onsdag 2 december 2009

Det inget öga har sett( Lättare översättnig från bibeln..Handbok för livet.

Gud är bara god. Endast goda gåvor kommer från honom. Inget är omöjligt för honom. Jesus älskar dig..

1Kor 2:9 Det står i skriften" Det inget öga har sett och inget öra har hört, det inget en människa kunnat föreställa sig, det har Gud berett åt dem som älskar honom.
Från vers 10 och framåt . Men Gud har genom sin Ande visat oss allt detta som han har berett, för Guds Ande vet allt om Gud och känner till alla hans planer.
Guds Ande är ju den ende som verkligen känner Guds innersta tankar precis som en människa ande ensam känner till människans innersta tankar.
Men vi drivs inte längre av männiksors sätt att tänka, för vi harGuds egen Ande, så att vi kan veta vad Gud i sin godhet har gett oss.
När vi berättar om allt detta som Gud enligt hans plan har lovat oss, använder vi oss därför inte av mänsklig övertalningsförmåga när vi förklarar. Nej, vi låter Guds Ande styra oss när vi talar, eftersom vi undervisar om Guds tankar och talar till männniskor som själva fått Guds Ande.

Men den människa som inte tillhör Jesus Kristus och inte har fått Guds Ande, hon vägrar att lyssna till det som Guds Ande förklarar. Det låter rent nonsens för henne. Hon kan inte förstå undervisningen, eftersom det bara med hjälp av Guds Ande man kan förså den.
Den som har Guds Ande kan förstå vad Guds plan innebär. Andra människor förstår inte ens vad de troende talar om.

Och hur skulle det kunna det? Det står ju i skriften" Vem känner till hur Herren tänker?
Vem vet tillräckligt för att ge honom råd? " men för oss har Guds Ande visat hur Jesus Kristus tänker.

Den som inte är kristen förstår inte vem Gud är och kan heller inte fatta tanken att Guds Ande finns i de troende. Det finns människor runt om oss och i vår närhet som inte är kristna och kan varken acceptera eller förstå mitt och ditt beslut att följa Jesus. För dem är det ett meningslöst ställningstagande.

Med en mänsklig ansträgning kan ingen förstå Gud (Rom 11:34), men Guds ande kan till och med avslöja hans tankar för oss. Troende och andliga människor har insikt i en del av Guds planer, tankar och handlingar. Genom Guds Ande kan vi förstå vad Gud tänker, samtala med honom och förvänta oss bönesvar. Tillbringar vi mycket med Jesus i bön och i ordet kommer vi att präglas av hans sätt att tänka. En nära relation till Jesus kan bara uppstå ur regelbunden närhet till honom och hans ord. (Läs Fil 2:5 angående om Jesus sinnelag.

Då jag fick möta Jesus och tog emot honom i mitt hjärta har livet blivit helt annorlunda. Jag har frid i mitt innre och behöver inte längre söka efter något mer. Utan jag har funnit det som gav mig liv och mening i mitt liv.
Livet är inte slut som jag trodde och många tror men men du saknar någon att leva för.
Jag förstod inte heller de kristna innan jag blev frälst och sa mitt ja till Jesus.
Det är så sant att Jesus är vägen sanningen och livet...Pröva honom du också och du kommer aldrig att bli besviken...

1 kommentar:

  1. Orkar inte läsa inlägget just nu, är för trött. Såg att du ändrat designen på sidan lite, fint tycker jag, ändå problemet är att när man kör webläsaren i fullskärmsläge så dras alla inlägg och kommentarer ut och blir otroligt jobbiga att läsa. Går det att begränsa det på något sätt?

    SvaraRadera