det väldigt få som gör. Majoriteten äter kött, trots att det egentligen är "fel".

  SvaraRadera
 4. Jag följer Jesus frivilligt för jag har lärt känna honom. Han är min frälsare, läkare , vän och en underbar sådan. Det är många fler som har tagit beslitet att förja Jesus, många miljoner men tyvärr finns det männiksor som vägrar men så är det. Alla vill inte lyssna och göra bättring..

  SvaraRadera
 5. "Alla vill inte lyssna och göra bättring.."

  Du tror inte att det kan ha att göra med att rationella människor inte ser omvändelse som en förbättring?

  Och du som tror på Jesus som läkare kan ju fråga honom varför han aldrig helar människor som blivit av med exempelvis ett ben eller en arm.

  SvaraRadera
 6. "Jag följer Jesus frivilligt för jag har lärt känna honom."

  Okej. Men om du hade fötts i Uzbekistan istället så hade du med största sannolikhet varit muslim och kanske tillochmed avskytt kristna människor. Tänk på det.

  SvaraRadera
 7. Även de i Uzbekistan har hört talas om Jesus. Du lever i gärningar Adam. Då är det inte konstigt att du lämnade Jesus för gärningar kan man inte bli frälst av.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att du missade min poäng David. Du hade inte varit kristen ifall du hade fötts i ett muslimskt land. punkt.

  Nej, man blir inte frälst av gärningar. Men de är det enda sättet att visa att man är en god människa på. Att tro på Jesus räcker inte långt för att bevisa att man är god.

  SvaraRadera
 9. Nej, godhet leder till helvetet. Det finns inga goda gärningar som tar dig till himlen.

  SvaraRadera
 10. Om din Gud existerar, så äcklas jag av honom.

  Hur kan du följa en Gud, som prioriterar tro mer än godhet? Om människor som lägger hela sina liv på att arbeta gratis och hjälpa människor, läkare som jobbar i Afrika enbart med att hjälpa människor där, alla ideella organisationer som strävar efter att människor ska få leva bättre liv - om inte de får komma in i paradies, men en pedofil som förgripit sig på barn men tror på Jesus gör det - då förstår jag inte hur du på något sätt kan försvara din tro. Om detta är vad du står för så äcklas jag precis lika mycket av dig som av din gud.

  SvaraRadera
 11. Gud är kärlek och godhet. Han är så god att han släppte in rövaren på korset i sitt rike trots att rövaren inte hade gjort några goda gärningar. Men rövaren trodde på Gud och det räckte.

  Det är en god Gud som gör så. En fantastiskt god Gud! Tack Jesus för din nåd mot oss medan vi ännu var syndare offrade du ditt liv för oss! TACK!

  SvaraRadera
 12. Ja vad ska man säga om dig Adam.

  Du verkar vara en person som har förutfattade meningar och samtidigt brist på kunskap eftersom du inte skulle ha yttrat dig på det sätt du gör.

  För det första skall konstateras att kristendomen förespråkar lika värde av både män som kvinnor dvs. jämställdhet.

  Ditt andra påstående definieras som Teodicéproblemet där det framgår följande; Om Gud är god, allvetande och allsmäktig varför existerar då ont i världen. Men eftersom det finns ont i världen så är inte Gud god, allvetande och allsmäktig.

  Vad jag vill ha sagt om Teodicéproblemet är följande: De monoteistiska religionerna(Kristendomen, Judendomen, och Islam) uppfattar Gud som evig, allsmäktig, allestädes och allvetande. Man tänker sig att det är han som har skapat världen.

  De säger följande: människan är problemet till ondskan i världen då man syftar på hennes synd. Gud har skapat människan fri och gett dem frihet. Friheten ligger i att fritt kunna välja mellan antingen att lyda eller att vara olydig. Det fanns i Guds makt möjlighet att skapa oss allesammans som goda människor och på så sätt tvinga oss till lydnad, vilket i sin tur skulle betyda att han tog ifrån oss friheten att kunna välja.

  Vidare säger du följande "Hur kan du följa en Gud, som prioriterar tro mer än godhet? Om människor som lägger hela sina liv på att arbeta gratis och hjälpa människor, läkare som jobbar i Afrika enbart med att hjälpa människor där, alla ideella organisationer som strävar efter att människor ska få leva bättre liv - om inte de får komma in i paradies, men en pedofil som förgripit sig på barn men tror på Jesus gör det - då förstår jag inte hur du på något sätt kan försvara din tro. Om detta är vad du står för så äcklas jag precis lika mycket av dig som av din gud"

  Till detta vill jag säga dig följande: I STORT SÄTT KAN DU GÖRA VILKET FEL SOM HELST UNDER DITT LIV MEN FÖR ATT GUD SKA ACCEPTERA DIN FÖRLÅTELSE MÅSTE DU KOMMA TILL INSIKT OM FELET DU GJORT OCH ÅNGERGULLT BE GUD OM URSÄKT FÖR DEN HANDLING SOM GJORTS.

  GUD SÄGER FÖLJANDE: Det är endast GUD som är syndfri. Detta innebär att människan alltid kommer att begå synd.

  SvaraRadera
 13. "Gud är kärlek och godhet. Han är så god att han släppte in rövaren på korset i sitt rike trots att rövaren inte hade gjort några goda gärningar. Men rövaren trodde på Gud och det räckte."

  Jaha? Om jag hade träffat någon som hade "rövat" någon, som verkligen ångrade sig, så vill jag förstås att samhället ska ge honom en andra chans också. Är jag lika god som Gud då?

  Samtidigt glömmer du bort den andra mannen som hängde på det andra korset. Du tror väl att han brinner i helvetet nu? Din gud är så god att han låter honom brinna där i all evighet, för brott som han begått under sin futtiga tid som människa. Yippie!

  SvaraRadera
 14. "Ingen är god utom Gud", om vi jämför oss med Gud är ingen av oss god.

  Gud är god och vill inte att något människa ska gå till Helvetet. Vi väljer själva att ha gemenskap med Honom eller inte. Vi har den fria viljan. Han tvingar ingen.

  SvaraRadera
 15. Joseph:


  "Du verkar vara en person som har förutfattade meningar och samtidigt brist på kunskap eftersom du inte skulle ha yttrat dig på det sätt du gör."

  Några förutfattade meningar tycker jag faktiskt inte att jag har, och om jag har det så har Mirre och David levt upp till varenda en av dem. Angående kunskapen så tycker jag inte att man kan hävda att det finns kunskap om ting som inte existerar, men det är ju subjektivt.

  "För det första skall konstateras att kristendomen förespråkar lika värde av både män som kvinnor dvs. jämställdhet."

  Detta är ju dock också lite beroende hur man ser på det. Kyrkan har ju inte gjort särskilt mycket för att förbättra situationen för kvinnor genom historien. Men å andra sidan så behöver de ju inte sitta tysta under gudstjänsten längre.

  Angående ditt snack om Teodicé-problemet så har jag nog tagit det här exemplet hundra gånger för David nu, vi får väl se om du är med på resonemanget.

  Stalin var diktator.
  Stalin bestämde vad som var rätt och fel i Sovjet.
  Stalin skickade de som inte höll med honom till gulag.

  Detta innebar att alla hade det fria valet att välja ifall man ville följa Stalin eller inte. De som valde att inte följa honom fick dock ta sitt straff.

  Samma sak gäller med den kristna guden.

  Gud är enväldig härskare över universum.
  Gud bestämde vad som var rätt och fel i universum.
  Gud skickar de som inte håller med honom till helvetet.

  Jag betvivlar att du definierar Stalin som god, så varför definierar du Gud, som gör exakt samma sak fast i betydligt större skala, som god?

  Att han gör det av kärlek har ingen som helst betydelse, för det gjorde Stalin också. Han kunde inte låta sin socialistiska utopi bli förstörd av oliktänkare - precis som Gud och paradiset.


  "Till detta vill jag säga dig följande: I STORT SÄTT KAN DU GÖRA VILKET FEL SOM HELST UNDER DITT LIV MEN FÖR ATT GUD SKA ACCEPTERA DIN FÖRLÅTELSE MÅSTE DU KOMMA TILL INSIKT OM FELET DU GJORT OCH ÅNGERGULLT BE GUD OM URSÄKT FÖR DEN HANDLING SOM GJORTS."

  Är det bara jag som tycker att det är bättre att be om ursäkt till personerna som man åsamkat skada? Det hjälper ju inte dem överhuvudtaget att jag ber om ursäkt till Gud?

  SvaraRadera
 16. Joseph. Man kan inte dela på Gamla och nya testamentet. Även gamla testamentet är Guds ord. i gamla testa mentet kan vi läsa om våra rötter och om våra förfäder. Vi är inympade i judarnas tro alltså i Jesus. Halleluja. Välkommen föresten Josef till min sida och GVD...

  SvaraRadera
 17. Anonym frågadeom jag är JDS anhängare. Jag vet inte ens vad det är. Jag vet bara att jag är Jesus. Jag tror på Guds ord och Jag tror på Jesus att han dog för min skull för att han älskar mig.Halleluja. Det räcker för mig.

  SvaraRadera
 18. Kunde du inte klämt ur dig att du är Jesus lite tidigare?! ;)

  SvaraRadera