torsdag 12 november 2009

New Age i Svenska kyrkan" Ockult Andedop"

Svenska kyrkan erbjuder "Ockulta Andedop Oneness" En lära från NewAge....

Onesess- metod för energiöverföring

Onenessblessing kallas också för deeksha och är metoden för energiöverföring genom handpåläggning.
Metoden är oberoende av religös tillhörighet. Tanken är att utöka medvetenheten och livsnärvaron hos motagaren.
Välsignelsen som man kallar det sker genom utbildad utövare lägger händerna på mottagarens huvud.
Utövaren måste gå en sjudagars kurs i Indien på Onesess-center, eller i Italien.Kursen syftar på att hela utövaren.
Onesess-rörelsen är relativ ny och bygger på de grunderna Sri Ammas och Sri Bhagavans visioner om en enhet mellan alla världens människor. ( Kan man läsa i Kyrkans tidning Tors 12-11-09)

Jesus har varnat oss villoläror och här är ett av många. Se till att du inte beblandar dig med detta och låt inte vem som helst lägga händerna på dig utom att du är övertygad att denne som gör det är Jesus efterföljare. Du känner igen frukten av trädet.

Är frukten ond och inte stämmer med Guds ord så släng bort det och låt inget främmande sås in i ditt hjärta.

Sök dig närmare Jesus och i ordet( Bibeln). Och du som inte känner Jesus ännu. Lär känna honom och sök inte sanninggen någon annanstans för det finns inte någonananstans.

Du finner tryggheten och friden i Jesus. Låt ingen lura dig för dessa läror verkar vara obetydligt ofarliga men de snärjer dig in i sitt nät ännu mer än någonsin.

Söker du efter sanningen så börja fråga efter Jesus.

Jesus säger : Jag är vägen, sanningen och livet.

GVD vännen

Relaterat:
Dagen.se 1, 2.

26 kommentarer:

 1. Bravo, självklart är handpåläggning rent nonsens! Men varför vill du inte applicera samma kritik som du använder här,mot din egen tro Mirre?

  SvaraRadera
 2. Nej, för att när en kristen som tjänar Jesus lägger handen på en männiksa är gott och det välsignar. Hellre Jesu händer och den Helige Ande arbetar vid handpå läggning än Satans energi som överförs till min kropp.
  Vi kristna ska lägga händerna på varandra och be för varandra. Om du tycker att det är nonses så är det upp till dig.

  SvaraRadera
 3. Men hur vet du att inte deras gud finns? Han kanske också är god? Och hur kan du bevisa att det är Satans energi när någon som inte är kristen gör det?

  SvaraRadera
 4. Adam, när någon som inte är kristen gör det så är det ju energi som inte kommer från Gud och då finns det bara ett annat håll det kan komma från. :)

  SvaraRadera
 5. David, enligt dig, ja :)

  Men har du funderat på att alla människor som tillhör andra religioner, har exakt samma belägg för att följa sina religioner, som du har att följa din. Så varför tror du inte på deras gudar?

  SvaraRadera
 6. Visst finns deras Gudar men det finns ingen Gud som Gud.

  SvaraRadera
 7. Nu börjar det ju bli intressant på riktigt! Så du menar, att alla gudar, i alla religioner som finns på jorden existerar? Det skulle ju innebära att Zeus och Oden också finns?

  SvaraRadera
 8. Men vänta nu.. Nyss sa du ju David, att det bara finns ett annat håll än från gud som energin kan komma ifrån (och här menade du alltså Satan). De andra gudarna som du alltså menar existerar då? Varför kan inte de gudarna utföra mirakel och under, lika väl som din egen gud kan det? Och ifall det fortfarande är under som är goda, varför har du ett problem med det?

  SvaraRadera
 9. Adam det finns bara en Gud och det är Gud men förutom honom finns det många gudar. Oden, Tor och Zeus och miljoner andra gudar finns och verkar i denna världen med under och mirakler och på andra sätt.

  Jesus varnade oss för att det även finnas massor av falska profeter och att de skulle utföra under och mirakler.

  Helanden i sig är inget bevis på att det är Gud som är inblandad.

  Lärljungarna frågade Jesus hur man skulle kunna känna skillnad på de falska undergörarna och på de riktiga. Jesus sa att av frukten känner man trädet.

  De som inte erkänner Jesus som Herre och som bär dålig frukt är inte från Gud och följer man deras väg så kommer man bort från Gud.

  I Bibeln finns exempel på profeter som profeterade rätt men som ledde folket bort från sanningens Gud och även om de profeterade rätt så var de då falska profeter.

  SvaraRadera
 10. Det där lät lite som en paradox. Det finns bara en Gud, men det finns flera gudar, öh? Hur kan du på något sätt veta att inte din gud leder dig bort från den sanna guden? Det kanske är någon av de andras heliga skrifter som man ska följa egentligen!

  Resonemanget att Bibeln är sann för att det står i Bibeln att den är sann håller ju, som du säkert förstår, inte - då det är ett cirkelresonemang som berättigar sig själv.

  Hade det varit så tydligt att det är just den kristna guden man ska följa så hade ju säkert fler människor varit just kristna, men nu är det ju en hiskeligt massa människor som har andra relgioner eller inte tror över huvudtaget. Hur vet du att inte dom har rätt? Kan du bevisa på något sätt att just DIN gud är den "stora" guden, medans dom andra bara är "små", och inte tvärtom? Det här med flera gudar måste du ju vara tämligen unik med att tro, då kristendomen är en starkt monoteistisk religion och tillochmed har mördat människor som tror på de gudar du beskriver här.

  Sen förstår jag inte riktigt vad du menar med den dåliga frukten. Om någon person gör gott, så är det gott, svårare än så är det inte. T ex spelar det ju ingen roll om jag skänker pengar till Erikshjälpen för att min mamma säger det, eller för att jag själv faktiskt vill göra det - det är ju ändå ett gott resultat.

  Så om någon helar någon, och personen mår bra, då borde det ju inte vara något problem.

  Nu tror jag ju förvisso inte att helanden förekommer. De gånger som läkarna inte kan förklara vad som har hänt beror snarare på att vetenskapen inte har kommit så långt att den kan förklara det - men det kommer man kunna göra i framtiden. Det finns ingen anledning att sätta in en gud så fort man inte kan förklara vad som händer.

  SvaraRadera
 11. Adam, du får fråga honom själv. Be till honom. :)

  SvaraRadera
 12. David, jag tror inte på din gud eller någon annans gud. Lika lite som du skulle be till exempelvis Tor eller Oden tänker jag be till din gud. Du som däremot påstår dig ha kontakt med honom, kan väl fråga åt mig, och bara skriva vad han svarar? Tycker det är lite att undvika mina frågor genom att svara som du gör nu, om du inte vet så är det bättre att du erkänner det.

  SvaraRadera
 13. Adam du ber mig om bevis när det är Gud du borde be om bevis. För mig är det bevis nog att jag har träffat Jesus och många med mig kan vittna om att det gjort samma sak.

  Framför allt är det effekten på mitt liv som gjort att jag tror på Gud. Jag umgås med honom varje dag och han är en nära vän till mig. Han är där när jag vaknar på morgonen och han är där när jag går och lägger mig.

  Han är med mig i vardagen och vi samtalar om både ditt och datt.

  Gemenskap.

  SvaraRadera
 14. Om det hade funnits några bevis, så hade du inte behövt påstå dig tro på Gud, utan istället kunnat säga att du VET att Gud finns. Nu kan dock inte det, och jag kan inte heller påstå att Gud inte finns.

  Du påstår att Jesus pratar med dig, menar du då att du hör en röst som säger saker till dig, eller att du bara förstår vad han vill?

  Om du hör en röst så vill jag bara fråga, vad är det som skiljer dig ifrån de personer som ligger inne på mentalsjukhust för att de tror att Gud kommunicerar med dom genom exempelvis morsekod i regnet som slår mot deras fönsterbräden.

  Nu menar jag förstås inte att du är mentalt sjuk, utan ställer bara frågan för att se vad du menar att den egentliga skillnaden är.

  SvaraRadera
 15. Jag VET att Gud finns. Jag är mer övertygad om det än att min fru finns. Allt jag upplever med mina sinnen kan ju vara en gigantisk fata morgana, en stor hallucination.

  Men Guds existens är en övertygelse jag besitter.

  --

  Gud talar till mig framför allt genom Bibeln. Där lär man känna Guds väsen och lär sig vad som är Guds röst och vad som inte är det.

  SvaraRadera
 16. "Allt jag upplever med mina sinnen kan ju vara en gigantisk fata morgana, en stor hallucination."

  Och hur kan du samtidigt med det påståendet säga att du VET att Gud finns? Hur kan du överhuvudtaget påstå, att du vet att Gud finns i samma andetag som du säger att alla dina sinnen kan vara en stor hallucination? Du påstår att du pratar med Gud, hur vet du att inte det är en hallucination?

  Du kan ju inte enbart grunda din tro på att det står om en gud i Bibeln, det är ungefär som att tro på Batman för att det finns böcker med Batman i. Du måste ju ha någon form av personlig relation till Gud för att ens kunna påstå att du TROR att han finns. VET att han finns gör du definitivt inte iallafall, för det gör ingen, inte ens du.

  SvaraRadera
 17. Nu börjar du älta samma sak som tidigare.
  Ja ,Jag tror på Jesus. Och jag har en personlig relation med honom genom den Helige Ande som är Guds Ande. Jag är Guds barn och tillhör Guds familj. Jag är rättfärdig gjord i Jesus så jag har har inget att frukta mer. Jesus är min Kung och Frälsare. Jag lever för honom här och nu och sedan i evighet.
  Guds ord" Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig" Alltså Bibeln är ett budskap från Gud till oss och ett ljus på vår väg till himlen.
  Gud talar och kan tala på olika sätt.
  Gå till Arkens webbshop, där finns det böcker du kan läsa om hur Gud leder, och att höra Guds röst.
  Söker du Gud med allvar i ditt hjärta så kommer du få möta honom men spelar du och försöker hänga oss som tror på honom och vara rolig över oss. Jesus kan möta med dig om du vill det.

  SvaraRadera
 18. Jag fick ett bibel ord . Icke genom någon männiksans styrka eller kraft skall det ske.

  Adam ...Du kommer aldrig att förstå Jesus eller Guds ord med dina sinnen utan du behöver den Helige Ande och det får du som gåva då du ger ditt liv till Jesus och bjuder honom att flytta in i ditt hjärta. Dina sinnen kommer och ditt hjärta kommer att öppnas och du kommer att ser på saker och ting annorlunda. Allt gammalt skräp kommer att försvinna och du kommer och förstå och se allt på ett helt annat sätt.
  Vägen till Gud går genom Jesus och Gud vill ge dig bara goda gåvor. Gud är inte ond som många tror och det finns bara en som har lurat dem till att tro att Gud är ond och det är Guds motståndare Satan.
  Han lurar människor att tro på lögnen och sliter männiksan i stycken till den dör. Människan själv tillåter sig ljugas full och leva på den ondes väg, så man kan inte skylla på Gud. Det är varje männiksans val att vända om sig till Gud. Men skyll inte på Gud för allt det onda som sker

  Och varför Gud väntar med att göra någon ännu är för att han vill att så många som möjligt ska få chansen att vända åter till Gud igen. Men sen ska ändens tid komma då Jesus kommer tillbaka.

  SvaraRadera
 19. Mirre är så vis, läs och lär vad hon skriver, Adam.

  SvaraRadera
 20. Ja jisses, var ska jag börja någonstans..

  "Ja ,Jag tror på Jesus. Och jag har en personlig relation med honom genom den Helige Ande som är Guds Ande. Jag är Guds barn och tillhör Guds familj. Jag är rättfärdig gjord i Jesus så jag har har inget att frukta mer. Jesus är min Kung och Frälsare. Jag lever för honom här och nu och sedan i evighet.
  Guds ord" Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig" Alltså Bibeln är ett budskap från Gud till oss och ett ljus på vår väg till himlen."

  Allt det där visste jag ju redan, så säg inte till mig att sluta älta saker ifall du nu tänker göra samma sak själv.

  "Gå till Arkens webbshop, där finns det böcker du kan läsa om hur Gud leder, och att höra Guds röst."

  Åh tack, dock tycker jag att om man nu ska vara kristen, så ska det räcka att man läser Bibeln. Ingen annan ska tala om för en vad det står i Bibeln och vad det betyder, vad har ni Gud till isåfall?

  Jag slänger väl också in en hemsida med böcker du skulle behöva läsa: http://www.adlibris.com/se/promotion2.aspx?page=humanisterna

  Exempelvis kan jag starkt rekommendera "Illusionen om Gud" av Richard Dawkings. Eller min egen favoritbok, "Atheist Universe" av David Mills (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1569755671)

  Köp böckerna (eller ladda ner dom, det är bara googla titlarna och lägga till torrent, så får du säkert upp några träffar).


  Tackar för bibelordet, själv fick jag ett ord från Sam Harris bok "The End Of Faith":

  "Concider: every devout Muslim has the same reasons for being a Muslim that you have for being a Christian. And yet you do not find their reasons compelling."


  David: Någon som är vis bör ha erfarenhet av världen, och utifrån erfarenheter och fakta kunna göra bra bedömningar ur alla aspekter. Jag tycker knappast att en person som påstår sig tala med någon i sitt eget huvud, litar 100% på en flera tusen år gammal bok, vägrar se världen som den egentligen ser ut, och inte litar på förnuftet är en vis människa överhuvudtaget. Ungefär som att de katolska prästerna med kyskhetslöfte på något sätt kan säga åt människor om hur man får och inte får ha sex. Hur fasen kan dom veta det, när dom själva aldrig har haft det?

  Någonting som ni båda tydligen har missat, är att jag faktiskt har kallat mig kristen ända upp till 18 års ålder. Jag har både "mött Gud" och "pratat" med honom. Mötena bestod av känslor, jag grät och var överväldigad av hans "makt", något som jag har kommit underfund med att jag dock blir av musiken jag älskar också, så det kan knappast räknas som gudomliga upplevelser. Och samtalen var alltid 100% monolog, aldrig någon i andra änden som svarade.

  Jag fann alltid mer tröst hos mina närmaste vänner än hos Gud. När någonting gick åt skogen, så fanns han aldrig där, aldrig. De som fanns där var människor, mina närmaste vänner. Dom ställde upp i vått och torrt och ifrågasatte aldrig. DET är äkta kärlek.

  Om Gud finns, så har han visat tusen gånger om att han inte bryr sig ett skit om er, mig eller någon annan på den här planeten.

  SvaraRadera
 21. Så nu när Gud inte visade sig för dig Adam så i din besvikelse bestämde du dig för att racka ned på alla som tror på Honom?

  SvaraRadera
 22. Jag tycker absolut inte att racka ner är det jag gör. Det jag försöker åstadkomma är att människor som du David, och Mirre, ska få upp ögonen och börja använda det kritiska tänkandet som ni lärde er i skolan och applicera det på er egen tro.

  Vidare så har jag aldrig någonsin angripit er som människor. Jag skulle aldrig drömma om att på något sätt ta ifrån er rätten till att tro på vad ni vill. Däremot behövs det debatt, det behövs diskussion om sådana här saker. Problemet är inte att ni tror, för det skiter jag egentligen i, men så fort ni ska blanda in er tro i politiken eller i andra människors liv - så blir det fel fel och åter fel.

  Kyrkan och staten ska helt enkelt inte ha någonting alls med varandra att göra.

  SvaraRadera
 23. Jag tycker inte heller kyrka och stat ska ha med varandra att göra längre. Församlingarna borde avsäga sig vigselrätten och låta staten sköta det juridiska så kan kyrkan ägna sig åt den andliga delen.

  SvaraRadera
 24. Äntligen håller vi med varandra David, det här borde vi fira!! :)

  SvaraRadera
 25. Adam, om David skulle kunna bevisa guds existens. Hur skulle du då kunna TRO på Gud? Om du visste att han fanns? Ingen kommer någonsin att kunna "bevisa" Guds existens i ett labratorium. Bara Gud själv kan "bevisa" sin existens, och det kan han göra om du ber honom om det och är öppen för det.

  "Mitt tal och min förkunnelse övertygade inte med vishet utan med ande och kraft, er TRO skulle inte vila på MÄNSKLIG VISHET utan på GUDS KRAFT"

  1 kor 2:4-5

  SvaraRadera