fredag 6 november 2009

Kyrkan på väg att kallna....

Vi vet att Eva Brunne har redan skapat historia som är en historia som skadar istället för välsignar. Man känner ingen glädje i att inviga någon som lever i synd och inte vill ta ansvar för sina handlingar utan syndar öppet mot Gud.

Finns det ingen människa med vett och etikett i Svenska Kyrkan som säger att nu får det vara nog eller i dom andra kyrkorna som tar in detta med att viga homosexuella???

Har man blivit så insyltad och vaggad i syndens näste att man inte vill eller orkar stå för det som är rätt. O Gud vad ska man göra för att man för att ni ska vakna upp alla kyrkans folk...????

Människor i vår värld får inte någon trygghet i detta utan snarare avsky för det som händer i Svenska kyrkan. Det finns präster som vill avkraga sig, på grund av att man för in homosexualitet inom kyrkan och till och med välsignar detta och predikar att detta är rätt.

Gud välsigne er som tar ställning och inte låter er gungas med i lögnens väg utan tar ställning och väljer att lyssna till Gud och hans ord.

Gud har förvarnat oss för falska lärare den sista tiden och jag kan förstå att de som inte känner Jesus går på detta som förespråkas om homosexualitet och att man viger samkönade men präster och pastorer som känner till Guds ord och vad Gud säger.

Jag tror inte att ni har missat att Gud skapade mannen och kvinnan och att Gud har instiftat äktenskapet mellan man och kvinna.

Man har ropat sig hes och varnat att detta är så fel men man lyssnar inte utan fortsätter att leva i synd och man till och med uppmuntrar andra att ta efter.

Ta varning och se till att inte hamna i detta. Håll dig nära Jesus och be i Anden.

Lyssna inte på präster och pastorer som talar väl om detta leverne för det är fel. Det kommer att föra dig ännu mer vilse och ännu djupare mörker än du är i nu. Många har har valt detta med att leva i samkönade förhållande av olika anledningar.

Man kan ha blivit illa behandlad då man var liten eller incest, våldtäkt eller blivit misshandlad och slagen och då söker man kärlek hos en samkönade Och man har hört att någon säger att man är född homosexuell som är fullständigt grundlös tanke.

Även om man känner dragning till samkönade behöver man inte leva ut det och det är inte svårare än en kristen kvinna eller man lever celibat tills man har gift sig eller att man väljer att leva ensam. Vänd om till Jesus, där finns hjälp att hämta och låt dig inte luras av konstiga läror som inte överensstämmer det Gud sagt i sitt ord.

118 kommentarer:

 1. Med sådan här vänner behöver Svenska kyrkan inga fiender.
  Äktenskapsfrågan har inget med Eva Brunne att göra. Blanda inte ihop sakerna. Skärpning!
  Vilket betyder att om Eva Brunne dolt sin läggning (Mirre du skulle dö om du visste vilka av dina manliga prästvänner som gillar killar...) - men hon stå för vem hon är. Då blir det ett problem.
  Och ditt sista stycke visar att du tydligen har en hjärna från 1800-talet konserverad i sprit. Det finns en värld utanför kyrkan som faktiskt gjort vissa framsteg sedan 1800-talet.
  Och kom i håg Jesu ord: Blessed are the meak...
  PUss&Kram
  Tant Dag Sandal

  SvaraRadera
 2. Att leva i synd och bekänna att man lever i synd och stå för det är väl då inget framsteg, det är uppror mot Gud. Vi kommer aldrig ifrån att Gud välsignar inte homosexualitets handlingar oavsett hur många präster det är som godkänner och förespråkar det. Jag har gärna en hjärna och hjärta som är renad i Jesus blod (inte i sprit)Gud välsigne dig...

  SvaraRadera
 3. Mirre har rätt. Man måste lyda Gud mer än människor.

  SvaraRadera
 4. En kvinnlig biskop är en synd! Kvinnan är underlägsen mannen. Detta säger Guds ord klart och tydligt!

  SvaraRadera
 5. Kvinnan är jämställd med mannen enligt Guds ord.
  Jag förstår inte riktigt var du har läst att kvinnan är underställd mannen. Mannen ska vara kvinnas beskydd däremot Att vara kvinnlig präst eller pastor eller om vi säger biskop är inte synd, Gud kallar även kvinnan som hans tjänarinna.
  Men det är den kristnas skyldighet att leva ett rent liv och det gör man då man tillhör Jesus för han kan förvandla alla hårda hjärtan. Hans kärlek smälter all hårdhet.

  SvaraRadera
 6. Läs 1 Kor 14:33-36 och 1 Tim 2:11-12. Tydligare än så blir det inte.

  SvaraRadera
 7. Dessa bibelställen handlar inte alls om det du syftar på . Man måste kunna bakgrunden oxå varför det står så.I korint var det vanligt att kvinnorna inte fick tilltala männen öppet bland andra folk. Tydligen hade några kvinnor blivit kristna och ställde frågor i församlingen då det på gick en Gudtjänst och detta skapade oro i möten och dessutom fick inte kvinnorna den undervisningen som männen deltog i så männen undervisade dem hemma.
  1 Tim 2:11-12För att föstå detta avsnitt krävs kunskap om de vilkor Paulus och timoteus arbetade under. Den här tidens kvinnor fick inte utbilda sig. Palus ville inte att kvinnorna skulle undervisa för de saknade kunskap och erfarenhet ännu.
  Tänk på att Paulus närmaste arbets kamrat var en kvinna. Man kan inte bara dra ett bibelvers från Bibeln utan att veta bakgrunden till vaför det var så.
  Det du säger stämmer inte och dessutom har Gud sagt i ordet att den är elak mot sin hustru kan inte vänta sig få bönesvar.
  Så männen är inte några översittare utan man och kvinnan är jämställda.

  SvaraRadera
 8. Nu händer det grejer här igen, otroligt kul för jag har väntat länge på att få gnälla på något! Men den som väntar på något gott..

  Jag ska väl egentligen börja med att hålla med dig; Jag håller fullt med i, att om kyrkan ska fortsätta att kalla sig kristen, så får den minsann ta och luta sig på det som står i Bibeln och inte skuffa undan massa bibelverser bara för att de inte stämmer överens med den nutida kulturen.

  Det lämnar ju dock problemet att det finns en sjuhelsikes massa absurda verser i Bibeln, vem ska bestämma vilka verser som Gud har inspirerat, och vilka han inte har inspirerat?

  Ska man t ex lita på att Gud menade det han sa till Mose om homosexuella (3 Mos 18:22) så måste man ju samtidigt lita på det Gud sa till Mose om att man inte ska bära kläder av två sorters garn, inte låta två djur i vår boskap para sig, inte så två slags säd i en åker (3 Mos 19:19)

  Om du, Mirre, nu menar att man måste lita på allt som Mose skrev i 3 Mos, så blir det lite problematiskt. Skulle vi då inte få ha jackor med foder i tex? Eller skulle vi inte få korsa djurarter för att få fram starkare, friskare djur?

  Ytterligare en fråga är ju ifall du tror på evolutionen eller inte, vare sig ditt svar är ja eller nej, så rekommenderar jag att du kollar igenom den här 57 minuter långa föreläsningen.

  http://www.youtube.com/watch?v=w1m4mATYoig

  SvaraRadera
 9. Någon "kvinnlig kollega" till Paulus har jag aldrig hört talas om. Även om det nu fanns en sådan så besvarar det i sig självt frågan om vem som var överst på stegen, för vem blev helgonförklarad och superkändis av dem? Givetvis Paulus, mannen.

  Det var han som fick profetsiorna och uppgiften att skriva ner dessa Guds ord. Inte kvinnan.

  Att skylla på kulturskillnader går heller inte då Guds ord alltid ska vara aktuellt, tidlöst och ofelbart, eller har jag missat något igen?

  MVH

  SvaraRadera
 10. Kvinnan och mannen är fortfarande jämställda. Jag ryser över det du säger att mannen är överlägsen kvinnan. Ja visst är Guds ord oföränderlig men man kan ändå inte bara dra sina slutsatser utan att veta vilket samhälle man levde i.Att upphöja dig själv som man och upphöja dig över kvinnan låter inte bra i mina öron.

  SvaraRadera
 11. Adam . Jag tror på varje skriftställe jag läser i Guds ord som är ett kärleksberv till oss från vår Fader i himmelen. Jag är inte här för att kivas om Guds ord om vad Gud gjorde och sa eller vad Mose sa. Jag är här för att vittna om Jesus och berätta om vad Guds ord säger om saker och ting. Vad Gud gjorde med garn eller vad det nu var hade han säkert ett syfte med det. Gud välsigne dig

  SvaraRadera
 12. Fast det måste väl ändå vara relevant vad din gud sätter upp för regler som du ska följa? Kan du komma på något bra skäl till att inte ha två olika sorters garn i samma klädesplagg? Ja, det ska väl vara att det blir svårt när man ska tvätta då, olika temperaturer på olika sorters material..

  Du verkade ju dessutom helt missa poängen, så jag tar den igen: Om du lever efter som Mose skrev om homosexuella, så MÅSTE du ju också leva efter de andra levnadsreglerna som han satte upp - annars har du ingen anledning till att följa homo-versen heller.

  SvaraRadera
 13. Ja, Adam. Vi är alla skyldiga att följa varenda regel i hela Bibeln.

  Men om man tagit emot Jesus Kristus som frälsare och Herre i sitt liv så får man nåd och kan därigenom bli frikänd vid skranket när det gäller de ceremoniella buden.

  Ibland hör man att vi bara behöver följa buden i nya testamentet men det är egentligen fel. Men för att förklara det hela för dig så kan vi för ett ögonblick lägga Gamla testamentet till handlingarna och titta på det Nya Testamentet och reglerna där. Och vad hittar vi då, jo ett förbud.

  SvaraRadera
 14. David: Vad någonstans i Bibeln säger Jesus att vi blir frikända från de ceremoniella buden, och varför gäller det bara för de som tagit emot honom som sin personliga frälsare? Är inte alla lika inför Gud menar du? Skulle de som tagit emot Jesus på något sätt kunna slippa vissa bud och lagar som Gud har satt upp? Nu tror jag minsann att du hittar på en egen gud efter hur du önskar att gud är.

  SvaraRadera
 15. Ja, Adam. Vi är alla skyldiga att följa varenda regel i hela Bibeln. Så är det. Alla är lika inför Gud.

  Men för den som tagit emot Jesus så finns nåd.

  SvaraRadera
 16. Aha, så man kan bara få nåd om man har tagit emot Jesus? Du förstår att det är samma sak som att vi inte är lika inför Gud va? Det är ungefär som att säga att alla är lika inför lagen, fast bara om man erkänner sig som kommunist! Och det vore ju otroligt korkat förstår du ju själv hoppas jag.

  SvaraRadera
 17. Alla är vi lika inför Gud. Alla har syndat och gått miste om Guds härlighet. Om vi inte syndade skulle vi vara kvar i Guds Paradis, men nu är vi inte det.

  Men nu har Gud givit oss en fribiljett tillbaka till Paradiset. Vi behöver inte betala biljetten - priset är betalt. Jesus betalade den med sitt blod.

  Men att ta emot biljetten är frivilligt. Valet är ditt Paradiset eller Helvetet.

  Välj själv.

  SvaraRadera
 18. Adam Jag har en känsla av att du vill diskutera och ställer frågor som du fått svar på hundra gånger tidigare. Knäpp dina händer och be Jesus komma in in ditt liv och då ska du få svar på dina frågor. Du kommer ingenstans med att diskutera utan öppna ditt hjärta för Jesus. Jesus i ditt liv förstår du mer, än utan honom i ditt liv.
  Vi kan hålla på och förklara tills vi blir blåa utan att du förstår något av det vi säger och det är på grund av att du har inte inbjudit Jesus och den Helige Ande in i ditt liv.
  Utan Jesus kan du inte se. Så är det bara.GVD Mirre

  SvaraRadera
 19. David: Det du skriver leder ju oss förstås osökt in på frågan: varför dog Jesus på korset? Jag antar att ditt svar är något i stil med "för att förlåta våra synder". Och nu till den egentliga frågan: kunde inte Gud förlåta våra synder utan att offra sin egen son? Om inte, så är han ju inte allsmäktig. Om han däremot hade makten att förlåta våra synder utan att offra sin son, så dog ju Jesus helt i onödan - för Gud hade ju kunnat göra som han ville utan att låta honom lida.

  Mirre: Anledningen till att jag fortsätter att prata om de här frågorna, är för att jag fortfarande inte tycker att jag har fått ett svar som håller. Och angående ditt påstående att jag inte kan se för att jag inte har Jesus i mitt liv så ställer jag mig snarare rakt emot det du säger. Jag vill påstå att det är du som inte kan se världen omkring dig på grund av att du är förblindad i din kärlek till en låtsasperson som förhindrar dig att tänka rationellt, logiskt och kritiskt.

  Att påstå att jag inte kan förstå era svar utan att släppa in Jesus, är exakt samma sak som att påstå att jag inte kan förstå era svar för att jag vägrar släppa in oförnuft, irrationalitet och ologiskt tänkande i mitt tänkande.

  SvaraRadera
 20. Adam skrev, "kunde inte Gud förlåta våra synder utan att offra sin egen son? Om inte, så är han ju inte allsmäktig. Om han däremot hade makten att förlåta våra synder utan att offra sin son, så dog ju Jesus helt i onödan - för Gud hade ju kunnat göra som han ville utan att låta honom lida."

  Gud är ingen bimbo. Han valde helt enkelt den smartaste lösningen, intellektuellt och emotionellt. Kvittot är att tusen miljoner människor köpte den.

  SvaraRadera
 21. David: På vilket sätt skulle det vara den smartaste lösningen? Vad kan man någonsin tjäna på att låta sin egen son torteras och avrättas?

  Självklart är Gud inte bimbo, om han finns överhuvudtaget så är han kommunist. Jag tycker att det här kända citat passar in väldig bra på hur eran påstådda gud fungerar: "Ni får göra precis vad ni vill, sålånge ni tror samma som jag".

  Det är ju trots allt det som allt handlar om, ifall Gud nu finns, så har han gett oss den fria viljan - men om vi brukar den fria viljan som han själv har givit till oss - då ska vi straffas i helvetet i all evighet! Det måste ju tillochmed ni förstå att det är helt absurt?!

  SvaraRadera
 22. Gud är inte någon kommunist som kastar folk i Helvetet. Gud är kärlek, glädje och frid.

  Det är vi själva som kastar oss själva i Helvetet genom att gå ifrån Gud, lämna honom och förneka honom.

  SvaraRadera
 23. Haha, nej nu har du missat en viktig del. Som jag skrev gav Gud, om han nu finns, oss den fria viljan. Han var medveten när han skapade oss, om att vi skulle vända oss bort från honom. Detta visste han för att han är allvetande.

  Trots att han visste att vi skulle göra honom besviken och vända oss bort från honom - vilket slutligen skulle leda till att han kastar oss i helvetet - så skapade han oss så att vi skulle göra det. Alltså är allt hans fel från början.

  Du kan, om du kan din bibel, inte finnas någon del i mitt resonemang som du kan mena är felaktigt - för om du ändrar på någon del i mitt resonemang, så faller hela den "allsmäktiga-gud"-grejen.

  SvaraRadera
 24. Och du svarade ju inte heller på frågan: Vad kan man någonsin tjäna på att låta sin egen son torteras och avrättas? Gud är ju allsmäktig och hade kunnat förlåta våra synder utan att offra Jesus - om inte, så är han inte allsmäktig.

  SvaraRadera
 25. Adam, du har missat själva poängen i försoningen när du hakar upp dig i ett kort perspektiv. Vad är en mansålder här på jorden i förhållande till evigheten? Ingenting.

  Jesus kom för att försona Guds barn med Gud i evighet. Inte satans barn.

  Vi har den fria viljan att välja Gud eller inte. Vi väljer själva Himmel eller Helvete. Gud lockar och pockar att vi ska välja Honom vår fader.

  Men alla är vi inte Guds barn.

  Det vore ju oerhört dumt av Gud att förlåta allas synder utan att offra Jesus. Då skulle ju även djälvulens barn komma till Guds paradis. Och det vill vi ju inte.

  Det är ju de små rävarna som förstör lustgården.

  SvaraRadera
 26. Jag satt o läste det du skrivit Adam. Varför håller du på så här. Varför vänder du och vrider på det vi säger massa strunt.
  Hur skulle det vara om du frågade Gud och vill du inte vända dig till honom så kan vi skrika oss hesa för du tar ju inte emot det vi säger.

  SvaraRadera
 27. Var hakar jag upp mig i ett kort perspektiv? Eftersom att du uppenbarligen inte förstår vad jag menar så tar jag ett exempel här:

  Du står i ett rum, med väggar till höger, vänster och bakom dig. Ingen vägg framåt alltså. Du ska kasta en studsboll. Om du kastar bollen mot någon av väggarna, så kommer bollen tillbaka till dig, om du kastar den framåt så finns det inget bollen kan studsa på och den kommer alltså inte tillbaka.

  Enligt ditt påstående, så valde Gud alltså att kasta bollen rakt fram, TROTS ATT HAN VISSTE ATT DEN INTE SKULLE KOMMA TILLBAKS TILL HONOM.

  Kontentan är alltså att det är Guds eget fel att vi väljer bort honom - för han hade kunnat kasta bollen i någon av de tre väggarna istället - men det gjorde han inte.

  Att han sedan ska straffa oss i all evighet, för att HAN SJÄLV kastade bollen så att den inte kom tillbaks till honom är ju bara helt absurt!

  Angående Satans barn.. Menar du att inte alla KAN komma till paradiset? Jag trodde ju att Gud skapade alla, och det vore ju jäkligt skumt om han skapade människor som aldrig ens har en chans att komma till paradiset! Jobbigt att födas som sådan människa isåfall..


  Mirre: Varför håller du på och tjatar om att jag inte ska fråga saker istället för att ge mig en förklaring som håller. Jag lovar och svär att så fort du eller David eller någon annan människa ger mig en förklaring som håller, så ska jag sluta fråga. Nu är ju dock situationen en annan, jag har en fråga, och du misslyckas med att besvara den.

  Du kan ju inte tro att bara för att du svarar NÅGONTING, så har du rätt i det du säger! Jag måste få chansen att ställa motfrågor till ditt svar. Och du som dessutom påstår att Gud talar genom dig kan ju bara fråga honom hur du ska svara för att tillfredställa mig och voila - problemet löst.

  SvaraRadera
 28. Adam, Einstein sa att "Gud kastar inte tärning" och det är samma sak med studsbollen. Du lägger ansvaret på Gud trots den fria viljan för var och en att själv välja vilken väg vi vill gå.

  Gud tvingar ingen till något. Han kan inte tvinga dig att älska honom utan det är ditt val. Han kastar ingen i Helvetet - det är vi själva som gör det.

  Gud har givit dig gåvan att välja själv. Välj då livet!

  SvaraRadera
 29. Einstein var dock själv ateist, och när han talade om gud så menade han att gud var universum, inte på något sätt att gud var en personlig gud så som du menar.

  Och nu kommer vi till kommunist-Gud igen. Han tvingar oss inte till någonting, men om vi inte gör som HAN säger, då ska vi brinna i helvetet i all evighet! Är inte det kommunistiskt så säg!

  Vidare så sa du precis att Gud inte KAN tvinga oss till att älska honom, menar du då alltså att Gud inte är allsmäktig, för då hade han ju KUNNAT tvinga oss. Eller menar du att han bara inte vill?

  SvaraRadera
 30. Gud vädjar till dig att komma till honom så du ska bli räddad. Men du har fått den fria viljan att avstå.

  Gud är god han låter dig bestämma. Han tvingar dig inte till något. Är inte det allsmäktigt om nåt?

  SvaraRadera
 31. Och skillnaden mellan det och kommunism är..?

  Det är väl knappast något bevis på allsmäktighet? Jag tvingar inte heller människor till saker, och det gör väl knappast mig till allsmäktig, eller hur?

  SvaraRadera
 32. Du verkar inte gilla kommunism?

  SvaraRadera
 33. På vilket sätt har det med någonting vi diskuterar att göra? Men nej, jag gillar inte kommunism. Du får gärna svara på frågan, som alltså var: Vad är skillnaden mellan sättet din gud behandlar människor inträde till paradiset, och sättet Stalin använde för att få människor att göra som han ville?

  Sen missade du ju den här också:
  "Det är väl knappast något bevis på allsmäktighet? Jag tvingar inte heller människor till saker, och det gör väl knappast mig till allsmäktig, eller hur?"

  SvaraRadera
 34. Skillnaden är att Stalin tvingade folk. Det gör inte Gud.

  Skillnaden mellan Adam och Gud är att Adam inte kan tvinga alla människorna men om Gud skulle teoretiskt kunna göra det. Men Gud är mäktig nog att avstå.

  SvaraRadera
 35. Men snälla David, förstår du inte vad jag skriver? Jämför de här två exemplena:

  Stalin lät människor leva sålänge dom delade hans åsikter.

  Gud låter människor leva (i paradiset alltså) sålänge dom gör som han vill.

  Var är skillnaden?

  Nej jag kan inte tvinga alla människor att göra någonting, och det är jag jäkligt glad för. Du kan väl ändå inte påstå att det på något sätt skulle vara ett bevis för att din Gud finns att han INTE gör någonting? Ungefär som att det skulle vara ett bevis FÖR att din gud finns för att människorna i Afrika svälter ihjäl! Gud HADE ju kunnat göra någonting, men gör inte det - snacka om mäktigt va? Känn ironin.

  SvaraRadera
 36. Adam, Stalin tvingade folk. Till Gud kommer du frivilligt. Det är en avsevärd skillnad.

  SvaraRadera
 37. David: Nej. Det är ingen skillnad alls. Enda skillnaden är att Stalin existerade på jorden, medan du menar att gud existerar i himlen.

  Gör som jag vill eller brinn i helvetet,

  eller

  Gör som jag vill eller bli skickad till gulag.

  Du kan ju inte på allvar mena att det finns någon som helst skillnad mellan de här två exemplen?

  Du undvek återigen en fråga:

  "Ungefär som att det skulle vara ett bevis FÖR att din gud finns för att människorna i Afrika svälter ihjäl! Gud HADE ju kunnat göra någonting, men gör inte det - snacka om mäktigt va?"

  SvaraRadera
 38. Oh, och förresten så tvingade ju Stalin ingen, alla hade ett val att antingen följa honom eller bli dödade - sen var ju valet fritt - precis så som du menar att Gud gör.

  SvaraRadera
 39. Stalin var styrd av hat, paranoia och maktbegär. Gud är styrd av kärlek, glädje och generositet. Det är en viss skillnad. Stalin är förmodligen i Helvetet efter att ha mördat miljoner människor. Gud är i Himlen och har givit liv åt hela mänskligheten.

  SvaraRadera
 40. Det finns mat till alla människor i hela världen. Att människor i Afrika svälter beror på att vi inte delar med oss av vårt överflöd. Det kommer vi att stå till svars för en vacker dag.

  SvaraRadera
 41. Om du hade frågat Stalin så tror jag definitivt inte att det är så han skulle beskriva sig. Han ville skapa en utopi, den perfekta socialistiska staten. Precis som Gud inte är föreningsbar med synd, så kunde inte Stalin tillåta oliktänkare i sin stat.

  Ett ytterligare problem är ju att det var Gud själv som skapade Helvetet. Varför då? Han visste ju att många miljoner av folket han skapade skulle hamna där. Vill Gud plåga oss, och isåfall varför? Du kan absolut inte påstå att Gud Måsta straffa oss, för det måste han inte alls. Om Gud nu verkligen är så kärleksfull som du påstår så hade han ju kunnat låta alla människor leva i frid efter döden, men så är nu inte fallet enligt dig.

  Ja det finns mat så att det räcker, men att vi kommer stå till svars för det betvivlar jag. Att ta till Gud är en tillflykt enbart för att vi människor VILL att världen ska vara en rättvis plats. Vi VILL att de som gjort människor illa ska få sitt straff. Men bara för att vi VILL någonting betyder inte det att det BLIR så.

  Lika lite som att jag får en Ferrari för att jag vill ha en, så blir världen rättvis för att jag vill det.

  SvaraRadera
 42. Ni håller visst på ännu...

  SvaraRadera
 43. Det står klart och tydligt i Bibeln vad "den brinnande eldsjön" är till för. Den är till för Satan och hans anhang. Inte för människor.

  Gud vill absolut inte att någon människa ska hamna där men tyvärr kommer många att göra det valet själva.

  SvaraRadera
 44. Ja Mirre, du gav ju upp.

  Återigen läser du inte vad jag skriver. Eftersom att Gud, enligt Bibeln, skapade allt, så skapade han även den brinnande sjön.

  Eftersom att Gud, enligt Bibeln, är allvetande, så vet han vad som kommer att hända i framtiden. Alltså visste han att människor skulle göra valet att hamna i helvetet, redan innan han skapade det.

  Kontentan blir alltså att Gud medvetet slänger människor i Helvetet, iochmed att han visste att människor skulle vända sig bort från honom. Han hade inte behövt skapa Helvetet, han hade inte behövt slänga människor där, men enligt Bibeln så är det det han gör, trots att han, som allsmäktig gud, kan göra precis vad han vill.

  SvaraRadera
 45. Blev visst inget svar här heller, ska jag ta kommunistexemplet en gång till eller vill du försöka svara på mina påståenden? :)

  SvaraRadera
 46. Gud slänger inte människor i eldsjön. Han lockar och pockar för att de ska komma till Honom istället.

  Han förelägger dig liv och död, välsignelse och förbannelse. Välj så livet så att du och dina efterkommande ska få leva.

  SvaraRadera
 47. Fast indirekt så är det ju precis det han gör. I och med att det var han själv som skapade eldsjön och bestämde dess syfte så är han indirekt orsaken till att människor hamnar där. Han hade ju kunnat välja att inte skapa den, och att inte tortera människor i all evighet - men han tyckte uppenbarligen att det var bättre att plåga oss istället.

  SvaraRadera
 48. Gud är kärlek, glädje, frid. Det är vi människor som skapat eldsjön genom vår synd. Gud är tålamod, vänlighet och godhet. Adam hade den fria viljan att följa Gud eller Satan.

  Jesus kom för att vi skulle få liv och liv i övernog. Tjuven kommer för att stjäla slakta och förgöra. Följ Jesus.

  SvaraRadera
 49. Nu har du fel. Människan är inte kapabel att skapa någonting alls, utan bara att kombinera redan existerande ting. Detta gör oss tämligen begränsade. Vi kan t ex inte skapa någonting som består av materia som inte existerar eller tänka oss färger som inte finns.

  Gud däremot är ju, enligt dig och Bibeln, allvetande och allsmäktig. Detta innebär att han kan skapa saker som vi människor inte ens kan tänka oss finns.

  Gud valde, enligt Bibeln, att skapa den brinnande sjön. Ingen tvingade honom till att göra detta, för i och med att han är allsmäktig kan han inte bli tvingad till att göra någonting som är emot hans vilja.

  Gud vill av någon anledning inte ha med synden, som han själv definierat, att göra. Ett enkelt sätt att uppnå detta hade ju varit att

  1. skapa människan så att vi inte kunde synda

  2. förlåta alla syndare efter döden

  3. skapa oss utan fri vilja, men ändå inte som robotar - detta hade han ju kunnat göra i och med att han är allsmäktig och kan göra vad som helst.

  Än annan filosofisk fråga är ju ifall Gud kan skapa en sten som är så tung att han själv inte kan lyfta den. Om han inte kan det så är han inte allsmäktig, men om han kan göra det och inte kan lyfta den, så är han ju inte heller allsmäktig. Ser fram emot svar som vanligt :)

  SvaraRadera
 50. Bibeln förklarar varför synden och ondskan finns i Världen. Det har med den fria viljan att göra:

  Matt 13:24-30 - Liknelsen om ogräset

  24 En annan liknelse framställde han för dem: "Himmelriket är likt en man som sådde god säd i sin åker. 25 Men då folket sov, kom hans ovän och sådde ogräs mitt ibland vetet och gick sedan sin väg. 26 När nu säden sköt upp och gick i ax, visade sig också ogräset. 27 Då gick tjänarna till sin herre och sade: Herre, visst sådde du god säd i din åker? Varifrån har då ogräset kommit? 28 Han svarade: En ovän har gjort det. Tjänarna frågade honom: Vill du att vi skall gå och samla ihop det? 29 Nej, svarade han, om ni rensar bort ogräset, kan ni på samma gång rycka upp vetet. 30 Låt båda växa tillsammans fram till skörden. Och när skördetiden är inne, skall jag säga till skördemännen: Samla först ihop ogräset och bind det i knippen som skall brännas upp, men vetet skall ni samla in i min loge."

  SvaraRadera
 51. När det gäller ifall Gud kan skapa en sten som är så tung att han själv inte kan lyfta den så är det en retorisk fråga utan betydelse för det som är viktigt här i Världen: Tron på Jesus.

  Intellektuella ordlekar och vitsiga filosofiska resonemang kan inte tillämpas på Gud som är Ande. Denna världens vishet är en dårskap för Gud och du kan inte komma in i Guds rike om du inte tar emot honom som ett barn. Eller som Luther något hårt uttryckte det: "Förnuftet är Satans värsta hora."

  SvaraRadera
 52. "25 Men då folket sov, kom hans ovän och sådde ogräs mitt ibland vetet och gick sedan sin väg."

  Återigen glömmer du att din Gud påstår sig vara allsmäktig och allvetande, alltså kan ingen "ovän" komma och "så ogräs" utan att han märker det. För i och med hans allvetande så visste han sedan tidens begynnelse att den här "ovännen" skulle komma. Det finns alltså ingenting en människa kan göra som på något sätt kan förundra eller förvåna Gud, allting visste han redan innan.

  Javisst är det en retorisk fråga, och iochmed att den går emot logiken så blir det förstås svårt att besvara den. Men Gud är ju som sagt allsmäktig och då gör han precis exakt vad han vill, alltså borde han ju med andra ord kunna gå runt logiken, eller?

  SvaraRadera
 53. Utan den fria viljan skulle Gud tvinga människan att älska honom och umgås med honom och då är det inte äkta kärlek, inte äkta gemenskap.

  SvaraRadera
 54. Tycker att dina svar blir kortare och kortare David, vad beror det på?

  "Utan den fria viljan skulle Gud tvinga människan att älska honom och umgås med honom och då är det inte äkta kärlek, inte äkta gemenskap."

  Återigen har du fel David. Eftersom att det, enligt dig, är Gud som har skapat kärleken som vi människor känner till den, så är det han som har avgjort vad som är äkta eller inte äkta.

  Han hade kunnat tvinga oss att älska honom, och valt att definiera kärleken till att den var äkta iallafall.

  Innan skrev du: "Eller som Luther något hårt uttryckte det: "Förnuftet är Satans värsta hora.""

  Bara det att du ens kan få idén att citera Luthers uttalande och sedan få det att låta som att du håller med om det får mig att må illa och att vilja ge upp hela diskussionen med dig. Det skulle inte finnas något som helst hopp för mänskligheten ifall alla människor tänkte som du.

  SvaraRadera
 55. Mina svar är korta när det inte behövs en massa ordbajseri. Adam du är fast i en intellektuell-materiell förnuftsfälla.

  Gud är Ande och inte retorik. Om du försöker förstå honom med intellektualism så är du dömd att misslyckas. Han imponeras inte av din intelligens. En människas vishet är en dårskap för Gud. Dårskap.

  Matt 10:15, Jesus sade,
  - "Sannerligen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike såsom ett barn, han kommer aldrig ditin."

  SvaraRadera
 56. "Han imponeras inte av din intelligens."

  Så passande, för jag imponeras inte ett skit av hans intelligens heller.

  "Matt 10:15, Jesus sade,
  - "Sannerligen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike såsom ett barn, han kommer aldrig ditin.""

  Det här kallar vi helt enkelt ett fatalt misslyckande. Alla vet, att barn inte kan tillskrivas någon tro, ideologi eller livsåskådning förens de har närmat sig det vuxna mognadet. Som barn vet man inte att man kan ifrågasätta, man vet inte att det finns fler alternativ, man kräver inte att få jämföra olika alternativ, listan kan göras lång med saker man inte kan eller förstår. Vi kan kort och gott konstatera att barn är otroligt naiva, och litar på sina föräldrar/förmyndare 100%.

  Menar du att en sådan naivitet och blåögdhet skulle vara den enda vägen till Gud? Du skulle väl aldrig drömma om att säga att din 5-åriga son är exempelvis socialist?

  SvaraRadera
 57. Jesus sade,
  - "Sannerligen säger jag er: Den som inte tar emot Guds rike såsom ett barn, han kommer aldrig ditin."

  Intellektualism är ett opium för folket.

  SvaraRadera
 58. Nej David. Bibeln sa att Jesus sa. Hur vet du att det här faktiskt var någonting som Jesus sa? Har du någon objektiv källa till det?

  Måste vara skönt för dig som har lagt hela din intelligens på hyllan och bara lever som en robot efter en 2000 år gammal bok, grattis!

  Sen tror jag att du felciterade Marx lite. Vad han egentligen skrev var:

  "Religionen är suckarna från förtryckta varelser, själen i en hjärtlös värld, och anden i en andelös värld. Den är folkets opium"

  SvaraRadera
 59. Det var inte Marx som sade, "Intellektualism är ett opium för folket. Det var lilla jag. :)

  SvaraRadera
 60. Jag skrev: "Nej David. Bibeln sa att Jesus sa. Hur vet du att det här faktiskt var någonting som Jesus sa? Har du någon objektiv källa till det?"

  Ingen kommentar till det?

  Måste säga att jag tycker att Marx uttalande är betydligt starkare än ditt eget intelligensbefrielse-uttalande.

  SvaraRadera
 61. Det här ignorerade du också:

  Det här kallar vi helt enkelt ett fatalt misslyckande. Alla vet, att barn inte kan tillskrivas någon tro, ideologi eller livsåskådning förens de har närmat sig det vuxna mognadet. Som barn vet man inte att man kan ifrågasätta, man vet inte att det finns fler alternativ, man kräver inte att få jämföra olika alternativ, listan kan göras lång med saker man inte kan eller förstår. Vi kan kort och gott konstatera att barn är otroligt naiva, och litar på sina föräldrar/förmyndare 100%.

  Menar du att en sådan naivitet och blåögdhet skulle vara den enda vägen till Gud? Du skulle väl aldrig drömma om att säga att din 5-åriga son är exempelvis socialist?

  SvaraRadera
 62. Ja, I Matteus 11 kan man läsa:

  "25. Vid den tiden talade Jesus och sade: Jag prisar dig, Fader, du himmelens och jordens Herre, för att du väl har dolt detta för de visa och kloka, men uppenbarat det för de enfaldiga.
  26. Ja, Fader; så har ju varit ditt behag.
  27. Allt har av min Fader blivit förtrott åt mig. Och ingen känner Sonen utom Fadern, ej heller känner någon Fadern utom Sonen och den, för vilken Sonen vill göra honom känd. –
  28. Kom till mig, ni alla som arbetar och är betungade, så skall jag ge er ro.
  29. Tag på er mitt ok och lär av mig, ty jag är saktmodig och ödmjuk i hjärtat; 'så skall ni finna ro för era själar.'

  Det är de enfaldiga som kommer till Gud.

  SvaraRadera
 63. Nu frågade jag ju förvisso efter en objektiv källa, och det kan nog knappast Matteus räknas som. Enligt wikipedia så är det tveksamt ifall ens Matteusevangeliet skrev av ett ögonvittne.

  Wikipedia om ordet Enfaldig:

  "1. Lacking knowledge and wits; stupid, simple, fatuous."

  Jag tyckte mig se ett "stupid" där, ser man på. Bara de korkade kommer till himlen, det är bara att gratulera!

  SvaraRadera
 64. Jag är gärna korkad för Jesus!

  SvaraRadera
 65. Hahaha, det där var nog det bästa någonsin! Var du korkad, oförnuftig och ointelligent med din Jesus, så passar jag på att njuta fullt ut, med alla mina sinnen, av det enda livet jag har.

  SvaraRadera
 66. Återigen ska jag kommentera ett inlägg skrivet av dig Adam.

  Adam du säger följande;
  "Det lämnar ju dock problemet att det finns en sjuhelsikes massa absurda verser i Bibeln, vem ska bestämma vilka verser som Gud har inspirerat, och vilka han inte har inspirerat?

  Ska man t ex lita på att Gud menade det han sa till Mose"...-

  Jag säger dig följande Adam; En kristen tror och följer endast Nya Testamentet och inte Gamla Testamentet. Gamla Testamentet följs endast av Judar.

  SvaraRadera
 67. Glömde skriva i min förra kommentar att Mose tillhör Gamla Testamentet.

  SvaraRadera
 68. Det gläder mig att du tycker jag är " korkad oförnuftig och ointelligent med din Jesus". Jag är uppriktigt tacksam till dig, Adam.

  Matt 5 säger: "10. Saliga är de som lider förföljelse för rättfärdighets skull, ty dem hör himmelriket till.
  11. Ja, saliga är ni, när människorna för min skull smädar och förföljer er och sanningslöst säger allt ont mot er.
  12. Gläd er och fröjda er, ty er lön är stor i himmelen. Så förföljde man ju ock profeterna, som var före er."

  SvaraRadera
 69. Din hjärntvättade hjärna är visst bortom all räddning David.

  SvaraRadera
 70. Hahaha, du förgyller min lördagskväll David!

  SvaraRadera
 71. Och du förgyller min. Tack för det! Men nu ska jag sova. Godnatt och Gud välsigne dig Adam!

  SvaraRadera
 72. Godnatt och ja, godnatt helt enkelt!

  SvaraRadera
 73. Kvinnliga präster = hädelse!

  SvaraRadera
 74. Gud har kallat både män o kvinnor till att tjäna honom. Det är människans egna konstiga tankar att förbjuda kvinnliga präster.

  SvaraRadera
 75. Då vill jag gärna veta vart i Bibeln det står att kvinnliga präster är ok, tack.

  SvaraRadera
 76. Du det står ingenstans att kvinliga Guds tjänare är förbjudna. Det är människans egna konstiga påhittade ting. Och jag blir så trött på detta tjafs om kvinliga präster så jag tänker inte gössla tid till detta. Gud har välsignat både mannen och kvinnan till att tjäna honom. Det är bättre att man ser hur man själv har det ställt med Gud.Gud välsigne dig..

  SvaraRadera
 77. Arons syster Mirjam var en profetissa som tjänade Gud.

  SvaraRadera
 78. David: Profetissa ja, men verkligen ingen präst. Stor skillnad, då prästen är församlingens överhuvud med stort ansvar och förpliktelser att leda.

  Mirre: du fördömer homosexualitet men inte kvinnliga präster. Bägge synder, förbjudna av Gud enligt Bibeln.

  Jo, det står om kvinnliga präster i Bibeln: 1 Kor 14:33-36 och 1 Tim 2:11-12.

  Man får läsa hela bibeln och inte ta bitar som passar en, eller försöka tolka Guds ord som något annat än sanningen. Gör man inte det är man ute på farliga vägar.

  SvaraRadera
 79. Anonym: Även att jag avskyr dina åsikter mer än vad jag avskyr Davids och Mirres - då dina är än mer konservativa - så har jag mer respekt för dig eftersom att du verkar läsa Bibeln bokstavligt och inte tolka in massa egna saker. Gör man det, så har man skapat sig en egen Gud, och bör inte längre kalla sig kristen.

  SvaraRadera
 80. När Gud skapade Adam och Eva var ingen av dem underordnad den andre utan de var fullständigt jämlika.

  Sedan kom synden in i världen och kvinnan blev underordnad i enlighet med lagen.

  Vi som frälsta män och kvinnor har dött bort från lagen och lagiskhet och lever nu efter Guds Ande i enlighet med Guds vilja såsom Gud från början tänkt det i paradiset där kvinnan inte hade någon "makt på sitt huvud".


  När det gäller homosexualitet så har Gud aldrig tänkt sig något sådant - inte ens i Edens lustgård.

  SvaraRadera
 81. "Vi som frälsta män och kvinnor har dött bort från lagen och lagiskhet och lever nu efter Guds Ande i enlighet med Guds vilja såsom Gud från början tänkt det i paradiset där kvinnan inte hade någon "makt på sitt huvud"."

  Fast visst står det i Bibeln att man ska följa lagarna i landet man bor i? Och även att det är Gud som tillsatt alla världens kungar och härskare och att man ska följa och respektera dem?

  SvaraRadera
 82. Till anonym. Jag tror att jag har svarat dig förr angående om kvinliga präster. Läs även 1Kor 11:5. Det står oxå klart enligt kapitel 12-14 att kvinnor har andliga förmågor, som de uppmanas använda i församlingen.

  Jag välsignar alla som tjänar Jesus vår älskade vän och frälsare. Gud ser inte skillnad på människor, varken kvinnor eller män. Alla som har Jesus i sina hjärtan är Guds barn och har gått från döden till livet. Missionsbefallningen gäller alla. Jesus sa inte att ni män gå ut och gör alla till mina lärljungar utan befallningen gällde alla, män som kvinnor.
  Vem var den första som vittnade om till lärljungarna att Jesus hade uppstått om inte en kvinna. Kvinnan vid sykarbrunnen som mötte Jesus sprang in i staden och berättade om vad som hänt.
  Vet du Anonym att alla är vi präster som tjänar Gud...:)Det står faktiskt i bibeln men jag vet inte riktigt var men det ska jag ta reda på.
  En sak till Gud fördömmer homosexuell levnads sätt altså den som lever ut sin homosexualiteten.
  Jag talar ut Guds eget ord även om det kan bli besvärligt och obehagligt för mångna att höra att det är synd. Jag säger som Paulus. Jag kan inte tjäna Gud och samtidigt och vara andra människor till laggs.
  Skulle jag predika sådant som kliar människor bakom öronen. Nej, jag talar som Gud säger i sitt ord och som han har undervisat mig.
  Sanningen skall göra er fria Jesu egna ord...
  Må Gud öppna era ögon... GVE

  SvaraRadera
 83. Jag blir obehaglig till mods då du skriver att kvinnan hade ingen makt på sitt huvud. Något jag inte känner igen från Guds ord. Jag vet bara att Gud skapade mannen och kvinnan till Guds avbild och det innbär att mannen och kvinnan har samma värde i paradiset och även här på jorden. Men däremot mannen ska vara kvinnas beskyddare inte en dominant monster över kvinnan för de välsignar inte Gud och inte heller att mannen bär hand på kvinnan eller stenar kvinnor till döds som det sker tyvärr i andra religioner. Den som är utan synd kasta första stenen...

  SvaraRadera
 84. Beskyddare?

  Mannen är kvinnans huvud. Det innebär betydligt mer än att vara "beskyddare".

  1Kor 11-7-9. Rangordningen förklarad utan omsvep.

  Kvinnligt prästerskap strider mot Guds ord, så enkelt är det.

  Men, kan du presentera en vers som mig veterligen inte finns, då får jag revidera mina åsikter.

  SvaraRadera
 85. Du läs det senaste jag skrev idag. Det inget öga har sett eller öra har hört. Gud har kallat oss alla till att tjäna honom. Om kvinliga präster får vara upptill dig vad du tycker. Men jag välsignar alla som predikar det sanna evangeliet om Jesus ,enligt ordet. Präster som kvinliga och manliga.Lekmän som vanliga människor..Alla är vi kristi tjänare ung som gammal, rik som fattig.

  SvaraRadera
 86. Menar du att männen har rätt att bära hand på kvinnan eller sätta munkavel på henne. Isåfall har du fått all den kristna undervisningen bakom foten. Ja, mannen är kvinnans överhuvud men han har ingen rätt att göra henne illa på något sätt. Utan mannen ska behandla kvinnan som sin lämlike och vara hennes beskydd. Gud är mannens överhuvud och vårt beskydd. Det där med kvinliga präster ge det till Gud så tar han hand om det. Se till istället hur du själv har det med Gud. Men läs det jag skrev idag....GVD

  SvaraRadera
 87. Jag väntar fortfarande på versen du skulle hitta.

  Den stod inte att finna i ditt senaste inlägg.

  "Det där med kvinnliga präster" är ingen struntsak som man "ger till Gud". Det är att spotta Honom i ansiktet alternativt dumförklara Honom.

  Han har givit oss Bibeln så att vi ska förstå vad som gäller.

  Eller har du en annan åsikt? I så fall är det du som bör se till hur du har det med Gud.

  Nå, vart är den lovade versen?

  SvaraRadera
 88. Anonym - akta dig för all lagiskhet.

  ! Per 2:9 säger "9. Ni åter är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett egendomsfolk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, hans som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus,"

  Det gäller hela folket inte bara män ska alltså vara kungar och präster i Guds rike och sitta på Faderns högra sida.

  SvaraRadera
 89. I grundtexten står det heller inte "kvinnan tige i församlingen". Enligt Kenneth Hagin som studerat ämnet noga så finnes det ingen skillnad mellan grundtextens ord för kvinna och hustru och syftingen är här hustru varpå betydelsen blir en helt annan:

  En hustru ska inte tillrättavisa sin man i församlingens åsyn.

  Det skulle göra att han i enlighet med österländsk sed skulle tappa ansiktet och det är ju inte bra.

  SvaraRadera
 90. En annan populär variant är att skrift ska belägga skrift. Vilket gör att detta skriftställe tappar sin auktoriet eftersom det är i praktiken ensamt.

  SvaraRadera
 91. En tredje variant som jag stött på är att detta ord gäller en församling där kvinnorna satt och kacklade mitt i predikan. Och det är ju inte acceptabelt men då skulle skriftstället enbart gälla dennna specifika församling.

  SvaraRadera
 92. Vi män har dock i skarpa ordalag order om att beskydda kvinnan. Det står skrivet att vi ska offra oss för vår hustru som kristus offrade sig för församlingen.

  Det innebär att vi ska skydda våra kvinnor med våra liv. Några såna order finns inte till kvinnan.

  SvaraRadera
 93. Ef 5:25 "Ni män, älska era hustrur, såsom Kristus har älskat församlingen"

  SvaraRadera
 94. David. var står det där man kan läsa att vi är som päster i Guds rike. Jag har sök efter det Anonym men jag ska oxå ta kontakt med en underbar profet som kan Guds ord.

  SvaraRadera
 95. Konugsligt prästenskap, gäller både kvinnor och män.

  SvaraRadera
 96. Men nu är vi inne i lagrummen och nosar. Där vill inte DHA ha oss.

  Mannen och kvinnan var jämlikar i Edens lustgård fram till syndafallet.

  Sedan kom lagen och kvinnans underordnande. Men kolla in Debora hon var domare på domartiden i Istrael. Det var den högsta befatting man kunde ha i landet på den tiden.

  Efter lagen kommer nya testamentets tid och apostlagärningarna.

  Nu är vi i den sista tidens tidsålder och en frälst kvinna ska inte underordna sig en ofrälst man.

  Lagen föreskriver både ett och annat men som frälst och fylld av DHA så inser man ganska snart att vi ska leva efter Anden.

  Vad är Andemeningen i skriften? Vi ska givetvis leva som Adam och Eva gjorde innan syndafallet. Jesus har ju befriat oss från synden. Lagen är inte upphävd - den gäller fullt ut men det innebär att vi inte kan dömas av lagen eftersom vi redan dött med Kristus och vad straff kan man ge en död?

  Vi har också uppstått med honom - vi är pånyttfödda in i Hans älskade sons rike.

  Det går att räkna ut med även begränsade medel till förfogande att i Guds rike kommer inte kvinnan att vara mannen underdånig och då behöver vi som pånyttfödda kristna inte hävda sådant.

  SvaraRadera
 97. 1 Pet 2:9 säger;

  "Ni åter är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett egendomsfolk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, hans som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus,"

  Det gäller hela folket inte bara män ska alltså vara kungar och präster i Guds rike och sitta på Faderns högra sida.

  SvaraRadera
 98. "En annan populär variant är att skrift ska belägga skrift. Vilket gör att detta skriftställe tappar sin auktoriet eftersom det är i praktiken ensamt."

  Hmm, ändå är du och Mirre emot homosexualitet, trots att fenomenet bara omnämns två gånger i Bibeln och att en av gångerna rörde sig om en våldtäkt - vilket vi nog är överens om är något helt annat.

  SvaraRadera
 99. Ett axplock av Bibelverser om Homosexualitet:

  3 Mos 18:22 "Du skall inte ligga hos en man som man ligger hos en kvinna. Det är en styggelse."

  3 Mos 20:13 "Om en man ligger hos en annan man som man ligger hos en kvinna, så gör de båda en

  styggelse."

  Rom 1:27 "sammalunda övergav ock männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrevo styggelse, man med man."

  SvaraRadera
 100. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 101. Jag tog bort din kommentar Anonym eftersom den var religiös.

  SvaraRadera
 102. Anonym. Gud har sagt att vi ska komma till honom om vi har något oklart. Jag tror att Gud tar hand om kvinliga präster utan vår tyck och smak.
  Och Andam Guds ord står fast om homosexualitet. Den står där för evigt. Det är våra egna tankar som behöver sinnetsförnyelse, Det samma som rengöring och få in Guds tankar.
  Det är vi som behöver böja oss inför Gud och inte Gud efter våra önskningar.
  "Nej, sök Guds rike först och hans rättfärdighet så ska allt det andra tillfalla er.

  SvaraRadera
 103. David: Oj jag hade fel, det var skrivet om det TRE gånger, varav TVÅ gånger av samma man. Konstigt att inte Jesus sa någonting om frågan, eftersom att han visste att det skulle bli ett himla liv om den 2000 år senare.

  Nu läste jag inte Anonyms kommentar, men vad innebär det att den var religös?

  SvaraRadera
 104. Ja, det undrar faktiskt jag med.

  Är ni JDS-anhängare månntro?

  SvaraRadera
 105. JDS eller inte. Det viktiga är att försoningen skedde på korset.

  Jag är inte någon teolog eller ens intellektuell. Jag tror på Jesus helt enkelt och att han dog och uppstod från det döda.

  Jag har läst hela böcker om JDS och jag förstår mig inte på läran - jag är en enkel man utan några större teologiska djup och jag tror man kan komma till Guds rike så som man är utan att känna till JDS eller ta ställning till den.

  SvaraRadera
 106. Att vara religiös är exempelvis att vara lagisk eller lida av svärmeri.

  SvaraRadera
 107. När du inte förstår läran begriper jag inte varför du hänvisade till Hagin. Förklara?

  Vad menas med att "lida av svärmeri"? Känns som ett förtäckt invektiv.

  SvaraRadera
 108. Svärmeri är en äldre term för överandlighet.

  SvaraRadera
 109. Är du gammaldags?

  SvaraRadera
 110. Jag har missat allt det roliga. Länge sedan den här tråden övergavs.
  Har lite frågor:

  David:
  Matt 13 är skrivet till redan troende mnsk. Så hur är det tillämpligt?

  Kvinnor skapades till underodning. Har inte uppkommit senare....?

  Hur menar du att människor av egen vilja kan välja Gud. Bibelställen tack.

  Vi ska inte förlja GT's alla regler? Vadå gör du det menar du?

  Adam:
  Vad har du emot luther?

  Gud skriver väll, ja i Bibeln, att han inspirerat hela Bibeln?

  Mirre:
  Kvinnliga präster, argumentet håller inte, du har inget i Bibeln som säger att kvinnan ska lära mannen ngt. 1 Kor 14:33-36

  David & Mirre:
  Om ngt bara står en gång, ska man skita i att lyda det?

  SvaraRadera
 111. När det gäller JDS har jag startat en ny tråd här:

  http://www.jesusdiedspiritually.com/

  SvaraRadera
 112. När jag hänvisade till Hagin var det om kvinnans underordnande inte om JDS.

  SvaraRadera
 113. Människan kan välja att följa Gud:
  "19. Jag tar i dag himmel och jord till vittnen mot er, att jag har förelagt dig liv och död, välsignelse och förbannelse. Så må du då välja livet, för att du och dina efterkommande må leva" (4 Mos 30:19)

  SvaraRadera
 114. Vi ska följa alla regler och ord i GT till punkt och pricka. Men vem kan klara det? Alla har syndat mot lagen.


  Jesus till och med skärpte lagens bud. Det räcker med att tänka att du ska bryta mot ett av buden så har du redan gjort det i ditt hjärta.

  Då är du en syndare och kommer inte in i Guds rike!

  Lagen är till för att vi ska bli medvetna om vår synd och söka nåden genom Jesus Kristus.

  Jesus befriar oss nämligen från skulden och därtill har han givit oss evigt liv.

  Guds nåd är oss nog.

  SvaraRadera
 115. Om något bara står en gång i Bibeln så innebär det inte att du ska strunta i det.

  Men det finnes ett begrepp. "Skrift ska belägga skrift" som innebär att en sak som står flera gånger har mer tyngd.

  SvaraRadera