måndag 7 december 2009

Håkan Arenius kritik mot kanal 10 ...doft av avundsjuka..
Håkan Arenius säger att filmad närradio räcker inte om man vill nå omvärlden.
Han kallar även kanal 10:s män för "gubbar som sitter uppraddade som flyttfåglar på telefontråd i soffan"
Uttalandet av Arenius om kanal 10 är elakt och nedvärderar de som arbetar där.
Uttalandet doftar av okunskap och avundsjuka.

Gud har inte kallat oss till att skåda och döma utan han har kallat oss att tjäna honom och göra Jesus känd.  Är det något sätt som är bra så är det genom en kristen kanal som når hemmen. Kommer inte människorna till kyrkan så måste vi ju komma till dem, genom TVn. Genom kanal 10 nås många med det glada budskapet, många som har svårt att gå i kyrkan av olika anledningar. Det kan vara sjukdom eller ensamhet av olika slag. Gud vill nå dessa människor för att hela, uppmuntra osv.


Gud välsigne dessa gubbar som sitter framför tv-kamerorna på rad som flyttfåglar och kommer in i svenska hem med glädjebudskap och Jesus.
Arenius påstår att de är bara män som syns och hörs på tv:n men det finns kvinnor och män som jobbar bakom kulisserna, i telefoner och mycket annat och alla vill inte vara med i rutan, precis som alla kan inte vara predikanter. Därför har Gud skapat mångfalden i oss för att vi ska kunna tjäna honom på olika sätt.

Vad det gäller barnens program har kanal 10, barnprogram som är hälsosamma.
Program som gör att barnen lär sig om Jesus,  Han som är det viktigaste av allt i livet.

Den här kritiken från Arenius ska man ta med en nypa salt och man kan känna att det finns en del avundsjuka i dessa uttalanden.
Jesus kommer snart och vi måste arbeta för att vinna många istället för att de ska gå förlorade. Vi har inte tid att stå som åskådare på plattformen och tala hur kristna beter sig eller uttalar sig.
Välsigna det som är välsignat av Gud så blir också du välsignad. Motarbeta inte Gud så att inte välsignelsen tas ifrån dig.

Relaterat:
Dagen om kanal 10 , 1  2

20 kommentarer:

 1. Inte ofta Håkan A. och jag är överens.Sammanfattningen är lysande.

  "Här sitter gubbarna uppradade i rutan som flyttfåglar på en telefontråd. Kvinnors och ungdomars programtid är begränsad, i varje fall om man bortser från rollen som körsångare i bakgrunden. Och Mångfaldssverige är i stort sett osynligt."

  Det hjälper inte att känna sig entuiastisk och "kristet utvald" om resultatet påminner om och blir pinsam filmatiserad lokal bygdegårdsteater som sen står i bjärt kontrast till de amerikanska nattsändningarna där dom manliga medverkande ser ut att vara hämtade från nån billig westernmusikal med glitterskjortor, stora vita stetsonhattar och för trånga jeans. Och damerna står bakom och agerar ögonpynt. Den här kanalen lär inte bli långlivad i Com Hems sortiment.
  Pinsamt amatörmässig är bara förnamnet.

  SvaraRadera
 2. Gud välsigne kanal 10....

  SvaraRadera
 3. Jag brukar titta på kristen TV av samma anledning som jag läser här; humorvärdet :D

  SvaraRadera
 4. Det var elakt sagt anonym. Alla vill inte lyssna till det glada budskapet,men det finns männisor som valt att ta emot Jesus. Gud välsigne kanal 10 för de gör ett gott jobb.

  SvaraRadera
 5. Vi Kristna är alltid så skräckslagna för kritik och inget vi gör ska synas i sömmarna utan att nervösa röster om stenkastning hörs. Det är klart att vi ska vinna världen men vi gör det inte genom att på Åsa-Nisse nivå vädja om att folk ska skänka en miljon kronor(vilket görs på kanal 10). Det blir osmakligt och kanalen tycks ha glömt att det inte i första hand är de rika och välbärgade som söker sig till evangeliet. Jesus kom för att ge!

  SvaraRadera
 6. Oooops! Herren sa åt mig att be om ursäkt och inte lägga mig i debatten... URSÄKTA MIG! Jag tar tillbaks mitt uttalande om Åsa-Nisse...Guds frid syskon!

  SvaraRadera
 7. Gud välsigne dig Anonym.
  Jesu ord: Det ni gör mot de mina minsta det gör ni mot mig.
  Jag är inte ett dugg rädd för hårda ord eller granskning. Jag är fri i Jesus... Halleluja.

  SvaraRadera
 8. Den Sonen gör fri den gör han verkligen fri...

  SvaraRadera
 9. Gud sa åt mig att lägga mig i debatten, så här är jag i Herrens tjänst!

  "Vad det gäller barnens program har kanal 10, barnprogram som är hälsosamma.
  Program som gör att barnen lär sig om Jesus, Han som är det viktigaste av allt i livet."

  Passar dom på att lära barnen att skilja på saga och verklighet också? För visst måste du erkänna att om inte någon berättade "sanningen" om berättelserna för barnen så hade de med all största sannolikhet trott att det bara var sagor. Ungefär som Spiderman eller Heman.

  SvaraRadera
 10. Man tackar, jag ligger definitivt plus på välsignelsekontot!

  SvaraRadera
 11. Ptja, vad vet jag, än så länge är jag fortfarande ateist och humanist och har inga planer på att omvända mig till någon religion :P

  SvaraRadera
 12. Ok . Det är ett val du gjort och tackat nej till Jesus. Du vet att Jesus tvingar ingen..

  SvaraRadera
 13. Nej, det är det Gud som gör. Du ska icke hava några andra gudar än mig. Fast som jag har uppfattat det så är Gud väl också Jesus + en ande. Alltså, samma person med tre personligheter. Så då var det väl Jesus som påtvingade detta bud...?

  SvaraRadera
 14. Nej Anonym. Det är tre olika "spöken" som jobbar ihop i team.

  Det är mest DHA som är ute på olika uppdrag.

  Innan Jesus var det väl antagligen nån pastor som bestämde hur folk skulle tro. Det blev ju så efter Jesus med.

  SvaraRadera
 15. En bra kristen actionfilm är Skotten i Knutby - Vägen Hem.

  Skulle vara roligare om kristen TV kunde haka på det konceptet lite mer.

  SvaraRadera
 16. Jag håller med dig Anonym om Knutby-filmen!

  Det är ju ingen handling i andra kristna filmer...

  Trevligt med en lite mer deckarfilm som samtidigt visar hur livet i en liten församling kan se ut.

  SvaraRadera
 17. Alltså nja, kan nog inte riktigt hålla med dig ändå.

  Eftersom att jag inte tror att Jesus finns så känns det inte rimligt att han skulle kunna tvinga någon, ens om han ville. Och att "tacka nej" vill jag inte heller mena att jag har gjort, eftersom att Jesus själv faktiskt aldrig har frågat mig - då han inte finns.

  SvaraRadera
 18. Det är fruktansvärt att en tidning som dagen finns, kristna aftonbladet skulle jag kalla det, skvaller skvaller och åter skvaller. Blir så ledsen när jag läser många artiklar från bla håkan arenius, Hur kan man skriva en artikel som nedvärderar kanal 10 på detta sätt?! Detta är en av många artiklar som jag upprörs över. De har bla även kritiserat Visionen G12 i denna tidning. Vad är meningen? Skapa splittring i den svenska kristenheten? ORÄTTFÄRDIGT!!! Gör någon nytta med era liv, tex vinn andra människor i stället för att kritisera andra kristna och analysera på ett felaktigt sätt!

  SvaraRadera