tisdag 4 maj 2010

Dödshjälp...Finns inget sådant i Guds ordMånga har hört talas om att hjälpa någon att dö. Så kallad dödshjälp, men jag måste säga att det är ingen som vill dö om man tillhör livets Herre.

Alltså Jesus.

Bara de som tappat livslusten och inte har Jesus i sina liv vill dö. Och även de som är trötta på livet ung som gammal.

Har vi glömt budordet, "Du skall icke döda"?

Visst blir vi gamla och skröpliga och längtar att Gud ska ta hem oss en dag och ser det med glädje att vara med Gud i all evighet men inte att någon annan människa ska ta släcka våra liv och leka Gud över vårt liv som Gud gett oss som en gåva.

Vill du ha blod på dina händer?

Dödshjälp borde inte finnas i våra tankar eller ens i vårt vokabulär. Till människan är inte given sådan makt. Nej, absolut inte.

Jesus är Herre över livet och våra dagar står skrivna i livets bok inte i någon människans händer. Det står i bibeln att många ska söka döden men inte finna den, och den som söker är den som redan är fysiskt död.
När anden lämnat kroppen så fortsätter man söka efter döden, men den finns ingen död som befriar om man nu inbillat sig det. Du slipper inte undan dina plågor. om du dör utan Jesus och utan att ha gett ditt liv till Gud.

Så min fråga om döden är: Är det något att längta till? Det vore väl bättre att sätta sina fötter i Guds paradis och höra Gud säga "Väl gjort broder!

När det gäller dödshjälp är det mörkrets i makter i aktion. Den onde vill skörda så många som möjligt till att gå förlorade och den onde talar om död medan Jesus, den verkliga Sanningen talar om liv, glädje och om Guds härlighet.

De är varandras motsatser. Satan ger död Jesus ger liv. Det livet som Jesus ger, börjar här på jorden just nu. Han ger dig glädje, frid inom dig, frihet från fruktan, frihet från dödsfruktan. Den glädjen och friden tar inte slut. Om vi då ligger i sängen och är gamla och inte kan meddela oss med omvärlden längre och är så gott som hos Gud, så bort med tassarna människa, gör inte det du inte har rätt till. Vänta tills Gud tar hem personen i fråga.

Människan är så ond och är i den ondes våld så länge man inte säger Ja till Jesus. Vi mördar barn och nu ska vi släcka gamlas liv. Döden utan Jesus är ingen befriels bara ett evigt mörker.....Kom hem till Gud som är din Far och som vill dig väl och som älskar dig som du är.

_________________________
Relaterat:

22 kommentarer:

 1. Ska egentligen inte alls ge mig in i den här debatten med en troende så jag talar bara om att JA, vi ska hjälpa till, vi ska lindra, vi ska se till patientens bästa och inte dränka oss i religiösa floskler...

  För det här "Människan är så ond och är i den ondes våld så länge man inte säger Ja till Jesus", vad är det för snack egentligen?

  Min dotter är inte döpt, aktivt val från mig, hon har aldrig velat döpa sig senare och lita på mig, hon är allt utom ond. Jesus har inte ett dyft att göra med vem man är som individ, det är en lögn som provocerar och irriterar. Jag har gjort, och gör, goda saker ständigt, om jag sen inte tror på en skäggig gubbe på ett moln, det är mitt val, jag har lika lite tro på han "därnere"...

  Önskar att ni kunde sluta vara precis sådär... inskränkta. Människan är en fri individ, inte tänkt att fastna i några snurriga föreställningar om ont och gott, den eviga synden och skammen är bara tragisk.

  tycker en litentanta alltså!

  SvaraRadera
 2. Människan är inte fri förran man sagt JA till Jesus. Har man inte Jesus Herre i sitt liv då har man någon annan Herre i sitt liv. Det finns inget mellan tig,svart eller vitt..GVD

  SvaraRadera
 3. fri och herre rimmar väldigt dåligt.

  SvaraRadera
 4. Johannesevangeliet 8:36

  "
  Om nu Sonen gör eder fria, så bliven i verkligen fria.
  "

  SvaraRadera
 5. David: Du kan sluta att citera Bibeln i diskussioner, för det leder ingenting. Lika lite som att hota med helvetet. Varför ska jag bli rädd för att hamna i något jag inte ens tror finns?

  Att Sonen skulle göra oss fria bygger ju på att Bibeln är Guds ord och är sann. Tror man, som jag, inte att den är det så spelar det ingen som helst roll om det står att Sonen befriar oss i den.


  Vidare är det upp till varje människa att själv få valet att avsluta sitt liv på ett värdigt sätt. Hade den kristna guden velat någonting annat, hade han kunnat hindra oss från att begå självmord, eller helt enkelt utesluta tanken på att självmord ens är en möjlighet, från våra hjärnor.

  Men så är ju nu inte fallet..

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte sluta citera sanningen - det du gör är att be mig ljuga. Jesus är sanningen, vägen och livet.

  SvaraRadera
 7. Du verkar ju tro på vetenskapen, Adam. Tänk nu om den hittar boten på hennes sjukdom om ett par år?

  SvaraRadera
 8. Och vad är garanten för att Bibeln är sann? Det är ett cirkelresonemang att Bibeln skulle vara sann därför att Gud har sagt i Bibeln att den är sann. Jag ber dig inte att ljuga, jag vädjar till förnuftet som jag tror finns någonstans långt inne i dig att förstå problematiken med att be någon t ex vara rädd för något den inte tror på.

  Jag betvivlar t ex att du skulle bli jätterädd om jag sa att du skulle få simma i majonäs i all evighet om du inte började följa Flygande Spaghettimonstret.

  På samma sätt är det totalt irrelevant vad det står i Bibeln om hur man blir fri, eftersom att det inte finns något som helst bevis på att Jesus vad Guds son, och än mindre att Gud ens existerar.

  Angående vetenskapen.
  Det spelar ingen roll om någon kommer på ett botemedel om några år. Man har själv rätten att frånsäga sig livsuppehållande vårt, och jag kan inte förstå vad problemet är med det.

  Vet man att hjärnan kommer bli mozarella om 2 år så kanske man hellre vill avsluta sitt liv på ett värdigt sätt och kunna ta ett ordentligt farväl av de man älskar.

  SvaraRadera
 9. livsuppehållande vård skulle det vara.

  SvaraRadera
 10. Adam. Du tänker på värdsligt sätt och jag tänker på andligt sätt. Och tack o lov att Gud finns det är bara det att du inte vill veta av honom.GVD

  SvaraRadera
 11. Om det går att bota en mozarellahjärna i framtiden så har man kastat bort sitt liv om man avslutar det nu.

  SvaraRadera
 12. Mirre: Nej, du tänker inte alls.

  David: Var och en har rätt att själv avsäga sig livsuppehållande vård. Vem är Du att besluta över en annan människas liv?

  SvaraRadera
 13. Många deprimerade försöker ta livet av sig och vi räddar sådana varje dag. Efter en tid återhämtar sig de flesta från depressionen och visar tacksamhet att de inte lyckades med sina självmordsförsök.

  Människor under press, stress, smärta och depression tar ofta felaktiga kortsiktiga beslut.

  SvaraRadera
 14. Nu talar vi inte om hjälp till självmord. Något sådant har det aldrig varit tal om.

  Det vi pratar om är människor som ligger på sjukhus med sjukdomar som inte går att bota, och som vet att de bara kommer att bli sämre. Att då låta de människorna få avsluta sina liv värdigt, istället för att låta dem lida för principens skull tycker jag är det mest humana.

  SvaraRadera
 15. Nej, det är fel att avliva dem eftersom vi inom en snar framtid förmodligen kan bota dem.

  SvaraRadera
 16. Jag tror att de personer som lider av en viss sjukdom, och läkarna som behandlar dem har bra mycket bättre koll på ifall man är nära ett genombrott i forskningen för ett botemedel än vad både du och jag har.

  Det är inte upp till dig och mig att bestämma när någon annan människa vill avsluta sitt liv istället för att utstå ofantliga mängder smärta.

  SvaraRadera
 17. Det finns också smärtläkare och smärtstillande medel att ge.

  SvaraRadera
 18. Ja det finns det. Undrar dock hur länge du själv skulle vilja ligga totalförlamad, endast hållen vid liv av maskiner. När du legat där i 10 år med smärtstillande pumpande genom kroppen 24/7 så får vi se hur värdigt du tycker att det känns, och hur stort värde du sätter på att fortsätta leva.

  SvaraRadera
 19. Jag skulle vilja leva, inte dö.

  SvaraRadera
 20. Då ska du självklart få göra det. Men däremot ska du aldrig någonsin försöka hindra någon annan från att göra ett annat val än det du har gjort. Håller du inte med kan du ju alltid starta Davids diktaturparti, där alla val som människor har som inte godkänns av dig raderas ur sveriges rikes lag.

  SvaraRadera
 21. Självklart ska man få välja själv om man vill leva.

  Vad tycker du, Mirre, om alla de som inte tror och de som har en annan religion? Är de alla onda?

  SvaraRadera