lördag 30 januari 2010

Förakt för Herren


Jag satt och läste i Malaki 1:6 en kväll. Orden jag läste blev levande och rotade sig i mitt hjärta och jag kände hur Gud sörjer över människor som vägrar lyssna till honom.
Gud sörjer för att man inte vill göra bättring och vända sig om till honom.
Gud sörjer över människors ondska över jorden.

Malaki 1:6

En son hedrar sin far, var är då den heder som borde visas mig?
Och om jag är Herre, var är då fruktan för mig?
Denna hälsning var till prästerna som levde som de inte skulle och gjorde det som var ont i Herrens ögon.
(Det brände offer som var skadade på något sätt, alltså de bar fram det som var lamt och sjukt inför Gud.
Gud ville ha det som var friskt djur som offer och det finns en förklaring till det som jag kan ta senare. Djur offer brukades i GT för folkets synder en gång om året, innan Jesus kom som blev det offer en gång för alla.)

Detta gäller fortfarande idag och detta budskap från en profet som går över vår jord och vårt land!!! Där Gud frågar var är den heder som borde visas mig och om jag är er Far och var är då fruktan för mig och om jag är er Herre.
Detta sa han till prästerna (genom profeten Malaki) som föraktade hans namn och detta gäller oss alla idag som går på två ben " Människorna"

Många människor tror att man kan göra det som är ont för Gud är ju ändå kärlek och han förlåter allt.
Man har glömt att Gud förväntar sig av oss något också?
Om inte Gud väntade sig något av dig och mig som att göra det som är gott, då vore det ju ingen skillnad då att leva som kristen eller icke kristen ,om Gud skulle tillåta det onda och se välvilja i det ,fast man är kristen.
Det skulle vara som så ,att Gud säger, gör som du vill, det onda och det goda för jag tillåter det...Näää det går inte ihop sig.

Vänner det är här det kommer in omvändelse och det är en skillnad på den som är frälst och ofrälst.
Här kommer det in vem vi ger heder våra liv och sätter värde på.
Är det den nya bokhyllan i tik som jag köpte igår eller den nya limousinen jag äger eller är det pennignshögen jag har i madrassen.
Vem tjänar jag och hedrar jag med det jag har och jag gör?

Gud vill se en förändring i våra liv, han vill se omvändelse och att vi vänder synden ryggen för alltid och slutar se bakåt och har blicken fäst på Jesus.

Han ser också vad vi har för syften med det vi gör.
Gör vi det som är gott med äkta varmt hjärta som tillhör Jesus då kommer vi också få välsignelser.Gud ser också om vi gör något för vår egen vinning skull. Då är din och min Gudtjänst inget värd och det behagar inte Gud.

Var är den heder vi borde visa Gud? Hur gör vi för att hedra Gud

Det heder vi borde visa Gud handlar inte om att ta död på varandra med förtal eller på något annat sätt att trycka ner varandra ,utan vi ska uppmuntra varandra till det som är gott och att sätta Gud i första platsen i våra liv och ge äran och tillbedjan i våra hjärtan till honom. Att hålla Gud helig i våra hjärtan och göra det gärningar som behagar Gud är att hedra honom.

Men fruktan då. Vad är att känna fruktan?.

Vi vet att en hund som blir illa behandlad svankar på ryggen för att den är rädd. Det är inte det Gud menar med fruktan, att vi ska vara rädda för honom, utan fruktan är lika med att känna vördnad för något som är heligt.
När du får kunskap om Gud ,vem han är och vad han har för personlighet så kommer du känna vördnad för honom.
Kunskap om Gud är att känna den "levande Guden" som med mäktig vilja handlar i historien, formar och leder den mot bestämt mål. Med andra ord att Gud verkar bland oss idag.
Att känna Gud betyder att erkänna hans härskarmakt . Att känna Herren blir identiskt med att frukta honom. (Känna vördnad).

Ord 1: 7 Att frukta Herren är början till kunskap men vishet och förmaning föraktas av dåren.
Israels kunskap om Gud betyder ett erkännande av Gud som Herre vilket i sin tur betyder ett slut på det syndiga självstyrda livet och omvändelse till hans kungamakt.

Så vi vår omvändelse till Jesus betyder slut på det syndiga självstyrda livet och omvändelse till hans kungamakt.

Jer 12:3 Men du Herre känner mig. Du ser och prövar hur mitt mitt hjärta är mot dig.

AMEN

24 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Du är på farliga vägar Adam och Anonym. Det ni ger är på snudd att häda och det får man ingen fölåtelse för. Alla får komma och svara en dag inför Gud vad man sagt och gjort. Tänk er för Adam och Anonym vad ni säger. Ni tror väl inte att detta går förbi Guds öron det ni säger och ni kommer inte hålla på så här länge till för detta har ett pris med sig. Tänk er för.....

  SvaraRadera
 4. Jag vill inte ha dessa vidriga kommentarer på min sida där Jesus släpas i smutsen.
  I fortsättningen kommer jag ta bort allt sådan..GVE Mirre

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Jesus älskar dig Adam. Du kan Guds ord så varför hålla på att diskutera.GVD Mirre

  SvaraRadera
 7. Bra. Och Flygande Spaghettimonstret älskar dig också, so what? Vi diskuterar därför att du är en fundamental, konservativ knäppjök som även ifall man skulle bevisa till 100% att Gud inte finns, inte skulle sluta tro på honom.

  SvaraRadera
 8. Det säger du.. GVD allafall.

  SvaraRadera
 9. Det säger jag, och du säger inte emot. Det var längesedan du faktiskt kom med några argument överhuvudtaget nu Mirre, du nöjer dig visst med att bara radera de kommentarer som inte passar in i sättet du vill visa din blogg utåt. Men du ska veta att så länge det finns människor som du, som förlitar sig på en 2000 år gammal bok hellre än modern vetenskap så kommer det ALLTID att finnas människor som jag som ifrågasätter det. Vi kommer att kräva argument. Vi kommer att kräva bevis. Vi kommer att fortsätta att försöka göra era tankevurpor synliga för er. Kan du inte ta den kritiken så är det bättre att du lägger ner den här bloggen och ditt utåtriktade kristna liv, för med det kommer kritiken.

  SvaraRadera
 10. Ja, du har rätt Adam. Om du skulle kunna bevisa till 10000% att inte Gud fanns så skulle jag tro på honom ändå.

  Jag tror nämligen mer på att min frälsare, Jesus Kristus lever än att min fru finns.

  SvaraRadera
 11. Nu är det ju förvisso ingen skillnad på 100% och 10000% då båda visar en absolut sanning, men man får ju vara ganska naiv och rent ut sagt korkad om man inte tror på något som är 100% beviat. Om någonting skulle gå att bevisa till 100% så innebär det ju att det inte finns några marginaler för egna tolkningar, utan det är bara den är sanningen som gäller.

  Hmm, men låt säga då David, att din frälsare skulle be dig att mörda din fru, hur skulle du göra då? Det har ju ändå hänt att han har bett människor att döda sina söner osv, så scenariot är ju inte helt otänkbart. Fast förvisso, din fru kanske inte heller finns, och eftersom att det enligt dig är större risk att din fru inte finns än att den protestantiska kristna guden finns, så finns det ju ändå en chans att din fru inte ens har existerat när du mördar henne i guds namn!

  SvaraRadera
 12. Jag känner Gud. Han skulle inte begära att jag skulle döda min fru. Det skulle gå helt emot hans natur.

  SvaraRadera
 13. Har du inte läst Bibeln David?

  Första Mosebok 22:1-2

  En tid därefter satte Gud Abraham på prov. Gud kallade på honom: "Abraham!" - "Här är jag", svarade han. 2Gud sade: "Ta din ende son, honom som du älskar, Isak, och gå till landet Moria och offra honom där som brännoffer på ett berg som jag skall visa dig."

  Hade du tvekat om du fick den befallningen från Gud?

  SvaraRadera
 14. Det Gud gjorde var att förebåda sitt eget offer av sin son Jesus Kristus. Gud offrade sin son för att vi skulle slippa offra i framtiden.

  Så efter Jesus blodsoffer behövs inga fler blodsoffer.

  SvaraRadera
 15. Ja Adam Jag har tröttnat på tjafsa. Jag kastar inte pärlorna åt svinen som det står i Guds ord. Jag har vittnat och berättat för dig men du tar inte emot vitnesbördet så då går jag vidare till andra människor.GVD

  SvaraRadera
 16. Jag lägger aldrig ner min blogg och mitt vittnesbörd om Jesus, då är det ju bättre att du inte besöker det om du inte gillar det. Ja Adam jag tar bort allt som är bara rena rama smutskastningen.

  SvaraRadera
 17. David: Vad har du för grund till det?

  Gud var ju väldigt tydlig med att Abraham skulle offra sin enda älskade son till honom. Och Abraham tvekade inte en sekund. Hade inte Gud ändrat sig precis innan, så hade han ju offrat Isak.

  Skulle du vara lika kall inför det valet? Skulle du utan att tveka offra din fru till din Gud? Du skulle ju inte veta förens precis när du ska sätta kniven i henne ifall Gud tänker ändra sig eller inte.

  Också, varför behövdes det blodsoffer från början? Varför ville Gud att man skulle slakta massa oskyldiga djur (och människor tydligen) till honom? Varför njöt han av det, och varför slutade han njuta av det?


  Mirre: Jag tycker inte att vi tjafsar, jag tycker att vi diskuterar. Sen att du vägrar komma med argument för min sak är ju inte mitt fel, utan snarare ett bevis på att du håller fast vid din tro även att du blir motbevisar flera gånger om, vilket är lite pinsamt att se.

  Du får självklart ha kvar din blogg, men om du inte kan ta kritik så rekommenderar jag återigen att du byter namn till "Mirres Jesuspropaganda" istället för Jesusforum.

  SvaraRadera
 18. Jesus är grundstenen. (Efesierbrevet 2:20) Han blev offret därför behövs inga fler offer så därför behöver jag inte vara så "kall".

  Det var Satan som initierade synden i Världen och det var därför offer behövdes för att människan skulle kunna försonas med Gud igen.

  Men Gud hade en plan för oss så vi skulle slippa slakta duvor och offerlamm. Det ultimata oskyldiga lammet Jesus. Nu när han offrade sitt blod så har vi frisedel in i Guds härliga rike.

  SvaraRadera
 19. Men David, varför behövde Gud offren från början? Han är ju allsmäktig, då ska han väl inte behöva någonting alls? Allt han vill ha, kan han få. Och det finns fortfarande ingen logik i varför han ville att hans folk skulle döda oskyldiga djur för att blidka honom.

  Eftersom att Gud ändå (enligt uppenbarelseboken) kommer att vinna den sista striden vid harmageddon, så förstår jag inte vad meningen är med allt tjafs om Satan. Varför dödar inte bara Gud Satan så vi blir av med honom? Eller fyller Satan någon funktion för Gud?

  Eller förvisso så menar du ju att Satan har lurat oss att bli intelligenta och använda kritiskt tänkande, så du kan säkert hitta på ett snedvridet svar på det här också.

  SvaraRadera
 20. Adam,

  Det är vi människor, Adam som släppte in Stan i Världen. Och Gud går inte mot vår fria vilja utan låter oss få som vi vill.

  Därför måste vi ta ett aktivt beslut att vandra med Gud istället för Satan som vi får i arv sedan Adam syndade.

  SvaraRadera
 21. Jaha! Nu ska vi se om jag hänger med.

  Gud skapade Satan?
  Satan blev ond och föll?
  Satan lurade människan?

  Eftersom att en människa föll för Satans knep, så ska miljarder och åter miljarder människor straffas för detta, bland annat genom att kvinnor ska få lida när de föder barn samt vara underordnade mannen. Männen straffades genom att marken förbannades och han skulle få slita för sitt dagliga bröd.

  Är vi överens så långt?

  SvaraRadera
 22. Ja, om du med det menar att Satan skapade sin egen ondska.

  Men Gud som absolut inte tänkt sig all denna ondska gav oss en utväg.

  Jesus.

  Han offrade sin egen enfödde son på det att var och en som tror på honom ska gå fri från syndens förbannelser, fattigdom lidande och död.

  SvaraRadera