söndag 9 maj 2010

Gardells villolära.
Gardells villolära sprider sig som en böld och jag förstår att sådana här uttalanden görs om att hans litteratur borde brännas på bål. Hans böcker leder inte till något gott utan är ett fördärv för människans liv.
Jesus har ju förvarnat oss i sitt ord att i det sista dagarna ska det komma villoläror och många kommer att föras vilse.
Människors egna fabler och påhitt på vem Gud är, de känner ju inte ens Gud och de vänder Guds ord efter sitt eget tycke och smak och skapar sig en egen Gud som man kan stoppa i byrålådan och ta fram honom när det behagar.

Jonas Gardells Gud känner jag inte men jag känner den Gud som jag tjänar och som bibeln berättar om.
Hur kan jag känna honom? Jesus är min personliga frälsare och vän, Den Helige Ande min hjälpare och Gud är min Fader.Den Helige Ande har undervisat mig och alla oss som står Heliga och fläckfria Inför Gud genom det Jesus gjorde för oss på Golgata kors.

Villoläror var redan vanliga på Apostlagärningarnas tid och de var de som föll från sanningen alltså den sanningen som lärjungarna predikade om Jesus Kristus.
Paulus går hårt mot Galaterna som så snabbt föll från den kristna läran och började hålla på med något helt annat.

Jag själv har svårt att förstå att kyrkorna öppnar dörrar för denna villolära som Gardell går ut med. Inte nog med att kyrkorna är fullsatta och applåderna ljuder. Kan det vara dagens Galater som fallit av Kristusläran? De släpper ju in en massa skräp som är lögn.

Var fast grundad i Guds ord och läs skriften så vet du vem som är villolärare. Den Helige Ande kommer visa dig det. Vi behöver höra om Jesus och inte någon luftlära som inte ger något.

Läs Guds ord då har du sanningen.

Relaterat:
Dagen.se 1, 2, 3.

176 kommentarer:

 1. Du har helt rätt. Det som händer i våra kyrkor är ett hån mot Gud och mot alla människor som arbetat och stridit för att frälsningsbudskapet skall nå världen. "Det kommer en tid då människorna inte längre vill lyssna till den sunda läran utan skaffar sig den ene läraren efter den andre, därför att det kliar i dem att få höra sådant som de önskar." (2 Tim 4:4)

  SvaraRadera
 2. Tack Anonym. Jag önskade mig fler som stod upp för Guds ord. Som vågade stiga fram och tala ut. Har man sanningen och komma med vad är det då man är rädd för...GVD i ditt arbete

  SvaraRadera
 3. Jesus själv var knivskarp när det gällde läs ex matt 18:6 men det är väl ingen som vågar säga i landet lagom Sverige

  SvaraRadera
 4. Matt 18:6

  "Men den som förför en av dessa små som tro på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes ned i havets djup."

  SvaraRadera
 5. När jag blir manad till den så gör jag det...

  SvaraRadera
 6. "Läs Guds ord då har du sanningen."

  Nu ska vi läsa innantill från "Guds ord".


  2 Moseboken 32:26-29

  "Mose ställde sig i porten till lägret och ropade: "Var och en som tillhör HERREN skall komma hit till mig." Då samlades alla leviterna kring honom, och han sade till dem: "Så säger HERREN, Israels Gud: Var och en skall spänna på sig svärdet, gå igenom lägret, fram och tillbaka, från den ena porten till den andra, och döda var och en sin bror, sin vän eller släkting." Leviterna gjorde som Mose hade sagt och på den dagen föll omkring tretusen män av folket. Och Mose sade: "Eftersom ni nu har stått emot era egna söner och bröder, må ni i dag inviga er till HERRENS tjänst. Så skall han i dag ge er sin välsignelse."

  Det var alltså ett krav att döda sina egna vänner eller sina "otrogna" familjemedlemmar för att få invigas i Herrens tjänst. Det låter som en kärleksfull gud, inte alls blodtörstig eller så..


  2 Moseboken 12:29-30

  "Vid midnatt dräpte Herren alla förstfödda i Egypten, den förstfödde sonen till farao på tronen lika väl som den förstfödde sonen till fången i fängelsehålan, och även allt förstfött bland boskapen. Den natten steg farao upp, han och hans hovmän och alla andra egypter. Det hördes ett klagoskri i Egypten, ty det fanns inget hus där inte någon var död"

  Återigen mycket omsorgsfull och kärleksfull gud som mördar alla spädbarn.


  1 Samuelsboken 15:2-3

  Så säger Herren Sebaot: Jag har inte glömt vad amalekiterna gjorde mot Israels folk, då de angrep dem på deras vandring från Egypten. Dra nu ut och krossa amalekiterna och vig dem åt förintelse med allt som tillhör dem. Skona ingen utan döda alla, både män och kvinnor, barn och spädbarn, oxar och får, kameler och åsnor."

  Guds ord är sannerligen fantastiska!

  SvaraRadera
 7. Du kan inte läsa Guds ord utan den Helige Ande. Bostaven dödar men Anden ger liv. Börja läsa från Johannes evangelium. Det märks att du inte känner varken Jesus, Fadern och den Helige Ande.
  Bibeln är Guds ord om du så vill eller inte.

  SvaraRadera
 8. Du är uppenbarligen totalt dum i huvudet. Hur svårt är det att läsa en bok innantill? Varken du, jag eller någon annan människa behöver någon annan för att läsa exakt vad det står i en bok.

  Ge mig istället en förklaring till att din kärleksfulla, omsorgsfulla, älskande gud har befallt människor att mörda för hans skull. Att han har mördat spädbarn.

  Ge mig en förklaring till det, du som nu påstår dig ha den Helige Andes vägledning. Bring it on!

  SvaraRadera
 9. Ingen kan läsa eller få något ut av bibeln om den som läser inte har den Helige Ande för att det är den Helige Ande som uppenbarar ordet. En vanligt skriven bok kan man läsa utan att behöva någon annan, det håller jag med om.
  Du kan ju läsa Apg eller Joh själv och be att Gud visar dig och uppenbarar ordet för dig.Ingen kan tränga sig in i Guds ord och få ut något av det.Den hemligheten är till dem som tar emot Jesus i sina hjärtan och vänder om sig till Gud och blir döpa i Helig Ande. Vad som skedde i GT kan vi inte alltid förstå men det som skedde det skedde.

  SvaraRadera
 10. Den Helige Ande kan leda mig på en annan väg om det finns fara på den vägen jag skulle på.

  Jag kan känna obehag då tex okultism är i rörelse.
  Den Helige Ande är min hjälpare.

  Tex så är jag slavig med mina nycklar när jag ska någonstas så brukar jag fråga den Helige Ande . Hjälp mig att hitta dem. då faller min blick på där dom är osv

  SvaraRadera
 11. Adam,
  När det gäller de förstfödda kunde Farao ha räddat alla. När det gäller Amalekiterna så gjorde inte kung Saul som Gud sa.

  Det kan vid en första anblick anses vara snurrigt att göra som Gud säger men konsekvenserna blir mycket värre om man inte lyder Gud.

  Gud är nådig och barmhärtig. Hans namn är kärlek men utan Den Helige Ande kan det vara svårt att förstå.

  SvaraRadera
 12. Jag instämmer med Mirre och övriga bibeltrogna kristna. Men ta det lugnt! Var inte så arga och överspända. Gud har allt i sin hand. Det gör inget att falska profeter profeterar, eller att människor läser Bibeln utan att förstå. Gud har förutsett allt. Vi ska inte bli högmodiga och tro att VI kan föra Guds strid. Vi kan få nåd genom tro på Jesus Kristus. Det ska vi vila i; och svara om Gud verkligen kallar (hur vi nu ska veta det, men om han kallar så vet vi nog). Så min kärleksfulla uppmaning till alla är att tagga ner, ta det lugnt, och vila i att sanningen kommer fram till sist. Vreden är ingen dygd. Vår vrede är inte rättvis - kan inte vara. Men Guds vrede är rättvis, och den kommer att uppenbara sanningen, om vi bara har tålamod.

  Adam: Det är just därför HELA Bibeln måste läsas. Även kristna gör ofta fel här. De letar regler och bud att följa i Gamla Testamentet. Och så hamnar de fel. Skrift tolkar skrift. Om du vill förstå varför Gud medverkade i dödande, måste du förstå hela hans ord. Gud tillåter ju dödande och lidande även idag. Annars skulle det inte kunna sek. Varför? Sök i skriften så kanske du kommer svaret på spåren. Med Andens ledning. Om du verkligen ärligt söker.

  SvaraRadera
 13. Mirre: Nejvisstja, jag glömde ju att det bara är du och alla som tycker precis just som du som har kontakt med den Helige Ande, alla andra bluffar bara.

  Det där med nycklarna är ju intressant förstås. Humanisterna har ett pris på 100.000 kr ifall du kan bevisa att du besitter övernaturliga förmågor (t ex med hjälp av den helige ande). Det är bara höra av sig till dem så ordnar de ett test.

  David: Vet inte om jag tycker att kollektiv bestraffning är en egenskap jag skulle benämna som "god" heller.

  Angående amalekiterna så utplånade Saul alla, utom deras kung - Agag. Gud avsatte sedan Saul som kung över Israel just på grund av att han INTE hade dödat Agag och alla amalekiternas boskap.

  "Gud är nådig och barmhärtig. Hans namn är kärlek men utan Den Helige Ande kan det vara svårt att förstå. "

  Läser man Bibeln så kan det vara svårt att förstå hur någon ens kan påstå att gud är god.


  Syndare: Det finns ingenting som berättigar massmord, punkt.

  "Gud tillåter ju dödande och lidande även idag. Annars skulle det inte kunna sek."

  Jo det skulle det, t ex om gud inte finns

  SvaraRadera
 14. Du får tro eller tycka vad du vill. Jag står på Guds ord. Du känner inte honom och du känner inte till det bibeliska bakgrunden vad som hände då vid det tillfället i GT då Gud dödade många. GUd är GOD vad du än tycker och tänker. Vi har fått den Helige Ande som sigill att vi tillhör Jesus och DHA är vår hjälpare. Tänk på att det är mot Gud som du argumenterar inte mot mig.
  JAg blir bara så ledssen att du vänder Guds ord till det som är ont. Du tar upp saker som du inte har den susning om i GT.
  Jag vet och det räcker för mig att Jsus dog för mig och den HA är min hjälpare o Fadern är min himmelska pappa och du får tro på vad du vill. Du kommer ändå aldrig upptäcka hemligheten i skriften så länge du motarbetar Gud.
  Du väljer själv vem du vill tillhöra och var du vill tillbringa evigheten

  SvaraRadera
 15. Mirre: Att jag inte argumenterar mot dig har jag förstått för längesen, för du kommer ju aldrig med några argument över huvud taget.

  Jag undrar fortfarande varför inte du, som påstår dig ha den Helige Andes vägledning, kan berätta för mig hur varför Gud var tvungen att mörda tusentals människor. Det hade gjort allting så mycket lättare!

  Jag förstår inte vad du menar när du säger att jag "vänder Guds ord till det som är ont." Jag tog ju bara upp några bibelord, och du har fortfarande inte förklarat för mig varför den goda guden du påstår dig följa mördade tusentals människor. Snälla förklara för mig!

  SvaraRadera
 16. Gud kommer att uppväcka alla döda. Han är rättvis och han kommer att skipa rättvisa åt alla.

  SvaraRadera
 17. Va snällt av honom! Så först mördar han oss, för att sedan väcka upp oss och skicka oss som tycker att han är korkad och inkonsekvent till helvetet. Vilken kille!

  SvaraRadera
 18. Ja, det kan jag förstå att du tycker men du känner honom ju inte och du vet inte hans motiv men de kommer att uppenbaras även för dig.

  Jag känner honom och kan gå i god för honom. Jag litar på honom och även om jag inte förstår allt så vet jag att han vill vårt bästa.

  Gud är helt igenom god och inte ens en uns ondska finns i honom. Han är kärleken själv och hans vilja är att du ska ha det bra och han längtar efter att lära känna dig och vara med dig i evigheten.

  Gud är ingen mördare utan en livgivare.

  Det som i en vinkel ser ut som ett nidingsdåd kan i en annan se ut som ett hjältedåd.

  Om du hakar upp dig på en detalj utan att se helheten så kommer du aldrig att förstå Bibeln eller Guds verk.

  Dessutom vem är jag, en liten människa att döma Gud? Han som skapat universum? Jag vet att hans vägar är goda och leder till gott. Det finns inget mörker i Gud utan enbart ljus. Han gör mitt liv lätt att leva och fyller hela min tillvaro med glädje.

  Jag känner Gud och han är genomgod. Jag litar på honom till 110 procent och jag vet att han inte kan göra fel.

  Allt han gör är inte glasklart på direkten men i förlängningen så visar sig sanningen och då förstår man att Han gör det som är bäst för oss.

  Ingen har en sådan överblick som Han har. Han leder oss på rätta vägar och han behöver inte skämmas för något.

  Allt han gör är rätt och rättfärdigt.

  Allt han gör leder till goda saker.

  Allt han är är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, saktmod, självbehärskning och ödmjukhet.

  Ingen här på jorden har en bättre karaktär än vad vår gode Herre har.

  Han är mitt allt och utan honom vore jag ingenting.

  Jag kan överhuvudtaget inte tänka mig ettt liva utan Honom. Det vore en verklig katastrof om jag lämnade honoom. Han fyller mitt liv med mening.

  Han ger mitt liv fullhet.

  Ingen är som Han! Han har förlåtit mig alla mina synder och han har giviy mig sann frihet.

  Innan jag blev frälst var jag fången. Jag var en slav under mina begär och synder.

  Han befriade mig. Det var som att komma upp ur en mörk fängelsehåla och få se solen.

  Gud är som solen, han låter sitt ansikte lysa över oss alla, onda som goda.

  Det går inte att beskriva hur stor Guds godhet är. Han har förvandlat mitt liv till ett fantastiskt, roligt och glädjefullt liv.

  Det finns inte ord att beskriva hur god Gud är mot oss. Inte ord. Inget språk i Världen räcker till.

  Om jag skulle beskriva Gud med ett ord skulle jag säga: KÄRLEK, men det finns inte tillräckligt med superlativer i hela världen för att beskriva honoom.

  Han längtar efter att uppenbara sig för dig, Adam.

  SvaraRadera
 19. Lång text, men jag orkar bara svara på en sak som är relevant.

  "Jag kan överhuvudtaget inte tänka mig ettt liva utan Honom. Det vore en verklig katastrof om jag lämnade honoom. Han fyller mitt liv med mening."

  Det är just precis exakt här som problemet ligger för dig David.

  Hela din världsbild och uppfattning om livet skulle rasa ifall du kom till insikten att Gud inte existerar. Därför ignorerar du, antagligen omedvetet, alla de saker som visar på att din gud inte finns.

  Det spelar ingen roll för dig egentligen vad som är sant eller inte. Du kan inte tro på någonting annat än det som står i Bibeln - för det är på den (eller din tolkning av den) som du har byggt hela ditt liv.

  Jag är villig att ändra min åsikt om saker och ting, men då ska det finnas goda belägg för det. Du däremot kommer antagligen att stöta bort varenda tanke på att du kanske inte sitter på sanningen. Det skulle helt enkelt bli för smärtsamt för dig att erkänna att Gud faktiskt kanske inte finns.

  Tänk på det.

  SvaraRadera
 20. Min tro bygger på att jag umgås med Gud och jag är mer säker på att Han finns än att min fru finns.

  SvaraRadera
 21. Adam , Gud välsigne dig, hoppas att du någon gång öpnnar ditt hjärta för Kärleken som Jesus erbjuder dig och tar emot hans frälsningen.

  SvaraRadera
 22. Ingen är bokstavstroende. Inte ens de som säger sig vara det!
  Ni TOLKAR ju bibeln.
  Och alla som tolkar någorlunda lika accepteras i er skara.
  Tolkar man annorlunda. Ja se, då har man fel!
  Säger vem????
  Heja Adam!
  Från Mona

  SvaraRadera
 23. Den som är utan synd - må kasta första stenen, sa Jesus.Men på denna sida är det inga stenar! Det är hela berg som kastas på alla som inte tolkar biblen som Mirre.
  Döm inte Mirre! På det att DU inte må bli dömd.
  Gäller David m.fl också.
  Allt som är dlot ska bli uppenbart - även i Era liv.
  Den enda gräns Ni sätter för Guds kärlek - är er egen privata gräns. er egen oförmåga att älska.
  Men om man äger ALL tro, talar i tungor från morgon till kväll, offrar sin kropp till att brännas upp - men inte har kärlek (utan t.ex föraktar, bespottar, härskar och fördömer andra) så är tron till ingen nytta.
  Låt Gud själv döma. Hans domar är rättvisa.
  VÅR uppgift är att leva i respekt och kärlek till andra.
  Här smutskastas andra samfund ( Sv. kyrkan och dess biskop i Sthlm t.ex) och katolska kyrkan.
  Lev - och låt leva.
  Gud förbjude att vi bara ser grandet hos andra och inte bjäklen i våra egna ögon.
  Den dom blir strängare!! Det vet ni ju.
  Jesus är Liv - och liv i överflöd.
  Vår uppgift är att älska våra medmänniskor.
  Villkorslöst.

  SvaraRadera
 24. Det ligger ingen kärlek i att låta människor förgås. Jag älskar mina medmänniskor och vill inte se dem hamna i helvetets eld.

  SvaraRadera
 25. Det vill inte jag heller. Därför är mitt råd:
  Låt Herren avgöra detta.


  Glöm inte! Med det mått du mäter åt andra, ska mätas åt dig.
  "Predika min kärlek. För bara MIN är domen" säger Herren.

  SvaraRadera
 26. Det är inte DU broder - som låter människor förgås eller inte! Du kan inte heller skicka dem varken till himmel eller helvete.
  Kärleken ligger i - att du älskar och respekterar dem - trots att de inte ännu delar din tro eller dina tolkningar av tron eller dess utövning.
  Du har inte hela sanningen.
  Men Gud är sanning.
  GVD Mona

  SvaraRadera
 27. "Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då blir du frälst." (Rom 10:9)
  Så står det i rubriken till denna sida!
  LÅT DEN GÄLLA!

  Jag har 4 syskon med samme far! Men vi har inte alls samma uppfattning om honom. Jag har inte samma syn, som min yngste lillebror!:-D
  Men vi älskar alla honom! Och han älskar oss. Trots att han inte heller har behandlat oss lika.
  Problemet, som jag ser det, med denna sida - är inte att ni vill förkunna det glada budskapet för dem som inte hört eller förstått det.
  Utan ni ägnar Er åt att fördöma många som bekänner sin tro på Gud och Jesus, därför att de inte tror på samma sätt som ni.
  Vem har sagt att en kvinna som legat förlamad i nära 30 år - inte har rätt att få avbryta sin behandling? Kanske ville hon "flytta hem"?
  Vem har sagt att kärlek till en männsika av samma kön går förlorad?
  Vem har sagt att dop ska gå till på ett speciellt sätt? mm mm mm
  Vi, som älskar Jesus, men inte nödvändigtvis tror att dessa människor förtjänar helvetet...var hamnar VI då - enligt ditt sätt att se.
  Min bror - som tog sitt liv med orden i en text:
  " Jesus, jag vill leva, leva ett liv med dig. I din himmel -när jordens mörker nu lämnar mig"
  Kan Du eller jag, eller någon annan, utom Herren välkomna eller förvisa honom ?
  Det är så många frågor vi måste förhålla oss ödmjuka till. Eller hur?
  Eller vågar du på fullt ansvar ta på dig att:
  "förleda en dessa mina minsta som tror på mig"
  genom att säga att deras tro inte räcker. Inte duger?
  Det enda JAG har........
  att lita till en gång.
  Det är Guds gränslösa nåd.
  Så vem är då jag - att döma någon annan.

  Mona igen

  SvaraRadera
 28. BRA Mona!!!!!
  Jag tänker på bibelordet:
  Därför är du utan ursäkt - VEM DU ÄN ÄR - som dömer.

  Farfar Evert i Uppsala

  SvaraRadera
 29. Det där Mona är bara död religion utan liv. För det sanna livet är att lära känna Fadern och den han sänt, Jesus Kristus.

  Sann kärlek är att visa vägen till Guds rike. Satan uppenbarar sig som ett ljusets ängel och talar likt ljusets barn men budskapet leder bort från Gud.

  SvaraRadera
 30. Laglöshetens människa som ska uppenbaras de sista dagarna är den form av kristendom där man inte längre behöver lyda Gud.

  Där man gör som man vill. "I did it my way", sjöng Sinatra.

  My way is the highway to hell.

  SvaraRadera
 31. Mona,

  Det var tråkigt att läsa om din bror. Jag beklagar din förlust. Jag dömer honom heller inte.

  Jag är ingen domare eller polis bara en enkel man som mött Jesus.

  SvaraRadera
 32. HELT rätt David!
  Sann kärlek är att visa vägen till Guds rike. Satan uppenbarar sig som ett ljusets ängel och talar likt ljusets barn men budskapet leder bort från Gud.
  Absolut!
  Bort från Gud, och hans kärlek. Rakt in i fariséism och gärningslära. Helt överens med dig!
  Man profeterar till och med i Guds namn. Och Han känner dem inte. För de har övergivit kärleken! Och satan själv vill få människor att tro - att det inte duger/räcker med tro utan att det måste till en massa annat.Dom måste prestera! Vilken triumf för honom! För där kan ingen lyckas - inför Gud!

  My way is the highway to hell.
  Så skriver du.
  Men din väg -behöver inte leda dit.Den kan också bli VÄGEN - Guds väg. Till tron allena. Och den leder - den håller ....ända hem!

  Gud välsigne Dig till att se att hans nåd räcker. Det är inte genom gärningar -utan av nåd vi är frälsta. Inte på grund av oss själva!
  Det är Jesus som all äran ska ha!
  Tänk va? Han älskar mig precis som jag är!
  "And there is nothing YOU can do about it"!

  Mona

  SvaraRadera
 33. Lyda Gud - skriver du.

  Jag ger Er ett nytt bud:
  "Detta är mitt bud, att ni ska älska varandra"

  Från en enkel kvinna som också mött Jesus - den Uppståndne! / Mona

  SvaraRadera
 34. Hesekiel 3:19
  Men om du varnar den ogudaktige och han likväl icke vänder om från sin ogudaktighet och sin ogudaktiga väg, då skall visserligen han dö genom sin missgärning, men du själv har räddat din själ.

  SvaraRadera
 35. Hesekiel 33:9
  Men om du varnar den ogudaktige för hans väg, på det att han må vända om ifrån den, och han likväl icke vänder om ifrån sin väg, då skall visserligen han dö genom sin missgärning, men du själv har räddat din själ.

  SvaraRadera
 36. Sann kärlek är inte att hålla på och mjäka och smeka medhårs med syndarna. Sann kärlek är att tillrättavisa dem så att de inte går förlorade.

  SvaraRadera
 37. Luk 17:

  1. Och han sade till sina lärjungar: »Det är icke annat möjligt än att förförelser måste komma, men ve den genom vilken de komma!

  2. För honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han kastades i havet, än att han skulle förföra en av dessa små.

  3. Tagen eder till vara! Om din broder försyndat sig, så tillrättavisa honom; och om han då ångrar sig, så förlåt honom.

  SvaraRadera
 38. Att tillrättavisa någon, trodde jag skedde i enrum i uppriktig kärlek.
  Inte offentligt – inte över en hel grupp – inte mot människor man inte känner. Eller för att själv bli räddad?
  Varför är du så förtjust i GT:s texter.? Varför inte citera ”Bergspredikan” av Jesus?
  Att Du med anledning av det jag skrivit om Jesu kärlek, bedömer att min tro är en tro utan liv, säger väl en hel del om dig själv istället. Du känner inte mig. Vet inget alls om min tro och mitt liv.
  Att man kan förklä sig till ljusets ängel, kan ju precis lika väl handla om dig.
  Att Du fördömer mig – det kan jag klara, för jag är trygg i min tro.
  Men det jag känner oro för – är ju dessa ”mina minsta”. De som söker, stapplar, tvivlar, vill, önskar….. Tänk om Dina fördömanden förför – och inte för dem närmare – utan i stället bort från Gud? ”
  Ve dig då.
  Tur att inte min Herre hade dig som rådgivare när han hängde på korset, och dog för dina och mina synder!
  Han som tog med sig rövaren rakt in i paradiset –trots att denne bara bett om en tanke.
  Någon mjäkigare kärlekshandling har väl aldrig skådats!
  Lov och pris ske Gud för den!
  /M

  SvaraRadera
 39. Jag hittade länken till detta forum, när jag var in och läste tidningen Dagen.
  I morse fick jag en märklig känsla. Jag hörde i min ande en röst som sa:
  ” På frukten ska du känna dem”
  • kärlek
  • glädje
  • frid
  • tålamod
  • vänlighet
  • godhet
  • trofasthet
  • ödmjukhet
  • självbehärskning
  Jag känner inget sådant här. Tvärtom.
  Jag såg plötsligt ett ansikte framför mig. Han kallas för ”Knytbypastorn”.
  Ja, jag har hört honom.
  Och i detta forum hör jag honom igen. Samma budskap. Nästan identiska bibelcitat.
  Och det går kalla kårar utefter ryggen på mig.
  Kalla kårar är ingen god frukt.
  Jag blir bara illa till mods. Så nu lämnar jag detta forum!

  Du som söker, lyssna gärna till:

  http://www.apg29.se/blogg.php?artid=2391

  FRID vare med Er alla!

  Mona

  SvaraRadera
 40. Det jag citerade om kvarnstenen är från Nya Testamentet.

  Det är så att om man går ifrån Guds Ord så bedrövar man Den Helige Ande.

  Om man predikar att det är ok att begå synder och att ägna sig åt materialism och köttsliga lustar så har man gått ifrån Guds ord.

  Guds kärlek är enormt stor och han vill oss alla väl men om vi inte vill ha med Honom att göra så har vi också det valet.

  Men då kan vi inte räkna med att han kan beskydda oss eftersom vi inte vill ha med Honom att göra så respekterar Han det.

  Välj Gud inte världen.

  SvaraRadera
 41. Mona,

  Jag skulle rekommendera dig en artikel på apg29:
  Guds barn?

  SvaraRadera
 42. Gud välsigne dig Mona. Det var smärtsamma ord du kastar ut om Knytbypastor...
  Jag kan inte i m in värld förstå att man inte kan ta tillrättavisning då är man knytbypastor eller vad vet jag. Gud är kärlek och allt det du citerar upp det vet vi men när man talar om synd då är man kärlekslös, dömmande.
  Det David citerar är Jesu egna ord som gäller oss alla.
  Att kalla detta forum för något sådant gör mig ont för så är faktiskt inte fallet.
  GVD MIrre

  SvaraRadera
 43. Den som är utan synd kasta första stenen...

  SvaraRadera
 44. Förlåt mig men jag gapskrattade när jag läste att jag blev jämförd med en galen mördare.

  Mona jag förlåter dig för det. GVD!

  SvaraRadera
 45. David:

  Kan du inte för min och din egen skull göra det jag nu tänker be dig om.

  Skriv en lista på de 5 största saker som skulle förändras i ditt liv om du kom fram till att din gud inte finns.

  Du får gärna posta listan här, men det är inte ett måste såklart.

  Sedan vill jag att du ska titta på de här 5 sakerna du har på listan, och fundera över ifall du verkligen skulle kunna ta den förändringen. Skulle du verkligen kunna förändra dig ifall du fick fakta emot dig?

  SvaraRadera
 46. Det var inte DU David som blev jämförd med en galen mördare. Det var din förkunnelse som påminde om hans.

  Jag tackar dig Gud att jag inte är som andra människor, som syndare och denne publikan.
  Är det din bön David?
  Släpp ut den ur ditt liv -om du vill lyssna på tillrättavisningen från en gammal människa som levt ett liv i tro i många år.

  Det finns ingen fördömelse för den som är i Jesus Kristus. Och det är inte du eller jag som avgör vilkas tro som är äkta.

  Evert i Uppsala

  SvaraRadera
 47. Och du Mirre

  Mona citerar också Jesu ord som gäller oss alla.
  Att prata om synd är inte dömande alls. Men att tro sig veta vilka som tillhör Gud eller inte, utan att känna dem. Det är dömande.

  SvaraRadera
 48. Evert,

  OM förkunnelsen leder till synd så kommer den inte från Gud. Det spelar ingen roll om du levt ett helt liv i synd det blir inte mindre synd för det.

  Satans förkunnelse är enkel: Lev som du vill. Sex är kärlek. Jag mig och mitt är det enda som betyder något. Sköt dig själv och skit i andra.

  Men sådan är inte Guds evangelium. Det är rent och uppmnanar människor att söka Gud och överge synden. Det söker inte sitt eget och den som har Guds Ande bryr sig om sina medmänniskor och säger till dem om de är på väg till Helvetet.

  SvaraRadera
 49. Adam,

  Om Gud inte fanns så skulle:

  1. Det skulle inte finnas någon nåd.
  2. Fördömelsen skulle vara kvar i mitt liv.
  3. Förkastelesen skulle dominera mig.
  4. Mitt liv skulle sakna mening
  5. Jag skulle förlora min bästa vän.

  Adam, ett liv utan Gud är inget alternativ. Jag letar ärligt efter positiva effekter och jag kan inte tänka mig en enda positiv sak.

  Jag umgås med Gud hela tiden. Den Helige Ande leder mig i vardagen. När jag vaknar på morgonen är Han där. Han är med mig hela dagen på jobbet. När jag går till ICA och handlar är Han med mig och jag talar med Honom hela tiden inombords. Han leder mina vägar.

  Jag rådfrågar Honom om allt. Jag är inget helgon syndar ofta in tanken. Men då känner jag när Han blir bedrövad och jag ångrar mig. Hans nåd är så stor att han till och med kan umgås med en sån som mig.

  Jag har begått många synder, värre än de flesta svensson. Men hans nåd är så stor Han har förlåtit mig allt.

  Mina synder gjorde att jag var totalt fördömd, jag kände att jag var förkastad av Gud och människor. Människorna hatade mig och Gud fanns inte hos mig. Jag tyckte inte ens om mig själv - det är förkastelse om något när man vill göra sig själv illa.

  Ändå kunde han förlåta mig att och ta bort synden ur mitt liv. Människor har ännu inte förlåtit mig men vad gör det? Universums skapar har gjort det i alla fall.

  Han gav mig ett uppdrag som fyller mitt liv med mening och glädje - att predika evangelium.

  Men det viktigaste av allt i mitt liv är att få vandra alla mina dagar i gemenskap med Den Helige Ande.

  Vi talar med varandra dagarna i ända. Han fyller mitt liv med glädje och det finns ingen ädlare varelse i Universum än Han.

  Gemenskapen är mitt allt. Den gör att pengar, mat, materiella saker inte har någon betydelse i jämförelse med gemenskapen med Gud.

  Han vill oss alla väl. Han är godheten fulländad. Han är själva essensen av Kärlek.

  SvaraRadera
 50. Det är väl ingen som har dömt här. Gud är det som dömmer men det är vår skylighet att tala...Kärlek, tillrättavisning , glädje osv.
  Men att kasta paj på varandra är väl inte kärleksfullt. Gud välsigne er alla.

  SvaraRadera
 51. David:

  "1. Det skulle inte finnas någon nåd.
  2. Fördömelsen skulle vara kvar i mitt liv.
  3. Förkastelesen skulle dominera mig.
  4. Mitt liv skulle sakna mening
  5. Jag skulle förlora min bästa vän."


  1. Och inte heller ett behov av någon nåd från en allsmäktig gud.

  2. Nej, för det skulle inte finnas någons om fördömde dig om du handlade "orätt".
  3. Nej, återigen.

  4. Definitionsfråga. Om du tycker att din familj är helt meningslös och inte fyller ditt liv med någon mening och du inte kan hitta någonting annat som fyller någon funktion i ditt liv så ja, då är ditt liv meningslöst.

  5. Också definitionsfråga. Om den här vännen aldrig har funnits så har du egentligen inte förlorat något. Svårt att förlora något man aldrig haft.


  "Människor har ännu inte förlåtit mig men vad gör det? "

  Har du testat att uppriktigt be om ursäkt till människorna du har sårat? Personligen skulle jag känna betydligt större tillfredsställelse om de jag sårat personligen godtog min ursäkt. Ungefär som att om jag gjort dig illa så går jag inte till din mamma och säger förlåt, utan gör det direkt till dig istället.

  Mirre:
  "Det är väl ingen som har dömt här."

  Haha, nej, förutom då att upprepade gånger förklara för mig att det är mitt val var jag vill spendera min evighet (uppenbarligen syftande på att om jag inte gör precis som du vill så hamnar jag i helvetet.)

  SvaraRadera
 52. Ja så är det och det kommer varken du eller jag i från för det kommer uppifrån. Guds eget ord är såååå klar i det. Man kan inte säga då Jesus kommer tillbaka : OhOhOOh det viste jag inte...Man väljer...ingen kommer undan det. Man följer den Herre man har till Herre här på jorden. Ingen kommer undan!!! Och det är inte att dömma utan berätta fakta som gäller alla.

  SvaraRadera
 53. Visst är Gud kärlek och han har omsorg om oss alla men glöm inte bort att vi har ingen mjäkig Gud utan vi har en rättfärdighetens Gud, nådens Gud, en Gud som är allts skapare.Men han ser oxå hur vi lever......

  SvaraRadera
 54. Av ren nyfikenhet.. hur vet du att du inte hamnar i Jahannam (den muslimska motsvarigheten till helvetet)? Tänk om de har rätt, och du fel? Isåfall syns vi ju iallafall där, spännande!

  SvaraRadera
 55. Den som tror på Jesus och tagit emot honom i sitt hjärta kommer oxå vara med honom i all evighet och det börjar här på jorden just nu.. Jag tänker inte så som du gör att hamna i helvetet. Jag har inte fel...Varför jag kan säga det därför att Jesus säger det. Den som tror på mig skall inte förgås utan ha evigt liv. Adam vi kommer inte och ses för jag har valt Jesus....

  SvaraRadera
 56. Cirkelresonemang från din sida. Precis samma sak som att säga att Bibeln är sann därför att det står i den att den är sann.

  X är sann därför att Y är sann.
  Y är sann därför att X är sann.

  Det står alldeles säkert i Koranen att den är sann också, men det verkar du inte tro på, eller har jag fel?

  Jag tror inte heller att vi syns, men knappast för att du valt Jesus, utan snarare för att det inte finns något liv efter döden. Jag tror på ett liv före döden istället!

  SvaraRadera
 57. Jag har valt för att Jesus älskar mig och har uppenbarat sig för mig vem han är. Jesus är min Herre här på jorden och även efter döden. Du har aldeles rätt om mig och koranen. Jag läser bibeln då behöver jag inget annat.
  Guds ord lever, bibeln är utandad av Gud. Det är en kärleksbrev till oss. Bibeln är oxå en hjälp för oss att lära känna vem Gud är. Gud är ingen tyrann som du får honom till. Du känner honom inte och du vill inte lära känna honom. Jag står för det jag valt Jesus Kristus Guds son som min räddare och vän. Jag hade inte levt idag om jag inte hade mött Jesus då mitt liv var i botten. GVD Mirre

  SvaraRadera
 58. Men hur kan du veta att inte Koranen är sann? Den kanske skulle få dig att må ännu bättre än Bibeln.

  Jag tror faktiskt att anledningen till att du inte förstår vad jag menar är för att du inte känner den guden det talas om i Koranen, och du vill inte lära känna honom heller. Därför kommer du att hamna i helvetet tillsammans med mig, som inte tror på varken din gud eller muslimernas gud.


  David, jag har svarat på din kommentar angående jordbävningarna i ett annat inlägg.

  SvaraRadera
 59. Jag förstår precis vad du talar om. Jag har fått uppleva Jesus en (verklighet) i mitt liv. Jag behöver inga andra "gudar" för det finns inga. Det finns bara en Gud och han är min himmelska Fader som har skapat mig, som är med mig och som älskar mig.
  Han fyller mig med glädje och han är livets Herre. Det finns ingen annan för mig och jag behöver inte söka längre. Jag fann Jesus och jag fann livet. Pröva du oxå. GVD Mirre

  SvaraRadera
 60. Märkligt, för precis exakt sådär sa den muslimska tjejen som besökte vår religionsklass på gymnasiet också! Nu vet jag inte riktigt vem av er jag ska tro på.. ni har ju precis samma argument för att eran tro är sann! Hur ska jag avgöra vem som har fel? Ett tänkbart scenario är att ni båda två har fel, fast inte vet det själva.

  SvaraRadera
 61. Denna sida är till det mesta helt och fullt fantastiskt! Jag gläder mig oftast över eder tro och edert budskap!
  MEN på några punkter är ni inte bibeltroende. Jag anser att varje bokstav är sann. Ni avvisar tydligen vissa delar av Guds rena ord? Eller har jag bara missuppfattat Er (hoppas jag!!!!)
  Vi troende kan INTE anbefalla kvinnliga präster!!
  Läs 1 kor 11:3
  Mannen är kvinnans huvud.HON ska i stillhet fråga sin man - i hemmet.
  Och: en kvinna drar SKAM över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad! Och det är en skam om en kvinna klipper sitt hår. En kvinna ska ha sitt hår som slöja.

  Homosexualitet är givtvis en synd!!!
  Däremot kan vi (troende) likt Abraham välja oss en andra hustru, om den första (likt Sara) inte föder oss barn.
  Tyvärr är inte Sveriges ogudaktiga lagar av samma åsikt.
  Men, man måste lyda Gud mer än människor.
  Min andra hustru och jag vigdes inför Gud, men kan tyvärr inte erkänna detta inför samhällets lagar. Men Gud är vårt vittne.
  Vi har nu 2 välskapta barn. Min första hustru är givetvis hjälpsam i fostran av dem.
  Och vi lever alla i Herrens välsignade gemenskap, som inte otuktslandet Sverige dock anammar!

  Simon V. Anders.

  SvaraRadera
 62. Simon V. Anders, är du mormon?

  SvaraRadera
 63. Guds ord är utandad av Gud,. Jag drar inte bort och jag lägger inte till något.
  Vi har inte flergifte i Sverige tack o lov. Och dessutom Abraham levde i GT lagar och då var fler gifte vanliga men det Nya testamentet som är idag talar annorlunda, en man och en hustru.
  Gud kan använda kvinna eller man som präst och jag har inget emot kvinnliga präster däremot välsignar jag dem.
  Jesus har satt oss i frihet och det där med långt hår, o skamm och att man ska fråga sin man..... Vi hustrur är väl inga fångar heller under mannen. Många missuppfattar detta bibelställe. Mannen och kvinnan är likvärdiga inför Gud, men däremot är mannen kvinnans beskydd och Gud står över både mannen och kvinnan.
  Så idag lever vi i Nya testamentet och GT är de kristna historia och våra rötter.
  Den som Sonen gör fri blir verkligen fri. Mirre

  SvaraRadera
 64. Adam. Mitt svar till dig pröva Jesus. Du kommer aldrig bli besviken....

  SvaraRadera
 65. NEJ! Gud förbjude! Jag är bibeltroende kristen! Inte mormon!
  Men kristenheten idag - välje dessvärre ut bibelord: Vissa passar inte alls in. Men jag VET att jag kallas extrem.
  Men jag menar att precis ALLT Guds ord är sant! Inte utvalda delar. Jag hoppas att NI delar min tro. Ni verkar i de flesta delar vara bibeltroende. Men idag har Sveriges kristenhet lämant flera av Guds bud utanför.
  Man läser inet Bibeln som den står.

  Jag och min familj vill verkligen göra det!
  Guds sanna ord - där varje vers i vår Bibel äger samma tyngd!!!!!

  SvaraRadera
 66. Jag citerar Paulus Dvs. NT!
  Ja! Jesus har satt oss i frihet genom sin död.MEN - man kan INTE välja hur man vill i Guds ord. Antingen tar man emot HELA...eller så gör man sig skyldig till otrohet mot Herrens ord. Man kan inte välja att tolka - eller tolka bort vissa delar.

  Leve Jesu Kristi sanna ord!

  Simon.V.Anders
  Pingstvän

  SvaraRadera
 67. Jo, du Mirre! Du drar visst till - och lägger ifrån.
  Vi har inte flergifte i Sverige , skriver du.
  Nej, men vi har samkönade äktenskap!!!

  Ska vi följa Sveriges lagar - eller Guds ord?
  Eller ska vi välja vad som passar oss?

  JAG väljer BIBELNS och därmed GUDS eget ord!

  Simon V. Anders

  SvaraRadera
 68. Då måste jag fråga vad jag tagit bort? Gud välsigar inte månggifte eller samkönade giftermål. Du talar om Herrens ord. Det jag skriver kommer från Guds ord och vad Gud säger...Det klart att många skapar sig en Gud som passar många i vardagen men bryr sig inte om vad Gud säger. GT är oxå Guds ord så även NT.
  Och du Gud endast känner mitt hjärta och vad som finns där och så även ditt hjärta.

  SvaraRadera
 69. Nej, Gud välsignar sannerligen inte samkönade äktenskap!!!!!
  Men det du tagit bort - är om kvinnans lydnad. Hennes uppdrag att fråga sin man i stillhet i hemmet. Och att inte klippa sitt hår- t.ex
  Många av profeterna tillämpade månggifte. Så också vår anfader Abraham.
  Men ogudaktiga länder - som Sverige - har förbjudit detta. Stick i stäv med Guds ord.

  Predika Guds HELA ord! Inte valda delar, som kliar i öronen!

  S.V.A

  SvaraRadera
 70. I Guds ord står det uttryckligen att en kvinna som fött barn eller menstruerar INTE får gå in inför Gud i Herrens tempel!!! Hon är förklarad oren av Herren själv!
  Hur många kristna män tar detta på allvar? Nej, man förnekar hellre Guds ord, än gör sig ovän med sin samtid.
  I min familj - håller jag reda på detta. För jag vill vara Herre över min familj - och lyda Guds ord. Herren själv har satt mig därtill. Många i min församling har dock vigt sig till liberalteologerna och tycker detta är opassande. Men jag vill följa Guds ord - om så alla andra föraktar mig! Inte en prick av Guds ord ska förgås! Halleluja!
  S.V. A

  SvaraRadera
 71. Vad är det för PUCKON som hittat hit???????

  SvaraRadera
 72. Bibeltroende kommer alltid att förföljas och ifrågasättas!
  JAG är ett pucko för Herren! :-D

  Simon. V. A

  SvaraRadera
 73. HAHA! Det här är ju det jag älskar mest i debatten om religion!

  Ni påstår er tro på samma gud, alltså den som det står om i Bibeln. Trots detta har ni totalt olika syn på hur denna guden är och hur han vill att vi ska leva. Ni kan uppenbarligen inte förstå alls orimligheten i att er gud är totalt inkonsekvent och inte ens kan förklara för sina trognaste anhängare hur han vill att de ska agera!

  Till Simon: Du tycker inte att det känns totalt ologiskt och irrationellt - rent ut sagt korkat - att följa regler som någon för flera millenier sedan hitta på? Moraliska regler och lagar måste man argumentera sig fram till. Det går inte bara hitta på lagar för att det står i en gammal bok om hur det ska vara.

  Lagarna och reglerna i Bibeln och övriga heliga skrifter är INTE anpassade till ett samhälle år 2010.

  SvaraRadera
 74. Simon: Vilket inte är så konstigt eftersom att din verklighetsuppfattning närmast stämmer överens med någon som hör hemma på stenåldern.

  SvaraRadera
 75. Till sist denna kväll :-D
  Måste bara få TACKA för att ni fördömer Gardells villoläror, dödshjälp och homosexuella präster!!!!!
  Gå bara vidare - och kämpa trons goda kamp mot kvinnliga präster, mot aborter, mot all annan Gudafientlig bibelsyn som sprider sig som ohyra över vårt land!!!

  Simon. V. Anders

  SvaraRadera
 76. Och Simon, till sist denna kväll :-D

  Jag äcklas av ditt sätt att se på dina medmänniskor.

  SvaraRadera
 77. Ja käre Adam - Du har så rätt!!!
  Vissa (som jag) väljer att läsa hela Bibeln precis som där står!
  Andra ( Mirre och David t.ex) väljer ut delar som passar dem!
  Åter andra ( som Mona och Evert) väljer ytterligare andra delar.
  Bägge fraktioner gör sig till tolkar, väljer och vrakar.

  Och så finns det sådana som Du. Som inte tror på Guds ord alls.

  Ska man vara bibeltroende ska man inte välja.
  Bara läsa och följa.
  Men det är svårt - i dessa dagar! Man blir hånad, förföljd och bespottad!
  Även i sin egen församling. Tro mig! Jag vet!

  Men det är av intet värde - mot den himmel som väntar alla Guds sanna språkrör på jorden!
  VI tolkar inte Bibeln. Vi följer den. Ordagrant!
  S.V.A

  SvaraRadera
 78. Jag tycker ju att du har ska ha mer cred än de som väljer själva. Dock så är du tusen gånger knäppare och farligare för samhället än vad de som väljer och vrakar är.

  SvaraRadera
 79. Vi har inte flergifte i Sverige tack o lov, skriver Mirre.
  Nej, det är lagbrott.
  Men vi har en lag som tillåter samkönade äktenskap.
  Vilken lag ska vi följa????? Enligt bibeln.

  Guds ord fördömer samkönad kärlek, men tillåter månggifte.
  ( Finns flera exempel i GT - som man enligt Era många citat ska följa)

  Var och när förbjöd Gud månggifte?
  ( Ber om bibelställen - inte Era egna tolkningar, tack)

  S.V A

  SvaraRadera
 80. Simon säger:

  Nej, Adam. Tror inte jag är farligare. MIG vet man var man har.
  Andra väljer ut det som passar dem.
  DET om något är farligt! Det är förförande och virrigt och ger tolkningsföreträde åt den som tar på sig den rollen.

  SvaraRadera
 81. Jag tror på hela Bibeln fullt ut och anser inte att den ska tolkas utan varje lag och regel i Bibeln ska följas till punkt och pricka.

  Jesus skärpte de facto lagens bud och sa att ens om man tänker på att bryta mot lagen så har man gjort det och straffet för ex äktenskapsbrott är döden.


  Men tack vare Jesus får vi nåd vi som tagit emot hans namn. Vi är pånyttfödda och har dött bort från lagen en gång för alla och lever numera under nåden.

  Precis som Adam och Eva som före syndafallet var jämlika. Vi ska inte leva efter sydafallets konsekvenser som var lagen som dock gäller fullt ut även idag för världens barn.

  Man och kvinna har samma värde inför Gud.

  SvaraRadera
 82. "Nej, Adam. Tror inte jag är farligare. MIG vet man var man har."

  Det spelar ingen roll. Du vill ta tillbaka samhället till medeltiden där kvinnor står vid spisen och tar hand om barnen medan mannen har ett "riktigt" jobb och försörjer familjen.

  Angående homosexualitet så finns det ingenting som visar på att det skulle gå att bota. Det finns ingenting som visar på att det skulle vara farligt för varken den enskilda människan eller för mänskligheten i stort.

  Bibelorden som fördömer homosexualitet handlar dessutom om homosexuella våldtäckter (våldtäckt som i övriga Bibeln verkar helt ok).

  Du frågar även "Vilken lag ska vi följa????? Enligt bibeln."

  Totalt irrelevant fråga. Vilken lag ska vi följa enligt Sagan Om Ringen? Vilken lag ska vi följa enligt Odysséen?

  Vi ska följa de lagar som har diskuterats fram av tänkande och rationella människor - sådana som du totalt verkar motsätta dig.

  Vi ska följa de lagar som finns goda etiska eller moraliska skäl att följa.

  Jag håller med dig om att månggifte bör legaliseras, men dock inte för att det står om det i Bibeln, utanför att varje människa själv har rätt att välja hur många den vill dela sitt liv med. Ingenting som staten eller kyrkan för den delen har att göra med.

  SvaraRadera
 83. Anonym. Vem är du till att dömma hur vi läser Guds ord. Om du vet så bra och lever rätt så kan du säkert hålla alla Guds bud. Men har du brutit mot ett enda så har du brutit mot hela lagen.
  Du har missat Jesu födelse och hans död och uppståndelse. I GT var det omöjligt att hålla allla Guds bud och det är inte lätt idag heller men Jesus har gjort det lättare och vi har den Helige Ande.
  Den som Somen gör fri den gör han verkligen fri. Gud är min Far och Kvinnan och mannen är jämlika i Gud för vi är båda skapade av honom. Du skriver och säger att Dig vet man var man har. Nej, det vet jag inte men jag vet vem Jesus är. Sedan så kan du tala illa om mig och de som skriver på min blogg.
  Många tål inte att man säger Guds sanningar utan man börjar kasta paj och det blir väldigt obekvämt. Man säger att jag dömmer och tar bort från Guds ord.
  Men en sak vet jag. Jag tillhör Jesus, jag är inte perfekt men jag är frälst och fri i Jesu namn. Gud känner mitt hjärta och även ditt hjärta. Gud välsigne er...

  SvaraRadera
 84. Gal 5,
  "11. Om så vore, mina bröder, att jag själv ännu predikade omskärelse, varför skulle jag då ännu alltjämt lida förföljelse? Då vore ju korsets stötesten röjd ur vägen. --

  12. Jag skulle önska att de män som uppvigla eder läte omskära sig ända till avstympning.

  13. I ären ju kallade till frihet, mina bröder; bruken dock icke friheten så, att köttet får något tillfälle. Fastmer mån I tjäna varandra genom kärleken.

  14. Ty hela lagens uppfyllelse ligger i ett enda budord, nämligen detta: »Du skall älska din nästa såsom dig själv.»"

  SvaraRadera
 85. Nu har ni avslöjat er själva.
  Ni ser inte alls hela bibeln som Guds ord. Möjligen halva. Och ni bestämmer vilken del man ska tro på.
  Förkastar dem som tror på "fel del".
  Skriver t.om att talet om "Guds kärlek står upp i halsen".
  Självklart är S.V A ett påhitt.

  SvaraRadera
 86. Ja, det är jag!
  :-D
  Förlåt. Men lite kul var det!

  S,V,;)A

  Kram Adam! Jag finns inte! Tur va? :D

  SvaraRadera
 87. Nu blev jag besviken. :( SVA var ju en jättekul kille :)

  Men du kan vara lugn Adam. Det finns många SVA där ute.

  SvaraRadera
 88. 2 Tim 3:16

  All skrift som är ingiven av Gud är ock nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse, till fostran i rättfärdighet,

  17. så att en gudsmänniska kan bliva fullt färdig, väl skickad till allt gott verk.

  SvaraRadera
 89. Så vi tror på hela Bibeln och hela lagen gäller fullt ut.

  Samtidigt så säger Paulus i Gal 5 att: -"om I drivens av ande, så stån I icke under lagen."

  och innan det säger han, -"Ty köttet har begärelse mot Anden, och Anden mot köttet; de två ligga ju i strid med varandra, för att hindra eder att göra vad I viljen."

  lite senare står att: -"Men köttets gärningar äro uppenbara: de äro otukt, orenhet, lösaktighet,

  20. avgudadyrkan, trolldom, ovänskap, kiv, avund, vrede, genstridighet, tvedräkt, partisöndring,

  21. missunnsamhet, mord, dryckenskap, vilt leverne och annat sådant, varom jag säger eder i förväg, såsom jag redan förut har sagt, att de som göra sådant, de skola icke få Guds rike till arvedel."

  Så det så!

  SvaraRadera
 90. David: Ja så står det säkert, men det är inte dugg mer sant för det.

  SvaraRadera
 91. OHHHHHHHHHHHHH...Kul......

  SvaraRadera
 92. Allra käraste systrar och bröder i tron!

  Vilken härlig Jesusmanifestation i Stockhom i dag!!
  TÄNK att alla möjliga och omöjliga kristna kan genomföra detta - för Jesus!

  Både Mirre och David, ni är förmodligen unga!? :-D
  Utan barn?
  Då är entusiasmen på topp.
  Men ibland glömmer man barmhärtigheten?!

  Jag är en gammal, heterosexuell gubbe som också varit där.
  Sedan lär man sig mer och mer om sig själv.
  Mer och mer om sina medvandrare.

  Man har fått lite svårare att se tillvaron i svart eller vit.
  Man ser att vissa bibelställen liksom inte vill förklara sig enkelt.
  Och man lär sig att överlämna mer och mer åt vår Gud.

  Man får barn.
  Och så en dag berättar barnbarnet( kristen) att han är homosexuell.
  Och barnbarnet gråter, och vill inte vara det!
  Då börjar man studera vad forskningen säger.
  Och ser att många djur också är homosexuella. ( Del av skapelsesynden?)
  Att man hittat en gen ( i hjärnan) som visar att detta är medfött????
  DET hade jag aldrig trott.
  Så studerar man Guds ord.
  Ska jag ta avstånd från mitt barnbarn?
  Ska jag ge honom en (bildlig) smäll över ansiktet varje gång han ser
  på sin kärlek med ömhet?
  Förstår ni min plåga?
  Men när jag läser :
  Köttets gärningar äro uppenbara: de äro otukt, orenhet, lösaktighet,
  avgudadyrkan, trolldom, ovänskap, kiv, avund, vrede, genstridighet, tvedräkt, partisöndring, missunnsamhet etc...

  Och då känner jag ( i min ande) ändå att vi alla är del av samma dom. De står där - synderna -uppräknade tillsammans!
  Och ja, då vet jag inte riktigt vilken som är värst! Kan man veta det?

  Kanske ni också en dag "drabbas" av detta. Eller något annat.
  Något som gör att man bara får hålla hårt i Herrens hand, för att själv inte gå under.
  Och bara enkelt och ödmjukt får lämna domen till honom.
  Det lagen/människan inte kunde uppfylla - det gjorde Gud!

  Har jag fel - är Gud min domare.
  Men jag uppfyller själv så många av köttets gärningar att jag inte vågar döma andra!
  Jag vill inte - likt den som fick mycket efterskänkt- kräva ut vartenda öre av min medbroder.
  Jag vill vara med och manifestera Jesus. Men numera mycket mer ödmjukt än i min ungdom.

  Gud välsigne Er!

  Farfar Evert i Uppsala

  SvaraRadera
 93. Kära farfar!

  Tror du inte att ungdomar idag (precis som vi en gång i tiden ) bara VILL strida för Jesus! Och tror nästan att de måste det?? :-D

  Jag är en gammal kristen mormor - som också lärt mig att det är HERREN som strider för oss!

  Jag tror att vi vilar mer i frälsningen. För vi har insett att vi inte med ett strå av egen tro, eller egna högljudda proklamationer, eller gärnigar kan blidga Gud!
  Allt är fullbordat!
  Vilken vila!!
  Det finns djup i Herrens godhet - och dessa ungdomar menar bara väl!

  Vi ber för dem! :-D

  Mormor i Västerås

  SvaraRadera
 94. Ps.
  Förkasta absolut inte ditt barnbarn!
  Möt honom med kärlek.
  Respektera hans val.

  Herren ser din vånda. Och han är med dig - alla dagar - till tidens slut!

  Och Hans är domen! Inte Din. Inte min!
  - Detta är mitt bud att ni ska älska varandra - för att världen ska tro!

  Ditt barnbarn har tillräcklig kamp! Han behöver sin farfar!!!! Nu mer än någonsin!
  Om hans hjärta fördömer honom, å ör Gud större än hans hjärta!
  Och större än ditt!!

  Om en farfar så kan älska sitt barnbarn - hur mycket mer älskar då inte Gud honom?!

  Önskar Dig Guds frid! Ds.

  Mormor i Västerås

  SvaraRadera
 95. Tack mormor!

  Är själv en "gammal räv" :) inom trosrörelsen. Och har förkunnat bl.a mot homosexualitet i många år.
  Kanhända detta är Guds tilltal till mig, för att jag - innan jag står inför tronen - själv ska fått erfara en "tagg i mitt kött"?
  Att själv få erfara att det bara är av nåd alltihop.
  VERKLIGEN bara av NÅD!

  För just nu har jag bara den att hålla mig till.
  Mina egna ord - har tagit slut.

  Frid över Dig också syster!

  Evert

  SvaraRadera
 96. Jag träffade för ett tag sedan en gammal pastor och bibellärare vid en av våra kristna folkhögskolor, som berättade:
  I ett själavårdssamtal med en medelålderskvinna (nångång på 70-talet) fick han veta att hon ville skilja sig.
  (Paret var melemmar i hans församling)
  Hon levde i ett misserabelt äktenskap.
  Hans råd till henne var att Guds ord förbjöd skilsmässa! Bara otrohet eller död var anledning till att skiljas.
  Han ville inte tumma på Guds ord, sa han.
  En vecka senare tog hon sitt liv.

  Det han oroade sig mest för vid 90-års ålder (30 år senare) var hur Gud skulle kunna förlåta honom för detta råd!
  Det var den största synd han själv upplevde att han begått under sina år som själasörjare!
  Han kom aldrig över det.
  HUR KUNDE jag - var hans ständiga fråga.
  Tänk om jag kunde vrida klockan tillbaka!

  Han - som hjälpt så många till tro på Herren, kom aldrig över detta.
  Han hade svårt att tro att Guds nåd räckte till för honom pga av detta, han gjort mot henne. I sin iver att försvara Guds ord.

  Han är död idag.

  Men hans berättelse lärde mig oerhört mycket om varsamhet över vad man lär ut, och säger.

  Men jag är övertygad om att Guds förlåtelse gällde även honom, och att han är hemma idag!:D

  Mormor´n

  SvaraRadera
 97. TACK för denna berättelse!
  Du är Guds sändebud till mig - det vet jag!!!

  Evert

  SvaraRadera
 98. Halleluja!

  Var viss om (jag är viss om) att varken något i höjden, eller i djupet......eller på webben .:D Varken död eller liv, änglar eller demoner ...eller förkunnelser... varken något som är eller ska komma....
  kan skilja mig ifrån Guds kärlek i Jesus Kristus.
  Amen.

  SvaraRadera
 99. ........inte heller min sexualitet?? ;)

  Ps. Jag är hetero Ds.

  Susanne

  SvaraRadera
 100. Det är väl något som ÄR!! :-D

  Så det måste väl räknas in!


  Ps. Jag är homo. Ds

  Sverre

  SvaraRadera
 101. Kära barn!

  För den som ÄR i Kristus - finns ingen fördömelse!(= fällande dom)
  Så säger Bibelns ord.
  Guds ande vittnar med Din ande att Du är Guds barn!
  Det är det som räknas.

  Sedan måste vi (ni) varje dag leva i förlåtelsen.

  Att vara homosexuell kanske inte räknas till det som är "normalt" - dvs. det som de flesta är.
  Men det är inte vänsterhänta heller :-D

  Om ni tror att Jesus Kristus är Er frälsare. Att han dog för Era synder och uppstod för Er räddning, och bekänner detta. Då säger Guds ord att Ni är Guds barn!

  Låt ingen förvilla Er!

  Detta är sanning!

  Mormor´n

  SvaraRadera
 102. Mormorn! Det räcker inte att bekänna utan man ska även leva i renhet och inte ägna sig åt homosexuella handlingar för det är synd.
  Visst har Jesus satt oss fria men vi kan inte fortsätta synda ,det vi vet är synd. Det som vi inte vet är rätt kommer Gd uppenbara det för oss. Paulus talar om detta i Skriften. Nej Mormor...Du går emot Guds budskap....Vi kan inte fortsätta leva som vi gjorde i det gamla livet utan vi är födda på nytt och lämnat det gamal livet.


  Jag måste vara ärlig och säga att det är du som förvillar och tar upp homosexuella handlingar som om Gud välsignade det.
  Läs Rom första kapitel.

  Är ni osäkra vänner så håll er till skriften det är där man får undervisning och stå fasta på den grunden ni lärt er från början så går ni inte i vilse. Vik inte från ordet varken till vänster eller höger utan ha blicken fast vi Jesus.
  Det som är sanning talar Guds och det är i ordet du ska vara grundad och veta vad Jesus säger eller vad hela skriften säger. Är du grundad i ordetså står du på en klippa som ingen kan rubba. Du står trygg.
  Ta fasta på mina ord för jag vet att de som känner Jesus vet att jag talar enligt Guds ord i Jesu namn. Amen

  SvaraRadera
 103. Jag mår bokstavligt talat illa när jag läser om hur ni förkastar och ser ner på homosexualitet. Ni verkar leva på medeltiden med era absurda moraliska idéer som kommer från en över 2000år gammal bok.

  Att ta moraliska råd från någon som tror att jorden är platt, att det regnar för att Gud vill att det ska regna och som ser det fullt möjligt att trycka ihop 5miljoner djurarter i en liten båt - är otroligt farligt. Både för enskilda individer och för hela mänskligheten! På den tiden fanns ingen demokrati, ingen jämställdhet, kvinnor var en handelsvara, hädare skulle mördas på diverse brutala sätt.

  Jag kan inte förstå hur man som människa kan leva med sig själv och samtidigt förespråka sådana absurda och människovidriga moraliska regler.

  SvaraRadera
 104. Adam,

  För det första så älskar vi homosexuella människor.

  För det andra så var det en stor båt.

  För det tredje så är det den tron som gång på gång räddat mänskligheten från undergång och befriat miljoner människor.

  För det fjärde så säger Bibeln att jorden är rund.

  För det femte så var Adam och Eva jämstställda och det var Guds vilja.

  För det sjätte så kan jag inte förstå hur man kan leva utan Jesus och utan hans kärlek och nåd. Jag kan heller inte fatta hur du kan få "Älska din nästa som du älskar dig själv" till "absurda och människovidriga moraliska regler".

  Det är ju precis tvärtom, Gud står för det som är heligt och rent. Det är ju världen som står för osunda människovidriga moraliska regler.

  SvaraRadera
 105. Adam. Det är Guds ord...

  SvaraRadera
 106. David:

  "För det första så älskar vi homosexuella människor."

  Ni bara hatar homosexualiteten, jag vet och jag har hört det förut. Jag hatar inte er heller. Jag bara hatar, äcklas av och avskyr era åsikter.

  "För det andra så var det en stor båt."

  Inte särskilt. Måtten finns angivna här: 1 Mos 6:15

  Den var alltså ca 135 meter lång, 22,5 meter bred, och 13,5 meter hög, i tre våningar.

  Djurarterna han samlade in var minst ett par av varje art. Det fanns mellan 2miljoner och 5miljoner arter på den tiden.

  Det ger dem ca 20kvadratcentimeter per individ att leva på.

  Sedan regnade det 219 456mm om dagen i 40 dagar, detta för att vattnet skulle täckte bergstopparna.

  Sedan satt de i arken i över ett år. Man kan ju undra vad de åt och drack för någonting.

  Låter det fortfarande helt rimligt tycker du?

  "För det tredje så är det den tron som gång på gång räddat mänskligheten från undergång och befriat miljoner människor."

  Kan du lägga fram något som helst bevis för att det där skulle vara sant?

  "För det fjärde så säger Bibeln att jorden är rund."

  Bibelord på det tack. Dessutom så skrevs Bibeln, som du vet, av ganska många personer. Skicka gärna bibelord på att majoriteten av dem menar att jorden är rund också, tror dock inte att du kommer att lyckas.

  "För det femte så var Adam och Eva jämstställda och det var Guds vilja."

  Kul för dem, inte lika kul när kvinnorna skulle sitta tysta i kyrkan. Inte fick gå dit alls när de hade mens. Var tvungen att dela sin man med flera andra hustrur eller bihustrur. Eländigheterna fortsätter i all evighet.

  "För det sjätte så kan jag inte förstå hur man kan leva utan Jesus och utan hans kärlek och nåd. Jag kan heller inte fatta hur du kan få "Älska din nästa som du älskar dig själv" till "absurda och människovidriga moraliska regler"."

  Det är inga problem alls faktiskt, superskönt att inte behöva ha dåligt samvete för saker man gör. Typ som att ha sex för äktenskap, varför ska jag ha dåligt samvete för det, när jag njuter av det och det för mig och min flickvän närmare varandra?

  Sen så är ju också "Älska din nästa som du älskar dig själv" ett enda bibelord av tusentals människorvidriga moraliska regler. Måste jag verkligen ge dig exempel på dem?

  "Det är ju precis tvärtom, Gud står för det som är heligt och rent. Det är ju världen som står för osunda människovidriga moraliska regler. "

  Inte i demokratiska länder, som Sverige exempelvis. Om du däremot åker till superkristna Texas, så är man tex för dödsstraff. Vad säger du om det?

  SvaraRadera
 107. Du lever på världen vis och jag lever för Jesus....Jesus är underbar vän....

  SvaraRadera
 108. "Du lever på världen vis och jag lever för Jesus....Jesus är underbar vän.... "

  sa Mirre och ignorerade totalt mitt föregående inlägg.

  SvaraRadera
 109. Du talar om det som världen lär men jag talar om det som Guds ord lär.

  SvaraRadera
 110. Nej, jag talar om hur världen ser ut, och hur orimliga "guds" ord är i förhållande till det.

  SvaraRadera
 111. Visst. Guds ord passar inte in i världens sätt att leva.
  För man vill inte veta av honom och man vill skapa sig en egen Gud som passar in.
  Gud ord är inte orimliga, Ja ,kanske för dig som inte tror men inte för mig som tror.

  SvaraRadera
 112. Nu hittar du bara på.

  Jag vill inte skapa mig en egen gud. Jag tror inte att det finns några gudar. Jag tror på människan, att människan har kraft att uträtta saker på egen hand, utan kraft från övernaturliga väsen.

  Du fortsätter hävda att guds ord är rimliga, men utan att på något som helst sätt förklara vad du bygger den värderingen på. Jag försöker hela tiden lägga fram argumenten för mina åsikter här på din blogg, medans du totalt ignorerar dem, och aldrig kommer med några egna.

  Du får jättegärna förklara för mig hur Noa fick plats med alla jordens djur i en liten båt. Tänk va svårt att få ihop alla klimatsaker bara, till exempel att både isbjörnar och lejon var med. Då måste han ha byggt ett kylrum för isbjörnarna och på något sätt skapat en varm savann för lejonen.

  Jag ändrar gärna åsikt om du bara vill förklara hur ditt det går ihop, för jag får liksom inte till det.

  SvaraRadera
 113. Du får inte ihop något utan den Heliga Ande. Jag tycker att det är meningslös diskution och jag har berättat för dig om Jesus. Jag tror att det räcker nu. Du har valt att leva utan Gud och jag har valt att leva med Gud.
  Jag tror att jag och David har försökt att förklara men du tar inte emot utan vänder på allt vi säger. Så jag tror att det är bra nu.. GVD Adam.

  SvaraRadera
 114. Haha! Är du allvarlig nu? Du har ju inte förklarat någonting alls! Läs igenom dina egna svar och skriv sedan en lista på vad det är du har förklarat för mig, så ska jag svara på det!

  Det du har "förklarat" för mig är ungefär det här:

  Jag kan inte läsa Bibeln rätt, för jag känner inte den helige ande.

  Jesus är god och guds son, för det står det i bibeln.

  Bibeln är guds ord, för det står det i bibeln.

  Var det något mer du ville säga är du välkommen.


  "Jag tror att jag och David har försökt att förklara men du tar inte emot utan vänder på allt vi säger."

  Återigen, bara för att du svarar NÅGONTING betyder det inte att du har rätt. Ungefär som att jag skulle fråga vad solen har för färg, och du skulle svara "grön". Om jag då påstår att solen är gul, så "vänder jag på allt" ni säger.

  Kan du inte komma med några riktiga argument istället för att bara fega ur och säga att det räcker när jag ber dig säga något till din fördel? Hur tror du att du ska kunna vinna en enda själ till din gud om du inte ens kan argumentera för din sak. Tror inte det är många som faller för din logik:

  "Jesus är snäll, för Gud säger det i Bibeln som är sann för att Gud säger det i Bibeln. Och Gud finns för att det står det i Bibeln. Så nu ska ni följa honom, annars får ni spendera en evighet i helvetet."

  SvaraRadera
 115. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 116. Nej jag förvränger inte. JAg läser GUds ord som det står. Visst älskar Jesus oss och vi lever under nåden men vi kan aldrig komma ifrån att vi kan inte heller fortsätta och leva som man gör i världen.
  Jag har aldrig påstått att Jesu död inte räcker men jag har sagt att vi kan inte leva och fortsätta att synda på nåden och fortsätta och leva i synd. Jesu död och uppståndele räcker men vi ska leva ett helgat liv som behagar Gud.

  SvaraRadera
 117. Alltid lika spännande när man har en fru utan att veta om det!

  Men frugan, vi verkar ju inte dela åsikterna i frågan direkt. Jag tror ju att Jesu död inte spelade nån roll alls, precis som när du och jag dör :)

  SvaraRadera
 118. Kära Mirre!
  OM vi hade klarat det - hade Jesus aldrig behövt dö.
  Vi klarar inte att leva ett helgat liv.
  Därför sände Gud sin son.

  1 kor 13

  Eva (Förste Adams fru :-)

  SvaraRadera
 119. Äh, att vi inte skulle klara det visste ju Gud om när han skapade oss. Han är ju allvetande!

  Ryktas ju dock att han är allsmäktig. Lite konstigt är det ju då att han var tvungen att låta sin egen son dö för att rädda oss. Inte så jätteallsmäktigt precis.

  SvaraRadera
 120. Utan helgelse kan ingen se Gud. Man kan inte tjäna Gud och medvetet leva i synd. Det hoppas jag att du håller med för annars är du vilse anonyn. Vi ska väl inte medvetet fortsätta och leva i synd...Det vi vet är synd.
  Tex .. Du ska icke stjäla, begå äktenskapsbrott osv.

  SvaraRadera
 121. Helgelse är att få kristi sinne genom att läsa ordet och vara tillsammans med Gud i bön.

  SvaraRadera
 122. Adam. Hade inte Jesus dött så hade vi gått underalla. Då hade vi bara haft en sak att vänta döden efter döden. Jesus måste dö för att ta bort din och min synd. Han tog straffet på sig som vi skulle haft. Är inte det kärlek säg. Gud älskade oss att han sände sin enfödde Son på var och en som tror på honom ska icke förgås utan ha evigt liv.

  SvaraRadera
 123. Mirre: Att Jesu död skulle ha någon betydelse föresätter ju att det skulle finnas något straff efter döden. Nu tror ju inte jag att det gör det, alltså spelar det ingen som helst roll ifall Jesus menar att han dog för mina synder. Jag tror ju för övrigt inte att det finns någon synd heller, däremot tror jag på rätt och fel gentemot sina medmänniskor.

  SvaraRadera
 124. Rom 4:5
  Tron rättfärdiggör syndaren. När en människa tror att förkunnelsens "för dig" blir "för mig", har hon vad löftet innehåller. Hon har förlåtelse och är fri från straff för sina synder. "Tron räknas till rättfärdighet."


  Rättfärdiggörelsen är inte en moralisk förvandling hos människan, utan en rättslig akt utanför människan. Det är Gud som dömer henne fri.

  Rättfärdiggörelsen är fullkomlig. Antingen är synderna förlåtna eller så är de det inte. Förlåtelsen är inte en möjlighet, som ligger i framtiden och beror av våra ansträngningar, utan den är en verklighet för Kristi skull.


  Helgelse kan inte skapas genom att man putsar upp fasaden. Det är Jesus Kristus som är grunden också för helgelsen:

  "Men hans verk är det, att ni är i Kristus Jesus, som för oss har blivit till visdom från Gud, till rättfärdighet och helgelse och till förlossning" 1kor 1:30

  Och ingen synd är inför Gud större än en annan. Att se på en annan med begär är lika syndigt som att begå äktenskapsbrott.
  Så vi kan liksom inte förhäva oss.
  Vissa kan inte avhålla sig från högmod, vrede eller frosseri -hur mycket de än försöker.
  Andra har svårt med sexuell avhållsamhet t.ex

  "Jag kan inte fatta att jag handlar som jag gör; jag gör ju inte vad jag vill, men vad jag hatar, det gör jag. [---]Ty jag vet att i mig, det är i mitt kött, bor inte något gott; viljan är väl tillstädes hos mig, men att göra det goda förmår jag inte. Ja, det goda som jag vill gör jag inte; men det onda som jag inte vill, det gör jag. [---] Jag arma människa! Vem skall frälsa mig från denna dödens kropp? - Gud vare tack, genom Jesus Kristus, vår Herre! Rom 7:15-25

  Det är därför som var och en ska svara inför Gud. Det är därför var och en behöver nåd.
  Det är därför vi ska lämna domen till honom -som dömer rättvist.
  Sluta kasta bibelord över andra syndare, när vi har fullt knog med att be Gud förlåta vår egen.

  Tycker
  Eva

  SvaraRadera
 125. Gud vet vad som finns i människan hjärta.
  GVD

  SvaraRadera
 126. Utan helgelse kan ingen se Gud. Man kan inte tjäna Gud och medvetet leva i synd. Det hoppas jag att du håller med för annars är du vilse anonyn. Vi ska väl inte medvetet fortsätta och leva i synd...Det vi vet är synd.
  Tex .. Du ska icke stjäla, begå äktenskapsbrott osv.

  SvaraRadera
 127. Vill du medvetet fortsätta att leva i högmod?
  Eller är det något du sliter med?

  SvaraRadera
 128. Jesus sa, "Gå och synda inte mer", när han förlåtit synderskan.

  Det innebär i klartext att har du syndat så ska man sluta med det när Gud rättfärdiggjort dig.

  Annars hänger du ju upp Jesus på korset gång på gång.

  SvaraRadera
 129. Men snälla du anonym...Du känner inte mig och jag är inte det minsta högmodig och jag sliter utan jag talar Guds ord. GVD

  SvaraRadera
 130. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 131. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 132. Gud känner allas hjärtan vad som finns där ditt som mitt...

  SvaraRadera
 133. Utan helgelse kan ingen se Gud.

  SvaraRadera
 134. Då säger vi det!
  Du ställer dig inför tronen och åberopar din helgelse.
  Själv kommer jag att åberopa nåden i Kristus Jesus.

  Och störst av dem är kärleken!
  Halleluja!


  En deljag skrev tog du bort! Även bibelord!
  Behöver det sägas mer?

  Nej.
  Så tack o hej från mej

  Förstår verkligen att folk inte orkar/vill vara kvar här.
  Denna sida sprider inget gott.

  SvaraRadera
 135. 1 kor 13

  ......men inte hade kärlek.......
  till INTET gagn

  SvaraRadera
 136. Jag tog bort dina kommentarer för det skadar mer än välsignar. Du tror väl inte att Gud ser genom fingrarna vad det gäller synden.
  Gud känner varje hjärta ditt som mitt och ingen kan se Gud utan Helgelse...Guds egna ord.

  SvaraRadera
 137. Nej, Hans ser inte mellan fingrarna vad gäller synden.
  Därför sände han sin son för att ta på sig våra synder.
  Det var därför Jesus måste dö. För att Gud ser allvarligt på synden.
  Men när han ser på syndaren - ser Han Jesus.
  Det var våra synder han bar!

  Mormor

  SvaraRadera
 138. Amen kära barn! :-D
  Guds nåd är det - att det inte är ute med oss!
  Ty det är inte slut på Hans barmhärtighet!

  Mormor

  Gud välsigne Er!

  SvaraRadera
 139. Paulus' första brev till korintierna, 13 Kapitlet

  Kärlekens lov.

  1. Om jag talade både människors och änglars tungomål, men icke
  hade kärlek, så vore jag allenast en ljudande malm eller en
  klingande cymbal.
  2. Och om jag hade profetians gåva och visste alla hemligheter och
  ägde all kunskap, och om jag hade all tro, så att jag kunde
  förflytta berg, men icke hade kärlek, så vore jag intet.
  3. Och om jag gåve bort allt vad jag ägde till bröd åt de fattiga,
  ja, om jag offrade min kropp till att brännas upp, men icke hade
  kärlek, så vore detta mig till intet gagn.

  4. Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas icke, kärleken
  förhäver sig icke, den uppblåses icke.
  5. Den skickar sig icke ohöviskt, den söker icke sitt, den
  förtörnas icke, den hyser icke agg för en oförrätts skull.
  6. Den gläder sig icke över orättfärdigheten, men har sin glädje i
  sanningen.
  7. Den fördrager allting, den tror allting, den hoppas allting, den
  uthärdar allting.

  8. Kärleken förgår aldrig. Men profetians gåva, den skall
  försvinna, och tungomålstalandet, det skall taga slut, och
  kunskapen, den skall försvinna.
  9. Ty vår kunskap är ett styckverk, och vårt profeterande är ett
  styckverk;
  10. men när det kommer, som är fullkomligt, då skall det försvinna,
  som är ett styckverk.
  11. När jag var barn, talade jag såsom ett barn, mitt sinne var
  såsom ett barns, jag hade barnsliga tankar; men sedan jag blev
  man, har jag lagt bort vad barnsligt var.
  12. Nu se vi ju på ett dunkelt sätt, såsom i en spegel, men då skola
  vi se ansikte mot ansikte. Nu är min kunskap ett styckverk, men
  då skall jag känna till fullo, såsom jag själv har blivit till
  fullo känd.

  13. Så bliva de då beståndande, tron, hoppet, kärleken, dessa tre;
  men störst bland dem är kärleken.


  Farfar Evert

  SvaraRadera
 140. Min kunskap är ett styckverk - det också!
  Min helgelse är tyvärr inte heller något att komma med.

  Men min Frälsare Jesus känner mitt hjärta.
  Det enda jag har att lita till en gång - det är Guds nåd. Guds gränslösa nåd!
  Det är det ENDA som bär - när allting annat vacklar!

  Guds välsignelse över Mirre som älskar Jesus!

  Evert igen!

  SvaraRadera
 141. Så stor är Jesu kärlek, man finner inga ord. Så obeskrivlig den nåd Han visat mot oss. Det är sant, Han älskar mig.

  Vad hade hänt om Jesus inte älskat. Vad hade hänt utan Hans nåd? Vad hade hänt om Jesus inte offrade sitt liv. Men det är sant, Han älskar mig.

  Han kom från glädjen hos sin Fader. Tog plats i dystra människorader. För att visa sin kärleksmakt, Han offrade sitt liv. Å,det är sant, Han älskar MIG!!!!!  "Mona" som tillfälligt är tillbaka och undrar:
  VAD HADE HÄNT MIG - OM JESUS INTE ÄLSkAT MIG??????


  Har jobbat sååååååååååå hårt i egen kraft! Helgelse var mitt "mellannamn". Men livet gav mig törnen.....och ännu mera törnen. Jag arbetade verje dag på min frälsning! Men det funkade INTE!!!!!!!!!!

  Kan DU hitta mig i klippet??? :-D
  http://www.apg29.se/blogg.php?artid=2391

  Återvände så småningom till Herren, med denna sång i mitt hjärta!
  Sången jag själv sjungit för andra - så mååååååånga gånger!!

  Tänk att den gäller för mig! I DAG!
  http://www.apg29.se/blogg.php?artid=2391

  Mona

  SvaraRadera
 142. Mona!
  Exakt .....SÅ STOR är Jesu kärlek!!!
  Man finner INGA ord!

  Herren välsigne och bevare dig i detta!!!

  Vet inte vem du är i "klippet"!
  Spelar ingen roll!
  Nu är det inte bara en sång för dig. Utan verklighet!
  :-D

  Mormor i Västeås

  SvaraRadera
 143. Ja Jesus är underbar. Var på bön igår och fick möta Gud så starkt...Halleluja

  SvaraRadera
 144. http://www.youtube.com/watch?v=j0bMGiJNVu4&feature=related

  Markera ..... och klistra in

  :-D

  Mormor

  SvaraRadera
 145. Det ENDA jag har inför den vita tronen det är frälsad själ!
  Halleluja!!!!

  Mona

  Ps. Tack mormor! Jag var med i det klippet också! Ds

  SvaraRadera
 146. Mirre skriver:
  Ja Jesus är underbar. Var på bön igår och fick möta Gud så starkt...Halleluja

  Vilken stor och mäktig Gud vi har!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jesus är i sanning underbar!!

  Mormor´n igen :-D

  SvaraRadera
 147. Det enda jag vet - det är att NÅDEN räcker!
  Det är det enda jag har att lita till en gång!

  Mona

  SvaraRadera
 148. Ja, för nåden är GRÄNSLÖS!

  Mormor

  SvaraRadera
 149. Jag älskar Dig Jesus! Jag vet jag är Din!
  Och TROTS vad jag är i mig själv - är jag DIN! :-)

  Mona (syndare)

  SvaraRadera
 150. Ingen annan är värd att besjungas!
  Endst Du Herre äger min sång!
  Och i himmelens gyllene salar- ska jag pris Dig evighet lång!
  Hur kan jag tacka för allt Gud gjort för mig!
  MIN GUD tillhör äran!

  Mona (syndaren)

  SvaraRadera
 151. Det blod som Jesus göt - det ska aldrig mista sin kraft!

  SvaraRadera
 152. JONAS GARDELL om du läser detta:

  Du vet väl om att du är värdefull
  att du är viktig här och nu
  att du är älskad för din egen skull
  för ingen annan är som du

  Det finns alltför många som vill tala om
  att bör vara si eller så
  Men Gud vår fader accepterar dig ändå
  det kan du lita på, lita på, lita på
  Du passar in i själva skapelsen
  det finns en uppgift just för dig!


  Mona

  SvaraRadera
 153. Gud omsluter Dig på alla sidor!
  Och han håller dig i sin hand!
  :-D
  Fränt vá???


  Mona

  SvaraRadera
 154. Som när ett barn
  kommer hem
  om kvällen
  och möts av
  en vänlig famn.
  Så var det för mig
  att komma till Gud
  Jag kände att där
  hörde jag hemma.
  Det fanns en plats
  i Guds stora rum,
  en plats som väntade
  på mig.
  Och jag kände:
  Här är jag hemma.
  Jag vill vara
  ett barn i Guds hem.  Text o Musik
  Göte Strandsjö

  SvaraRadera
 155. Jag har haft bekymmer många – vakat genom nätter många.
  Ibland jag ingen utväg kunnat se,
  Men genom alla svårigheter –har jag sett hur Gud mig leder.
  Så min tro på Gud har växt från dag till dag,
  Genom allt, har jag lärt mig tro på Jesus. Har jag lärt mig tro på Gud.
  Genom allt har jag lärt mig att lita på hans ord!
  (Bokstaven dödar – men Anden ger liv!)
  I svåra stunder – jag på nytt fått se Guds under! Att jag genom tron får vara hans!
  Jag har lärt mig tro på Jesus – genom allt!
  Så jag tackar Gud för bergen. Och jag tackar Gud för dalar! Ja även alla stormar i mitt liv.
  Om jag aldrig mött problemen –jag aldrig sett hur Gud kan ta dem – och jag ej förstått vad tron på Gud förmår.

  Carola

  SvaraRadera
 156. Blodet når mig när jag är på höjden
  det når mig när jag är i djupet………
  Det blod som ger mig styrka – Det skall ALDRIG mista sin kraft!

  Carola

  SvaraRadera
 157. Genom dagar och år
  Genom smärta och sår
  Finns en Gud som är trofast mot mig!
  När min kraft runnit ur
  Hjärtats sång tagit slut
  Är Hans kärlek – beviset för mig!
  Varje ord. Varje löfte – är sant.
  Det jag såg som omöjligt – förvandlade allt!
  HAN är trofast – Trofast mot mig!
  Genom allt Hans kärlek jag ser!
  Fast jag undrat och frågat – och tvivlat ibland.
  Så är HAN trofast. Trofast mot mig!
  När mitt mod sjunkit ned.
  Jag inte ens orkat be.
  Då är Gud ändå trofast mot mig!
  Och när jag sökt – för egen del – jag bara sett mitt eget väl,
  Så är Gud ändå trofast mot mig!
  Varje gång jag sökt hans namn – har han mött mig med ÖPPEN FAMN!
  Jag fått se än en gång:
  HAN är trofast – Trofast mot mig!
  Genom allt Hans kärlek jag ser!
  Fast jag undrat och frågat – och tvivlat ibland.
  Så är HAN trofast. Trofast mot mig!

  Om du i ditt hjärta tror- och med din mun bekänner att Jesus är Herre. Då är DU Guds barn!
  Fränt vá?????
  :D

  MONA (syndaren)

  SvaraRadera
 158. Mormor!

  Och alla andra syndare!
  JAG ska klappa ska
  på porten!
  Och sjunga den sång - jag aldrig sjöng förut!
  För att Jesus själv sa:
  Det är fullbordat!


  Mona

  SvaraRadera
 159. Då skall konungen säga till dem som står på hans högra sida:
  Kom, ni min Faders välsignade, och ta i besittning det rike som stått färdigt åt er från världens begynnelse.
  Jag var hungrig och ni gav mig att äta. Jag var törstig och ni gav mig att dricka. Jag var främling och ni tog emot mig. Jag var naken och ni klädde mig. Jag var sjuk och ni besökte mig. Jag var i fängelse och ni kom till mig. Då skall de rättfärdiga svara honom: Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig att äta, eller törstig och gav dig att dricka? Och när såg vi dig vara främling och tog emot dig eller naken och klädde dig? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och kom till dig? Då skall konungen svara dem:
  Amen säger jag er: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort mot mig.


  Detta är Guds syn på helgelse!

  SvaraRadera
 160. Jesus jag vill prisa DIG!
  Jag vill prisa Dig med upplyfta händer!
  Med allt jag är och har!
  Jag vill prisa Dig för vad Du gör
  Men främst för vem Du är!
  Jag vill prisa Dig min Herre och min Far!
  Det Du vill – är helighet!
  Men Du Är – Barmhärtighet!
  Tack k och lov!

  Carola

  SvaraRadera
 161. KORSET där Jesus gav sitt liv -
  DET är MIN glädje och min ära!!!!!!!!!

  Det var mina synder har bar!

  Korset - Kärlekens sköna symbol!
  DET är för alltid sången i MITT liv"

  Oavsett vad andra predikar!

  Carola

  SvaraRadera
 162. Sann helgelse är att få del av Kristi sinne. Fil 2:5 och leva i överensstämmelse med detta sinne i daglig efterföljd av Kristus.
  Helgelsen uppnår man vid trons inre gemenskap med Jesus. I denna genenskap blir vi lika honom,Gal2:20. Helgelse kommer inte enbart av gärningar utan av " I tron kommer gärningarna.

  SvaraRadera
 163. HUR kan jag tacka - för allt Du gjort för mig Jesus??????????????????????????????

  Vad jag nu är - eller kommer att bli. Lämnar jag helt åt Dig!

  Min GUD tillhör äran! För allt som Han gjort!
  Med sitt blod har han frälst mig !!!


  HUUURRRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Hjälp mig leva mitt liv så att det ärar dig min Gud!
  Men blir jag upphöjd i mig själv - så hjälp mig blicka upp mot Golgata!
  För DIG, min Gud tillhör äran!

  Carola

  SvaraRadera
 164. Då brister själen ut i lovsångsljud!
  TACK gode GUD!

  Det jag inte kunde åstadkomma!
  DET gjorde Gud!
  Genom att han sände sin son för att dö.
  Och genom hans som blir vi helade!

  DÅ brister själen ut i lovsångsljud!!!!
  TACK store GUD!

  Amen.

  SvaraRadera
 165. Bara i Dig har min själ sin ro!!
  Bara i Dig i min Gud!

  Carola

  SvaraRadera
 166. En sång- från miljoner änglar kan inte uttrycka min tacksamhet!!!!!!!!!!!!!!!
  Med sitt blod har han frälst mig
  Med sin kraft har han lyft mig
  Hjälp mig leva mitt så att det ärar Dig min Gud!
  Blir jag upp höjd i mig själv – lär mig blicka upp mot Golgata!


  Carola,
  som för en enda sekund vägrar blicka bort från Jesu död på Golgata!!! :-D

  SvaraRadera
 167. som INTE för en enda sekund...........

  SvaraRadera
 168. Det blod som ger mig styrka från dag till dag.
  DET skall aldrig mista sin kraft!
  Det når mig på höjden eller i djupet.

  Halllleluuuujaaaaaaaaaa!


  Carola

  SvaraRadera
 169. Om vi ska dela med oss av texter osv tycker jag att den här är bra: http://www.youtube.com/watch?v=hk41Gbjljfo

  Texten till låten finns att läsa här: http://www.lyricsdepot.com/xtc/dear-god.html

  SvaraRadera
 170. Adam, jag ser din frustration.. hehe. du får direkt inga svar på dina frågor.. låt mig försöka ge dig några..

  SvaraRadera