tisdag 1 juni 2010

Kolla in detta fantastiska MSN-videoklipp: PREMIÄR: Kylie - All the lovers

Sverige som Sodom o Gomrra....Vidrig video...Sveriges omoral...Kolla in detta fantastiska MSN-videoklipp: PREMIÄR: Kylie - All the lovers

68 kommentarer:

 1. Skön låt! Vad är det som är vidrigt? Människor som älskar varandra ser jag inget vidrigt med. Ser faktiskt inte ens något vidrigt med människor som är avklädda med människor de inte älskar.

  Förklaring tack.

  SvaraRadera
 2. Nää jag har ingen lust att kommentera det ens. Gud har inte menat att vi ska visa vår nakenhet till hela världen sådant tillhör äktenskapet mellan man och kvinna.
  Den videon är ingen bra reklam för ett liv i moral men det finns ingen moral någonstans längre kan man tycka. Vidrigt och äcklande video och inte ett dugg uppbyggligt snarare tvärtom.

  SvaraRadera
 3. Hmm, hur ser du det med allmäna duschrum efter gymnastiken i skolan? På badhuset? På gymet? Är det också vidrigt?

  Vänta nu, de hade ju faktiskt aldrig mindre än underkläder på sig. Det borde ju i praktiken betyda att du menar att man inte får bada i bikini på stränder eller i badhus heller, då det och underkläder i praktiken är samma sak.

  Jag tror faktiskt inte att det är Gud som har menat att det är vidrigt. Jag tror att du har dina egna föreställningar och åsikter om att nakenhet och homosexualitet är vidrigt, och sen applicerar du det på Bibeln och tolkar in det på alla ställen som det är möjligt. På så sätt låter du dina åsikter rättfärdigas av religionen du följer, och behöver därför inte ta ansvar för dina egna Vidriga åsikter.

  SvaraRadera
 4. Tro vad du vill Adam... Men jag vet att jag har rätt. Det märks var du talar i från. Att visa sin nakenhet är för sin man eller sin kvinna inte för hela världen. Vad det gäller skolorna så har man duch killar och tjejer för sig. Du drar iväg med nakenhet men jag talar om vidon som är som är nästan anpelning av gruppsex. Dra inte till något nu igen utan stanna där jag skriver om videon.
  Gud har inte menat att nakenhet och sex är vidrigt utan sex är en gåva från Gud inom äktenskapet. Hur jag läser bibeln. Jag läser hela Guds ord. Gud känner mitt hjärta och även ditt. Det är inte mina vidriga egna åsikter utan jag talar från Guds ord. Så Adam det är inte mig du går emot utan Gud och hans ord.

  SvaraRadera
 5. Av ren nyfikenhet, varifrån talar jag?

  Konstigt, för jag vet att jag har rätt! Hur gör vi nu? Ord står ju mot ord! Skillnaden mellan dig och mig, är att jag kan argumentera för allas rätt att leva som de själva vill, medan du bara stödjer dig på en flera millennium år gammal bok.


  "Du drar iväg med nakenhet men jag talar om vidon som är som är nästan anpelning av gruppsex."

  Haha! Den anspelningen missade jag helt! Var hittade du den?

  "Det är inte mina vidriga egna åsikter utan jag talar från Guds ord. Så Adam det är inte mig du går emot utan Gud och hans ord. "

  Nejvisstja, det är Guds vidriga åsikter, såklart. Jag går inte emot Guds ord, för jag tror inte att han finns. Jag går emot att du vill använda än över 2000 år gammal bok som moraliskt rättesnöre i en modern värld.

  SvaraRadera
 6. Här är en trailer för en film för dig Mirre. Den handlar om en homosexuell kille som är son till en väldigt kristen mamma. Den är baserad på en sann historia och finns även som bok. Om du vill kan jag ordna filmen åt dig så att du kan kolla. Finns tyvärr inte med svensk text, men du kanske kan hänga med ändå?

  http://www.youtube.com/watch?v=y78m84V29DQ

  SvaraRadera
 7. Jag ska fundera på det....Tack ändå. Kul att prata med dig istället för att läsa dina kommentare jämt. heheheheh

  SvaraRadera
 8. Men vad är detta?
  Hur omdömeslös får man bli?
  Detta är en smaklös video av en utländsk sångerska.
  Vad har den med Sveriges omoral att göra?
  Omoralen är världsvid.
  Här tar man bort männsikors inlägg (läser vi) för att de inte är till någon välsignelse.
  ( Ändå var det bibelord som citerades)
  Är denna video till välsignelse?
  Vi har en tonårig son, och har fullt sjå med att lotsa honom rätt. Han sitter mycket vid datorn. Där finns så många frestelser, även för kristen ungdom.
  Vi uppmuntrar honom att gå in på sajter för kristna ungdomar.
  Om man ser på denna video, och stannar kvar, så kommer efter den ännu fler videor av samma slag.
  Nu flinar vår son åt oss - för han ÄR ju inne på en kristen sida. (Precis som vi vill)
  När vi ber honom LÄSA också vad det står om videon, suckar han och säger - Skulle inte tro det.
  Vi är riktigt besvikna föräldrar.
  Ni behöver inte sprida sånt här. Denna omoral finns över oss hela tiden ändå, och över allt. Tv, filmer, musik, you tube mm
  Så tro inte att detta är en fullständigt ny kunskap för oss föräldrar!
  Vi behöver inte denna upplysning.
  Vi behöver fredade zoner för våra barn och ungdomar.

  Makalös felbedömning anser
  Jan och Anna i Stockholm

  SvaraRadera
 9. Skitcoolt. äntligen lite fart här ;%

  P-Nis

  SvaraRadera
 10. KOLLA in detta fantastiska videoklipp!!!

  Jag gjorde det!

  VAD är så fantastiskt??

  Vi har en svensk uppskattad artist, som heter Markoolio!
  Han har lett många härliga barnprogram, och barnen älskar honom.

  Så plötslit syntes han i ett sammanhang - där bl.a alkohol fanns med i reklamen.
  Många upprördes, eftersom han var en förebild för barn och unga.

  HAN bad om ursäkt, och insåg att det var omdömeslöst av honom, därför att han var en förebild för alla dessa barn.

  Vilken kille! Vilket mod!
  Gud välsigne honom.

  Hur gör ni?

  Anna & Jan i Stockholm

  SvaraRadera
 11. Anna & Jan:

  "Vi har en tonårig son, och har fullt sjå med att lotsa honom rätt."

  Sluta försöka påverka honom. Han är en egen individ och behöver komma fram till slutsatser på egen hand, inte med hjälp av er. Låt honom få undersöka världen, det finns mycket att finna! Tack vare min mammas (som är kristen) uppfostran kunde jag senare i livet komma fram till att jag inte tror på någon gud. Mamma är kanske missnöjd, men accepterar mitt beslut eftersom att det är något jag kommit fram till själv, och inte något som någon har indoktrinerat mig med sedan barnsben. Frihet är det absolut viktigaste för en människa, även för er son!

  SvaraRadera
 12. Nu är det så anonym att jag satte in filmen eller videon på grund av att vi ska få en varning vad det gäller moralen. Är det så här vi ska visa sexualiteten i Sverge eller??? Jag har inte heller skrivit övertexten att " Se denna fantastiska video men kolla gärna lite högre upp vad jag skrivit ovanför reklamen om filmen som tidningen skrivit.
  IBLAND UPPFATTAS ALLT HELT FEL DET JAG SKRIVER OM ELLER KANSKE GÖR MAN DET MEDVETET

  SvaraRadera
 13. Och till vilken välsignelse leder den?

  Ta bort skiten!

  SvaraRadera
 14. Äh, ta bort dig själv gnällpälle.

  SvaraRadera
 15. Mirre, jag har reagerat lite på att David sedan en tid tillbaka lyser med sin frånvaro här på bloggen. Har han tagit semester eller var håller han hus?

  SvaraRadera
 16. Jag talade med honom för ett tag sedan. HAn dyker nog upp ska du se....

  SvaraRadera
 17. Adam du verkar ha mycket tid över.. intressant att du lägger den på ett jesusforum.. du verkar nyfiken.. Kanske är det så att du har en gnista tro i dig. Du frågar mycket och kräver förklaringar.. Jag tror att jag kan hjälpa dig en bit på vägen. Med förklaringar, det finns mycket du missar på. Hur kontaktar man dig? Självklart är jag också kristen. Men låt säga att jag är extremt kristen. Ofta kallad dogmatisk, inskränkt, bokstavstroende osv osv.. Men egentligen är jag bara en 21-årig sjuksköterskestudent.. Nyfiken och redo att "ödsla" lite mer av din tid?

  SvaraRadera
 18. Anonym: Tror du har missuppfattat mig lite. Med ditt resonemang så skulle de som argumenterar mot nazister själva ha en gnista nazism i sig - inte särskilt logiskt va?

  Hur man kontaktar mig? Duger inte den här bloggen som plattform för diskussion tycker du? Vad skulle någon annan plattform tillföra till diskussionen?

  Kul att du pluggar till sjuksköterska, själv är jag 20år och originalare.

  SvaraRadera
 19. haha=) Ja, sa det för att retas lite. förlåt. Nja, inget fel på forumet.
  Men vill du ha svar på tex frågan: Varför Gud i gamla testamentet verkar vara "blodtörstig" och att han "mördar". Jmf med att han är "kärlek" och "en god Gud" osv osv.
  Och hur kan det vara fel att visa hud i vissa fall och inte i andra..
  Accepterar du ett svar som är direkt taget ur bibeln, eller hur ska man diskutera med dig?
  originalare;)

  SvaraRadera
 20. Jag tycker att vi kan vara lite mer specifika än sådär. Här är några bibelord som du gärna får förklara för mig.

  Vi börjar med 2 Moseboken 32:26-29.
  Här har Mose precis gått igenom lagen som han fått från Gud. Vad är det absolut första som händer? Jo, för att få invigas i Herrens tjänst krävs att de står upp mot sina söner och bröder och mördar dem. 3000 föll, kvinnor och barn borträknade.

  2 Kung 2:23-24
  Här förbannar Elisha en grupp ungdomar som kallar honom flintskalle. Då kommer två björnhonor och river ihjäl 42 av dem.

  Matteus 18:6
  Jag ligger illa till. Enligt Jesus är det bättre för mig att ta en kvarnsten och hänga runt halsen och dränka mig själv. (ja, jag har "förlett" åtminstone en människa)

  Apg 5:3-5
  Här dör en man för att han inte gett alla sina pengar till Sekten.

  Så, bring on the förklaringar!
  Och du får förklara dig bäst du vill.

  SvaraRadera
 21. Hej igen, mycket att bita i, men saker kanske klarnar om jag börjar det det första.

  Vad menar du med "du får förklara dig bäst du vill"? Betyder det att du inte lyssnar eller att du inte bryr dig?

  Nåja, jag struntar i att citera och skriva var det är taget ur, undrar du så får du fråga, allt kommer från bibeln.

  Först och främst ska vi minnas tillbaka till skapelsen, då Gud skapar oss till sin avbild (avbild= heliga, inte som många tror att vi ser ut som han) till man och kvinna för att vi ska uppfylla jorden. Efter syndafallet så förlorar vi det "heliga" (heligt innebär ju gudomlig och syndfri) och döden träder in i människans liv, för första gången. Eftersom det är Synden (= det oheliga hos oss) som skiljer oss från Gud så har vi inte längre samma förutsättningar. NU, för att "accepteras" av Gud så måste vi lita på hans nåderika löfte. Direkt efter syndafallet så ser vi det första evangeliet i bibeln, vilket är huvudämnet i hela boken. 1 Mos 3:15. Utan Guds nåd så är vi fördömda och kan inte ta ett enda andetag mer. Därför SKA vi tacka Gud för varje sekund av livet, som vi fått som gåva att förvalta. Samt att Gud använder oss som "redskap" till att göra sin vilja. Hans egenskaper, allsmäktig, alltvetande, överalltnärvaro osvosvosv. Vad som präglar hela GT (gamla testamentet) är profetior och annat som till slut ska leda till att löftet som Adam och Eva fick ska uppfyllas av Jesus, som dör för våra synder och försonar oss med Gud. Israels folk ingår inte minst i denna planen.

  Gamla Testamentets förbund som det kallas var både
  1. ett löfte från Gud att han skulle ge "det förlovade landet" (israel) till Abrahams efterkommande, samt att de skulle bli talrika, stor släkt. I denna planen ingick att en frälsare (Jesus) skulle bli född åt världen ur ett och samma släktled. Därav alla speciella regler för Israels folk. Gud blir på sätt deras värdsliga ledare.
  (Så verkar han inte längre i våran tid, I NT säger Jesus att vi inte ska blanda andliga och värdsliga frågor, så att överheten ska ha makt över andliga ting.)
  Speciella regler: Tex offerlagen, prästernas regler och även "Morallagen" mer känt som 10 Guds bud.
  Morallagen gäller fortfarande människorna, den upprepas i NT (nya testamentet), däremot gäller inte de andra lagarna i det nya förbundet (Jesu födelse och framåt).
  2. ett "ultimatum" som innebar att Abraham och hans efterkommande skulle vara fullkomliga inför Gud, alltså lyda alla regler och därav få dessa välsignelser (stor släkt + landet), tecknet var omskärelse. I dessa regler innefattas ju 10 Guds bud som ovan nämnt. Ett av dem: Du skall inte ha andra gudar vi sidan av mig (=avgudar).

  Här i första stället i 2 Mos bok så förstår du då hur det är rätt av Gud (2 Mos 32:35) att straffa olydnad med döden? I motsats till hur han i förbundet lovar liv och välsignelse ur lydnad.
  Läs annars vidare i 2 Mos 32:31-33

  Man ska inte låta sig luras. Gud är inte snäll blablabla. Han är Rättvis. Och det händer att Troende människor också dödas, pga Guds vilja, men den kroppsliga döden innebär inte den eviga döden alltid, Gud är rättvis. Och alla har vi förtjänat den eviga döden. Men Guds gåva är evigt liv.

  Nu tar jag paus. Antar att du har invändningar?=)

  SvaraRadera
 22. "Vad menar du med "du får förklara dig bäst du vill"? Betyder det att du inte lyssnar eller att du inte bryr dig?"

  Med det menar jag att jag inte bryr dig om hur du förklarar, däremot kommer jag inte köpa vad som helst bara för att du säger att det är en förklaring. Så förbered dig på följdfrågor och att använda logiskt resonemang (om du nu inte, som David, menar att det är Satans påfund..typ)

  "Nu tar jag paus. Antar att du har invändningar?=)"

  You bet.

  Mycket text men lite substans. Jag har själv varit kristen upp till en ålder av 17 år, så du behöver inte dra allt det där för mig, jag har hört det tusen gånger och kan det utantill.


  "Här i första stället i 2 Mos bok så förstår du då hur det är rätt av Gud (2 Mos 32:35) att straffa olydnad med döden?"

  Nej, det förstår jag inte.


  "..men den kroppsliga döden innebär inte den eviga döden alltid.."

  Förstår inte poängen med att som gud först skapa en person, och sedan mörda den på grund av att den brutit mot regler som guden själv bestämt. När han skapade personen visste han ju att personen skulle bryta mot hans regler. Han visste det eftersom att han är allsmäktig och allvetande, och därmed har 100% koll på konsekvenserna av sitt handlande. Ungefär som att kasta en sten ut i vattnet och bli bli förbannad när den inte kommer tillbaka.

  Så, svara gärna på detta och även resterande tre bibelställen.

  SvaraRadera
 23. Förnuftet går att använda på olika sätt.

  SvaraRadera
 24. hahaha.. sa han att det va satans påfund?=D Jag garvar.. Men ja, det beror på hur man använder det! Tänkte inte nattugla just idag.. Ska fundera tills en annan dag på de resterande 3.. gillar att ta saker i sin ordning:P
  Att du varit kristen tills du va 17 år är ju jätteintressant!! Skulle vara skoj att höra lite varför det tog slut där...

  key.. hmm prova detta: Om Gud nu är obunden av tid, och visste precis hur människan skulle bete sig innan han ens skapade henne. Då borde han även redan ha lärt känna oss och älska det goda i oss innan han skapade oss.. Då kan man ju säga att det va värt det, annars hade vi ju aldrig funnits, du & jag, i olika personligeter och former, höll jag på att säga.. öh förstår du vart jag vill komma?

  SvaraRadera
 25. Fast allt som säger emot den kristna guden eller Bibeln är fel!

  När det används för att säga emot koranen och de grekiska gudarna så är det däremot rätt!

  Eller hur menar du?

  SvaraRadera
 26. Anonym: Nej, det beror aldrig på hur man använder det. Förnuft och logiska resonemang är det allt bygger på. Ingen vill t ex ha godtyckliga lagar (eller jo, fast bara om de följer Bibeln, inte om de följer Koranen).

  Man måste kunna argumentera för sina åsikter, och vara villig att ändra sig ifall det är mer sannolikt att man har fel än att man har rätt. Det är så vetenskapen (som ju somliga menar också är satans påfund) fungerar, och det är därför vetenskapen kommer att segra.

  Nu till tankeexprimentet.
  Eftersom att redan visste att somliga (jag t ex) skulle fela och istället motarbeta honom och "förleda" människor, så hade det ju varit bättre för både mig och honom om jag INTE funnits. Jag hade sluppit helvetet i livet efter detta, och han hade vunnit de själar som jag genom min existens har förlett.

  Varför jag inte är kristen längre kan vi ta någon annan gång, låt oss hålla oss till ämnet.

  SvaraRadera
 27. Förnuftet. Jao typ så..
  Alltså egentligen har det väll inget med förnuftet att göra.. Tror inte man med hjälp av förnuftet kan komma till insikt att den kristna guden är "rätt". Med motivation att det handlar om saker människans förnuft inte räcker till.

  Att det finns en Gud visar mkt på. (Hebr 3:4, Ps 19:2, Rom 2:14-15 osv)

  Jag som människa har inte någon kontroll i processen att "bli kristen/troende" det är helt och hållet Guds verk. Här bryr jag mig inte om vad alla andra nissar säger, "att du ska ta emot Gud i ditt hjärta blablabla". Det kan inte en människa göra eftersom hon utan Gud är helt fördärvad, utan en suck- och Gud behövs för att väcka tron. Först då kan personen med Guds kraft göra goda ting. (då menar jag goda inför Guds ögon inte världens). Läs 1 Kor 2:6-14, it says it all!=)

  Så att välja någon religion mha. sitt förnuft blir alltid bara felfelfel.. Tex låt säga islam. Här har vi världens äldsta människotanke: Om jag är snäll osådääär mot gud/allah då kommer han att acceptera mig. Precis som när jag gör nått snällt mot ngn, så får man tillbaka det. Människotankar!

  Studera alla världens religioner, de bygger alla på samma gamla orimliga tanke. Ja, förutom en "religion". Men den behöver jag inte nämna vid namn. För jag hoppas att du efter 17 år iaf förstått att det inte är vad människan gör som är det som spelar roll, utan vad Gud gör..

  SvaraRadera
 28. Oj nu blir det mkt på en gång. Misstänkte detta, därför passar en chat egentligen bättre. Plus att, jag ändrar mig, forumet suger. Det går inte att uppdatera ordentligt! Är väll inte meningen att man ska få svar på en gång kanske..... :S

  SvaraRadera
 29. laggade järnet nyss, nu funkar det iofs...

  SvaraRadera
 30. "Tror inte man med hjälp av förnuftet kan komma till insikt att den kristna guden är "rätt"."

  Självklart inte, eftersom att det är totalt oförnuftigt att tro att den finns en personlig gud.

  "Att det finns en Gud visar mkt på. (Hebr 3:4, Ps 19:2, Rom 2:14-15 osv)"

  Fel. Cirkelresonemang: Gud finns för att det står i Bibeln att han finns, och eftersom att Gud även säger att Bibeln är hans ord så är hela Bibeln sann.

  "Jag som människa har inte någon kontroll i processen att "bli kristen/troende" det är helt och hållet Guds verk."

  Så du menar att man som människa inte kan välja att bli kristen, utan att det är Gud som bestämmer när människor blir frälsta?

  Är 1 Kor 2:13 någonting du menar är sant, kan vi avsluta diskussionen med en gång. Jag är inte ett dugg intresserad av att föra diskussioner som slutar med att du svarar "Men du förstår inte för du läser inte Bibeln med Den Helige Ande". (vilket egentligen betyder att jag inte naiv och blåögd vilket krävs för att få ihop Bibelns obefintliga logik.

  SvaraRadera
 31. När det gäller förnuftet så bör vi använda det till saker som är under oss. Tex hur jag ska klara min ekonomi osv. Men till saker som är över oss. tex frågan om Gud, hur ska vi då använda förnuftet? När vi är begränsade, tänker du?

  Jag ser att du gillar att dra det där med cirkelresonemang. Och jag håller med, det är det. Men hur skulle du själv göra om du inte hade något högre att svära vid än dig själv?

  Och att en gud finns, det tror de flesta av oss på denna jorden, gör du? Gud= det vi förlitar oss på och förväntar allt gott från. Eller hur översätter du ordet Gud?

  Ja, Gud ger tron som "gåva" till människor. Absolut. Människan kan inte tacka ja till den. Därmed har jag inte sagt något om människans förmåga att tacka nej till Gud. Hehe, det är människor bra på! Och det är helt och hållet människans fel då de förblir otroende, men helt och hållet Guds verk när de blir troende. Där kan vi inte använda förnuftet, för det finns ingen chans att vi kan förstå det. Att vi inte förstår något ska inte jämnställas med att det inte är sant.

  SvaraRadera
 32. Tankeexperimentet
  Ja, förleder. Att du förleder människor är ju inte bra. Härligt att du tror att det är du, av din kraft, som gör det. Det är det inte. Det är djävulens makt isf. Den var väl inräknad i planerna. Inte underskattad. Det är ju för tusan den som ställer till det från första början. Synd= allt som inte sker av tro. Djävulen har syndat från begynnelsen, enligt bibeln.

  Funderar på om detta stämmer, men sägs det inte att det var en ung Albert Einstein som satte dit sin skolprofessor i ett resonemang.
  Pr: Eftersom Gud skapade allt, och Djävulen är ond och existerar, så måste Gud vara ond.
  Och Albert frågar sin Pr: Existerar kyla och mörker?
  Pr: Ja, klart det gör!
  Albert: NEJ, det existerar inte. Vi definierar kyla som avsaknad av värme, enligt fysiska lagar. Och mörker är endast avsaknad ljus. Man kan inte mäta mörker och kyla. Det är bara ord vi har satt på att förklara minskande tillstånd av värme och ljus.
  Albert: Likaså med Gud, han skapade inte ondska. Utan ondska är endast det som blir kvar då Gud inte regerar i människans hjärta, eller vad man nu talar om.

  Inte så pjåkigt, vad tycker du Herr Logik?

  SvaraRadera
 33. "Men till saker som är över oss. tex frågan om Gud, hur ska vi då använda förnuftet? När vi är begränsade, tänker du?"

  Man bör med logik och resonemang försöka komma fram till hur sannolikt det är att det finns en gud. Och om det finns en viss sannolikhet för att det finns en gud, hur stor är då sannolikheten att det är just den kristna guden.

  Hur ska du kunna bevisa att den kristna gudens existens är mer sannolik än t ex Allah? De vilar på exakt samma grunder - nämligen att en mycket mycket gammal bok gammal bok säger att de existerar.


  "Jag ser att du gillar att dra det där med cirkelresonemang. Och jag håller med, det är det. Men hur skulle du själv göra om du inte hade något högre att svära vid än dig själv?"

  Gillar och gillar. Ska jag låtsas att du har rätt trots att du använder dig av ett argumentationsfel som gör ditt påstående meningslöst?

  Förstår inte vad du menar med din fråga.


  "Och att en gud finns, det tror de flesta av oss på denna jorden, gör du? Gud= det vi förlitar oss på och förväntar allt gott från. Eller hur översätter du ordet Gud?"

  Ja, men bara för att många tror något betyder det inte att det är sant.

  Nej jag tror inte på någon gud.

  Med gud menar jag en övernaturlig kraft, som kan vara både personlig och opersonlig.


  "Ja, förleder. Att du förleder människor är ju inte bra. Härligt att du tror att det är du, av din kraft, som gör det. Det är det inte. Det är djävulens makt isf."

  Härligt är väl snarare att du tror att djävulen finns, och att din egen goda Gud kommer att skicka miljarder av människor som han påstår sig älska, att torteras i all evighet.


  "Det är ju för tusan den som ställer till det från första början. Synd= allt som inte sker av tro. Djävulen har syndat från begynnelsen, enligt bibeln."

  Fast nu vet vi ju att skapelseberättelsen inte har någonting med hur varken jorden eller människorna kom till att göra, så du kan släppa det.


  "Funderar på om detta stämmer, men sägs det inte att det var en ung Albert Einstein som satte dit sin skolprofessor i ett resonemang. "

  Det kanske det sägs, och hur vida det är sant eller inte vet jag inte. Däremot var inte Albert Einstein kristen, han trodde inte heller på en personlig gud.

  SvaraRadera
 34. ojojoj... Finns det ingen Gud så finns det ingen mening med livet. Eller vänta kanske man kan hitta på nått "carpe diem"-skit, men det hjälper dig ingenstans. Så visst.

  Man kan låta sig luras av att det finns så många religioner. Gammal bok. Ja, det senaste skrevs ju 2000 år sedan. Inte så länge sendan. Intressant att vi fortfarande räknar tiden i År efter Kristus. Om han inte ens existerade så är det en sjukt lättlurad värld.. Det äldsta i GT är väll daterat till iaf runt 5000, eller 10 000 säger väll de extrema, som tror på skapelsen. Inte så länge sedan, Adam. Fast, Haha, ska man järmföra med alla evolutionister (en trosform, på en teori, som med förnuftet kan helt och hållet avfärdas) så låter det ju ganska lite mot 4 miljader år. Tycker synd om alla som köpt evolutionsteorin, det om något är oförnuftigt.

  Jo, cirkelresonemang. Alltså om man som människa svär vid något, för att verkligen understyrka att det är sant så, svär man ju på sin mormors grav eller vid Gud. Men hur ska Gud då göra, när det inte finns något högre än sig själv att svära vid.

  Haha, de som hamnar i helvetet lär ju Gud inte älska. Gud älskar inte synd och syndare.. Var har du fått det ifrån?? Gud vill att alla ska omvända sig (omvända=vända bort från synden och tro på förlåtelsen)

  Va det inte Einstein som på sin dödsbädd sa nått om tro på en Gud.

  Är du ateist? Materialist?
  Får jag höra ditt starkaste resonemang till varför det inte finns någon Gud?

  SvaraRadera
 35. Ja någon brist på okunskap har du ju i alla fall inte.

  "Ja, det senaste skrevs ju 2000 år sedan. Inte så länge sendan."

  Det beror som du säger på vad man jämför med. Dock hade man ju ett ganska annorlunda sätt att se på allt. För att ta några exempel: Man trodde att det regnade för att gud öppnade luckor i i himlen, man trodde att jorden var platt, kvinnor var ägodelar och handelsvaror, slaveri var tillåtet, trotsiga ungdomar stenades till döds osv osv osv.

  Att lita på sådana totalt orationella och i moderna mått rent ut sagt korkade människor, känns extremt naivt.

  "Om han inte ens existerade så är det en sjukt lättlurad värld.."

  Det är väldigt få som ifrågasätter om Jesus har existerat. Däremot finns det väldigt väldigt lite som tyder på att han gjorde massvis av under, och att han var den Bibeln menar att han var - alltså Guds son. Hans historicitet är däremot sällan ifrågasatt i seriösa kretsar.

  "Fast, Haha, ska man järmföra med alla evolutionister (en trosform, på en teori, som med förnuftet kan helt och hållet avfärdas) så låter det ju ganska lite mot 4 miljader år. Tycker synd om alla som köpt evolutionsteorin, det om något är oförnuftigt."

  Får man anta att du antingen gått i en kristen friskola, alternativt inte gått i skolan alls?

  Det är en väsentlig skillnad på en vetenskaplig teori och teori så som vi använder det i vardagsspråket. Läs om de olika uttrycken här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Teori

  Detta borde du ha lärt dig på lektionerna i naturvetenskap på grundskolenivå. Att prata om evolutionsteori som oförnuftigt får dig att framstå som otroligt obildad, och är något som jag kan föreslå att du ändrar uppfattning om omgående. I nuläget är det svårt att ta dig på allvar.

  "Alltså om man som människa svär vid något, för att verkligen understyrka att det är sant så, svär man ju på sin mormors grav eller vid Gud. Men hur ska Gud då göra, när det inte finns något högre än sig själv att svära vid."

  Jag förstår inte vart du vill komma? Skulle företeelsen att man svär vid Gud, bevisa hans existens? Eller hur menar du?

  "Haha, de som hamnar i helvetet lär ju Gud inte älska. Gud älskar inte synd och syndare.. Var har du fått det ifrån?? Gud vill att alla ska omvända sig (omvända=vända bort från synden och tro på förlåtelsen)"

  Jaså? I hela mitt liv har jag hört av samtliga kristna människor att Gud älskar alla människor. Hur har du kommit fram till din ståndpunkt? Här passar det utmärkt med bibelcitat.

  "Va det inte Einstein som på sin dödsbädd sa nått om tro på en Gud."

  Nej.

  "Är du ateist? Materialist?
  Får jag höra ditt starkaste resonemang till varför det inte finns någon Gud?"

  Jag är ateist och humanist.

  Om du börjar med att svara på de frågor jag har ställt hittills (väntar fortfarande på bibelställena) så kan vi ta det tunga artilleriet sen.

  SvaraRadera
 36. Har du hittat saker i stil med att han öppnar luckor i himlen när det regnar i Bibeln? Jag har i vilket fall som helst inte hittat något som inte går att applicera på nutiden. Budskapet i Bibeln är skrivet för att kunna förstås av gamla och unga. Och för olika tidsåldrar. Vissa saker som jag tycker är lite urdaterade är att man har mycket metaforer för fiske, djurskötsel och åkerbruk osv. Det kan inte vi i Sverige riktigt alltid relatera till, dock resten av världen:P Men det är inte svårt att sätta sig in i hur det såg ut. Så är det. Och sen tänkte jag inflika att efter som det inte är människors ord, utan Guds ord, så behöver du inte oroa dig=) Det vet du att jag skulle säga. Skoj om det hade stått om flygplan, atombomber och knark och skit i Bibeln, då hade den tidens folk gnällt för det istället, "trovärdigt!? förnuft.... och mimimi"

  Ja, skönt att du är med på den punkten. Jesus gick på jorden, och han gorde under för att få uppmärksamhet, samt för att han helt enkelt ville hjälpa behövande människor. Uppmärksamhet fick han iaf. Och det finns ju lite grekiska polisrapporter som nämner honom. Intressant, de var ju inte troende människor då. Objetivt och bra, va? Det kan man reda i om man orkar.

  Oj, intressant! Visste jag inte om ordet teori. Ska erkänna att jag har använt det lite nedsättande, för jag trodde att även ni kallade det teori i bemärkelse gissning.
  Men det är en teori! Eftersom den inte är bevisad, och att bevisen lyser med sin frånvaro. Gravitationsteorin tex är ju bevisad=) Eller hur?

  Haha, testa mig inom ämnet evolution. Tror mig veta mer än en svennebanan inom det ämnet. Och jag har läst på universitet om både vetenskap och statistik, samt att hitta tillförlitliga källor. Kritiskt värdera artikler osv. Och jag gick natur på gymnasiet. Jag har mina anledningar till varför jag förkastat evolutionsteorin. Men Bibeln är inte den enda. Detta är ett ämne som vi ligger under vårat förnuft! Det här kan och har vi rätt att diskutera. Det skapar inte tro, men visst! Det är intressant. Tråkiga är väll att man i sådana här diskussioner aldrig kommer någon vart, Ingen av sidorna kommer med konkreta bevis. Bara anmärker på varandras sätt att arbeta. Men. Hit it!

  Suck, Adam=) Du säger att man inte kan använda sig av detta cirkelresonemang, att Bibeln är sann, för att Gud i den svär att den är det. Men min enkla fråga är, vad är lösningen då. Hur tänker du att Gud ska göra?
  Han har rätt att svära vid sig själv, eller alltså inget alls, eftersom hans ord är sant och trovärdigt. Och alla fotnötter och källor till bibeln ändå hänvisar rakt til honom igen.

  Ja. Alltså. Gud är inte partisk. Han vill att alla ska komma till tro på honom. MEN han älskar inte synd eller oomvända syndare.
  1. Avssynd Joh 3:6
  2. Vårat tillstånd Rom 7:18
  3. Naturliga inställning Rom 8:7
  4. Reulterar i Matt 15:19
  5. Ledet till Rom 6:23, MEN OBS andra delen av versen.

  Ok, då har det ju tillägnats dig ett helt stycke i Bibeln. Nädå, men läs Rom 1: 18-32. Slutklämmen, Rättvist.

  Vad har jag missat att ta upp? Bloggen förvirrar mig:P Du väntar på de ursprungliga bibelcitaten?

  SvaraRadera
 37. "Har du hittat saker i stil med att han öppnar luckor i himlen när det regnar i Bibeln?"

  Ingenstans. Däremot var det en vanlig uppfattning på den tiden. Det jag ville belysa var att människorna som skrev Bibeln inte precis var kvantfysiker. De hade snarare noll koll på hur världen och jorden fungerade, och varför saker och ting inträffade. Att då lita på deras anekdoter (anekdoter som även idag anses vara värdelösa beviskällor) är ganska korkat.

  "Och sen tänkte jag inflika att efter som det inte är människors ord, utan Guds ord"

  Påstår du att Gud har skrivit Bibeln? Vad jag vet har varken Gud eller Jesus eller Den Helige Ande skrivit ett enda ord i Bibeln. Det är människor som har skrivit Bibeln. De var, liksom vi är idag, påverkade av massvis av saker.

  Kopierat från Vem I Helvete:
  Vi dras med selektiv perception, selektivt och föränderligt minne, kognitiva bias och logiska felslut. Vi låter oss påverkas av andra med precis samma brister, och dessutom av en massa folk som ljuger och snackar skit i eget intresse. Kort och gott: Dina och mina personliga upplevelser och berättelser är, generellt sett, skitdåliga bevis.

  "Skoj om det hade stått om flygplan, atombomber och knark och skit i Bibeln, då hade den tidens folk gnällt för det istället, "trovärdigt!? förnuft.... och mimimi""

  Det hade varit skitskoj, då hade man ju kunnat överväga ifall de faktiskt hade kontakt med någon "däruppe"!

  "Ja, skönt att du är med på den punkten. Jesus gick på jorden, och han gorde under för att få uppmärksamhet, samt för att han helt enkelt ville hjälpa behövande människor."

  Ja det var ju skönt. Jag är dock inte alls med på resten av det du skriver. Det finns noll bevis för att Jesus gjorde några under.

  "Uppmärksamhet fick han iaf. Och det finns ju lite grekiska polisrapporter som nämner honom."

  Ge mig gärna en hänvisning till dessa rapporter. Dessutom bevisar de ingenting, mer än att ett rykte om att det fanns en man som hette Jesus som gjorde märkliga saker existerade på den tiden.

  "Men det är en teori! Eftersom den inte är bevisad, och att bevisen lyser med sin frånvaro. Gravitationsteorin tex är ju bevisad=) Eller hur?"

  Och du har pluggat på universitet? Du måste skämta? Evolutionsteorin är fakta, precis lika mycket som gravitationsteorin är det.

  "Och jag har läst på universitet om både vetenskap och statistik, samt att hitta tillförlitliga källor. Kritiskt värdera artikler osv."

  Dina lärare måste vara missnöjda. Du får också gärna förklara exakt hur man läser om "vetenskap" på universitetsnivå, då det innefattar så otroligt många delar. Är det någon speciell inriktning du läst?

  Vad har du för forskning som tyder på att evolutionsteorin är falsk?

  Tror du på skapelseberättelsen får du gärna läsa PZ Myers' (professor i biologi) jämförelse mellan den och hur saker och ting faktiskt hände: http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/12/day-age_creationism_is_almost.php

  "Du säger att man inte kan använda sig av detta cirkelresonemang, att Bibeln är sann, för att Gud i den svär att den är det. Men min enkla fråga är, vad är lösningen då. Hur tänker du att Gud ska göra?"

  Finns mängder av saker han hade kunnat göra. Några idéer: Visa sig på himlen, skriva in "Made by God" i allas DNA-koder, svara på böner, hela människor som fått amputera t ex ett ben, vill du ha mer?

  "Han har rätt att svära vid sig själv, eller alltså inget alls, eftersom hans ord är sant och trovärdigt."

  Nejnejnej. En människa har skrivit i Bibeln att Guds ord är trovärdiga. Gud själv håller som vanligt käften.

  SvaraRadera
 38. "1. Avssynd Joh 3:6
  2. Vårat tillstånd Rom 7:18
  3. Naturliga inställning Rom 8:7
  4. Reulterar i Matt 15:19
  5. Ledet till Rom 6:23, MEN OBS andra delen av versen. "

  1. Tolkningsfråga, inte alla kristna håller med dig, vem har rätt?
  2. Återigen en människa som skriver någonting, inte gud.
  3. En människa igen.
  4. Ett fruktansvärt äckligt bibelord att bygga ett modernt samhälle på.
  5. Då får du peka och skratta när du är i himlen sen, för mig lär du inte träffa där!

  "De vet vad Gud har bestämt: att alla som lever så förtjänar döden. Ändå är det just så de lever, ja än värre, de tycker det är bra när andra gör det."

  Men om man inte tror på Gud så skiter man i vad han har sagt. Annars tycker jag att du ska klä dig i rosa bomullstofflor varje dag, för det har den allsmäktiga rosa elefanten sagt. Tror du inte på honom? Bevisa för mig att han inte finns!

  "Vad har jag missat att ta upp? Bloggen förvirrar mig:P Du väntar på de ursprungliga bibelcitaten? "

  Exakt. Du svarar på saker jag inte skriver och har fortfarande inte gett mig ett bra svar på något av bibelorden jag började med.

  SvaraRadera
 39. Kan vi inte ta en grej i taget..? Bättre att ngt blir bra än att allt blir halvdåligt..

  Universitetet. Mjao, bara grundläggande kunskaper om hur man kritiskt granskar en artikel. Validitet & Reliabilitet osv. Hur man statistiskt säkerhetsställer sina mätresultat. P-värden och hypoteser och mothypoteser.

  Om arvsynden. Den som har förstått Bibeln rätt, har rätt.. Finns ju bara en sanning. Ett rätt.

  Apg: är inte ens kul att disskutera. Det förklarar jag på samma sätt som 2 Mos, eller vad det va. Döden här är inte lika med döden i evighet. Och Gud gör som han vill. Haha, tråkigt va?

  Men välj en grej som du vill ta upp och reda klart på först, innan vi tar allt det andra.. Det får inte ens plats 200 ord på en gång innan man måste hoppa upp. Sjukt jobbigt med laptop då.. Msn? Eller blir det för personligt? Du verkar ju ändå sitta framför datorn 24/7....

  SvaraRadera
 40. Hahaha.. Jag hinner inte med i din takt, rainman!

  SvaraRadera
 41. Visst kan vi ta en sak i taget.

  "Om arvsynden. Den som har förstått Bibeln rätt, har rätt.. Finns ju bara en sanning. Ett rätt. "

  Ja. Frågan är vem som har rätt av alla de miljontals kristna som har sina egna tolkningar.. Eller om alla har fel, hemska tanke!

  "Och Gud gör som han vill. Haha, tråkigt va?"

  Inte särskilt eftersom att jag inte tror att det är sant.

  "Msn? Eller blir det för personligt? Du verkar ju ändå sitta framför datorn 24/7...."

  Föredrar offentliga forum så att andra kan läsa vad man skriver och man kan ta den tiden man vill på att formulera sig, leta länkar osv. Msn är alldeles för stressigt och inget vidare bra om man vill föra en mer utförlig diskussion.

  Svara på följande och enbart följande så börjar vi där.

  "Vi börjar med 2 Moseboken 32:26-29.
  Här har Mose precis gått igenom lagen som han fått från Gud. Vad är det absolut första som händer? Jo, för att få invigas i Herrens tjänst krävs att de står upp mot sina söner och bröder och mördar dem. 3000 föll, kvinnor och barn borträknade."

  Kort och gott: Varför var man tvungen att mörda sina egna familjemedlemmar för att få följa Herren?

  SvaraRadera
 42. Ja. För förbundet var ju uppbyggt så. Hela Israels folk skulle ingå i det. Annars så skulle du inte vara med helt enkelt. De fick heller inte gifta sig eller blanda sig med andra folkslag. De skulle vara Herrens folk.
  Här blev det ju så att Gud straffade deras synd och otro.
  Det är ett rött snöre genom hela GT. Att Gud på alla sätt är deras andliga och världsliga ledare. Att Gud låter sitt folk tex döda en stads invånare för israels fördel, så att han genom den kan få igenom sin plan, Jesu födelse i Betlehem.
  Men det är hela tiden ett rättvist straff, för de andra folken va ju hedniska. Den som inte är med Gud är emot Gud. Och städerna hade eget ansvar för sin själ. De förhindrade ju Guds plan. Så att de dör, är ju en lösning. Om Gud ger sin tillåtelse.
  Vi, idag, har ju absolut inte rätt att gå och mörda hedniska. Men eftersom Gud va deras värdsliga ledare, så va det rätt att följa hans "order".

  Folk lever ju tyvärr kvar i detta och gör saker de inte får. Guds namn har används fel för att göra hemska saker. Korståg, diverse krig, Israel-palestina konflikten, påvens grova missar i stort sätt allt. osv

  SvaraRadera
 43. Aj, du ställer din fråga för att få följa Herren.
  Alltså samma frälsande tro har ju varit vägen till himmlen genom hela världshistorien. Samma för Adam och Eva i paradiset som för oss som lever idag.
  Men sen har jag nog förklarat skillnader också. Och att man inte ska utesluta liv bara för en kroppslig död. Om det nu va barn och kvinnor också som fick dö, vad vet vi om deras tro. Endast Gud vet.

  (Och det är viktigt, dock en parantes. De flesta kyrkor i sverige verkar ha fått för sig att man kan avgöra om en annan människa är kristen eller inte. Har hört det från pingst inte minst, men mission, svenska kyrkan. Äh vågar nästan säga all there is i Sverige, har fått för sig att de kan avgöra hjärtats inställning till Gud)

  SvaraRadera
 44. "Ja. För förbundet var ju uppbyggt så. Hela Israels folk skulle ingå i det. Annars så skulle du inte vara med helt enkelt."

  Du tycker alltså att det är 100% ok med kollektiv bestraffning? Beslutet att judarna skulle vara Guds folk togs knappast av en majoritet av folket, utan av en enda människa. Och de som inte höll med den här enda människan skulle alltså mördas.

  "Att Gud låter sitt folk tex döda en stads invånare för israels fördel, så att han genom den kan få igenom sin plan, Jesu födelse i Betlehem."

  Eftersom att Gud är allsmäktig hade han kunnat ordna Jesu födelse utan att behöva mörda tusentals människor. Kunde han inte det är han inte allsmäktig.

  "Vi, idag, har ju absolut inte rätt att gå och mörda hedniska. Men eftersom Gud va deras värdsliga ledare, så va det rätt att följa hans "order"."

  Varför inte? Om Gud säger till Israels premiärminister att de ska bomba bort Palestina från kartan, varför skulle de då inte få göra just det, enligt dig?


  Svarar inte på sista inlägget då det inte hade med någonting alls att göra.

  SvaraRadera
 45. Nämen Godmorgon Adam=)Du är uppe med tuppen

  Vadå är Lag och Evangelium kollektiv bestraffning. Nej, det är en bestraffning av vad man finner i en människas hjärta. Eller hur. Det är ju Helig och Ren inför Gud som gäller. Men du läs i Romarbrevet om det här först, typ Kap 4.

  Ja, han hade kunnat ordna Jesu födelse på ett annat sätt. Men det gjorde han inte. Inget fel på det sätt han valde. Han valde det ju av massa anledningar. Det är kul att spekulera lite i det, varför han gjorde just på detta sättet.

  Haha. Bibeln Gud kommer aldrig säga så till Israels premiärminister.

  Allt har med allt att göra.

  SvaraRadera
 46. "Vadå är Lag och Evangelium kollektiv bestraffning."

  När man dödar tusentals människor för att de inte följer påhittade lagar så är det precis vad det är.

  "Det är ju Helig och Ren inför Gud som gäller."

  Om det är det som gäller förstår jag ännu mindre varför Gud måste mörda massa människor. Då hade han ju åtminstone kunnat låta människorna leva klart sina jordliga liv, och sedan bestraffa dem.

  Angående Romarbrevet 4 så låter det i mina öron som perfekt underlag om man vill mörda någon. Det spelar ju nämligen ingen roll om man är rättfärdig i handling eller inte, utan bara att man tror på Jesus. Som jag diskuterade med David i ett annat inlägg här, där han menade att det räckte att säga förlåt till Gud när man varit elak mot någon. Vad gör det den sårade människan för gott? Once again obefintlig logik.

  "Ja, han hade kunnat ordna Jesu födelse på ett annat sätt. Men det gjorde han inte. Inget fel på det sätt han valde. Han valde det ju av massa anledningar. Det är kul att spekulera lite i det, varför han gjorde just på detta sättet. "

  Nej det gjorde han uppenbarligen inte. Och visst, man kan tycka att det är ok att mörda massvis av människor, trots att man inte alls behöver, för att uppnå ett eget mål. Men isåfall får man finna sig i att tänkande människor tycker att det är äckligt, omoraliskt och fel.

  "Haha. Bibeln Gud kommer aldrig säga så till Israels premiärminister.2

  Varför inte? Han har gjort det förut, så varför skulle det inte kunna hända igen?

  Och nej, det du skrev i andra inlägget hade inget samband allt med vad vi pratade om.

  SvaraRadera
 47. Nämen. Kollektiv bestraffning är ju att andra får lida av vad någon enstaka gjort. Men Gud dömer ju efter var och ens hjärta.

  Leva klart och leva klart. Som om det finns nån slags tyst överrenskommelse att man ska få leva si och så många år. Är du för abort så vet du ju att man helt plötsligt menar sig ha rätt att begränsa en människas liv till bara några veckor. Då är det visst okej, eller?

  Nämen David! Vadå räcker.. Det är ju det första man gör. Men David glömmer att Helgelsesn följer en rätt ångrer. Omvändelse i sin breda betydelse är just att ångra synden och tro förlåtelsen. Men det ingår ju att man då hatar synden man gjort och vänder bort från den genom att bland annat försöka reparera det man åstadkommit. Samt att kanske planera för hur det inte ska behöva hända igen.

  Inte Guds fel, utan människans. Människan vet vad som gäller inför Gud, men bryr sig inte om det. Som att leka med elden, skyll dig själv om du trillar i. Inte hans fel som står brevid och på alla sätt varnar dig om att det är farligt att leka med elden.

  Han har ju förbjudit mord. En människa ska inte ta nån annans liv. Och han är heller inte våran värdsliga ledare. Utan det är regering och riksdag, så deras beslut är folkets beslut. Tänkade människor borde tycka att värdsliga ledare tar äckliga och omoraliska beslut.

  SvaraRadera
 48. "Nämen. Kollektiv bestraffning är ju att andra får lida av vad någon enstaka gjort. Men Gud dömer ju efter var och ens hjärta."

  Kollektiv bestraffning är det eftersom att tusentals människor straffas på grund av att EN person bestämmer att de ska vara guds folk. De människor som mördas hade aldrig gått med på att judarna skulle bli guds folk, ändå mördades dom.

  "Leva klart och leva klart. Som om det finns nån slags tyst överrenskommelse att man ska få leva si och så många år."

  Absolut inte, däremot är det enligt lagar, förbud och etiska överenskommelser ganska tydligt att man inte ska mörda någon. Mördar inte jag dig, så mördar inte du mig. Win-win situation.

  "Är du för abort så vet du ju att man helt plötsligt menar sig ha rätt att begränsa en människas liv till bara några veckor. Då är det visst okej, eller?"

  Ja, jag är för abort. Så länge fostret inte kan överleva utanför mammans kropp anser jag att det är befogat att göra abort. En människa ska få göra vad de vill med sin egen kropp.

  "Men det ingår ju att man då hatar synden man gjort och vänder bort från den genom att bland annat försöka reparera det man åstadkommit. Samt att kanske planera för hur det inte ska behöva hända igen."

  Här har vi återigen ett av kristendomens problem, och en av de många orsakerna till att jag inte längre är kristen. Jag kan inte ångra att jag t ex har sex med min flickvän, då jag inte ser något fel i det. Jag ser inte heller något fel i att dricka alkohol så länge man inte blir aggressiv mot andra eller sig själv.

  Det är det som är problemet med hela Bibeln, att lagar och regler från Gud inte motiveras på något sätt alls, utan bara förväntas följas blint.

  "Inte Guds fel, utan människans. Människan vet vad som gäller inför Gud, men bryr sig inte om det. Som att leka med elden, skyll dig själv om du trillar i. Inte hans fel som står brevid och på alla sätt varnar dig om att det är farligt att leka med elden."

  Det där går inte ihop alls. Människor (ta mig t ex) som inte tror på gud, bryr sig inte heller om vad det står i Bibeln att han sagt. Lika lite som du bryr dig om att följa sharialagarna. Vi är ju egentligen ateister både du och jag, jag förnekar bara en gud mer än dig.

  "Han har ju förbjudit mord. En människa ska inte ta nån annans liv. "

  Fel. Läs igenom det här blogginlägget och återkom sedan: http://humanistbloggen.blogspot.com/2010/04/du-skall-icke-morda.html

  "Tänkade människor borde tycka att värdsliga ledare tar äckliga och omoraliska beslut. "

  Ibland blir det knas, fast i de mest extrema fallen så är det religion som ligger bakom. Ta t ex sharialagarna i muslimska länder. De bygger på religion och inte förnuft. Eller dödsstraff på homosexualitet i Uganda, som är understött av den kristna extremhögern.

  SvaraRadera
 49. Vad är det för nisse som skrivit det.. Du skall inte ljuga. ööh? Slutade läsa där.. menar du att jag ska fortsätta ändå?

  SvaraRadera
 50. "Du ska inte ljuga" är en grov förenkling av "Du ska inte vittna falskt mot din medmänniska.".

  Det är nog dock så att de flesta människor som inte är kristna känner den lagen som "Du ska inte ljuga".

  Löjlig sak att hänga upp sig på.

  SvaraRadera
 51. tycker du.. jag tänkte bara att det bådar inte gott.. ok, läser vidare

  SvaraRadera
 52. Ja, intressant läsning. Som allt annat du kommer med. Jag har inte alls satt mig in i hur enormt stor ateismen är i Sverige. Även fast biblen varnat för just detta, i den sista tiden. Eye-opening.

  Men att Bibeln inte egentligen menar mörda/döda när den skriver det. Gud gör ju undantag. Han styr dessutom våra liv med medel. Ingen av oss kan lägga till en enda aln till ens livslängd. Men krig, sjukdomar osv osv är de medel som han styr med.

  Utgå från att Gud finns och att Bibeln är hans ord, då har han haft rätt i varje fall där han låtit folk dö.

  Som han skriver att det bara gäller ens egen familj, grupp osv stämmer ju inte. Det sträcker sig över sådana gränser. Och det finns i familjerna osv också.

  För oss, nuförtiden. Så är ju tex dödsstraff Ok enligt Bibeln, pga att det är överhetens beslut. Döda i försvarskrig. Eller tom. arbeta inom försvarsmakten och göra sin plikt (Matt 8:5, 10, 13 elr Luk 3:1-15). Men det beror inte på att Budet sätts ur spel eller ignoreras, det handlar bara om att viktigare principer träder in. Principer som Bibeln godkänner.
  1 Mos 9:5-6 Dödsstraff

  Finns inga rätta "krig" på privat plan eller någon anledning som gör det rätt att döda/mörda!

  SvaraRadera
 53. Och varför du inte känner att det är fel att ha sex med din flickvän är för att ditt samvete är avtrubbat.
  Visst, människan har till viss del fått ett samvete som håller undan det värsta, tex att det är fel att mörda/döda. Och att det är 2 personer, man och kvinna som ska leva tillsammans. Osv, sådant som man kan se att hela världen följer.
  I paradiset va Adams och Evas samvete fulländat men sedan dess så har vi fragment kvar. Som en utsuddad bild av det rätta.
  Därför ska vi läsa Bibeln och se vad Gud anser rätt och fel, där är facit.
  Man kan "träna" upp sitt samvete. Jag kunde som barn slänga godispapper och sådant på marken varsomhellst. Kopplade inte att nån annan kommer att få plocka upp det. Nu säger mitt samvete emot det, och börjar gnaga så fort tanken föds, att papperskorgen är så långt bort, och det är bara ett litet tuggummi osv..

  SvaraRadera
 54. Har haft fullt upp midsommarhelgen, och idag har jag inte haft tid att svara, så du får vänta någon dag till.

  SvaraRadera
 55. "Ja, intressant läsning. Som allt annat du kommer med. Jag har inte alls satt mig in i hur enormt stor ateismen är i Sverige. Även fast biblen varnat för just detta, i den sista tiden. Eye-opening."

  Ja, ca 80% av Sveriges befolkning är antingen agnostiker eller ateister. Att det skulle bero på att Bibeln varnat för det är ju dock rent bull.

  "Utgå från att Gud finns och att Bibeln är hans ord, då har han haft rätt i varje fall där han låtit folk dö. "

  Jepp, men eftersom att han med största sannolikhet inte finns, så får vi nog utgå från att han har fel.

  "Som han skriver att det bara gäller ens egen familj, grupp osv stämmer ju inte. Det sträcker sig över sådana gränser. Och det finns i familjerna osv också. "

  Han skriver i blogginlägget att "det är ofta utomstående som dödas, sällan ens egna och ofta med herrens tillåtelse eller påbud". Han har inte påstått att det inte sträcker sig över gränserna.

  "För oss, nuförtiden. Så är ju tex dödsstraff Ok enligt Bibeln, pga att det är överhetens beslut."

  Så du sätter alltså en flera millenium år gammal bok högre än grundläggande mänskliga rättigheter, eller har jag missförstått dig nu?

  "Finns inga rätta "krig" på privat plan eller någon anledning som gör det rätt att döda/mörda!"

  Inte ens om Gud ber dig?

  SvaraRadera
 56. "Och varför du inte känner att det är fel att ha sex med din flickvän är för att ditt samvete är avtrubbat."

  Jaså, det hade jag ingen aning om! Berätta gärna hur Du har kommit fram till det om Mig.

  "..tex att det är fel att mörda/döda. Och att det är 2 personer, man och kvinna som ska leva tillsammans."

  Fast det där sista hittade du ju på, att heterosexualitet skulle vara det enda naturliga.

  "Man kan "träna" upp sitt samvete. Jag kunde som barn slänga godispapper och sådant på marken varsomhellst. Kopplade inte att nån annan kommer att få plocka upp det. Nu säger mitt samvete emot det, och börjar gnaga så fort tanken föds, att papperskorgen är så långt bort, och det är bara ett litet tuggummi osv.. "

  Det du förespråkar är ju dock en helt annan sak än din liknelse.

  Att kasta papper på marken får, som du konstaterat, konsekvenser för andra människor, för naturen och miljön osv. Påvisbara konsekvenser.

  Att jag har sex med min flickvän har inga konsekvenser alls, förutom för oss själva ifall någon av oss inte skulle må bra av det. Men nu mår vi bra av det, och det för oss närmare varandra, så, vad mer än en gammal utdaterad moral från en låtsasgud hindrar oss?

  SvaraRadera
 57. OJ.
  Nu har du helt gått över till att säga att det är en låtsas-Gud osv osv. Och påhitt osv. Hur tänker du att diskussionen ska kunna leva vidare?

  Du säger att Gud inte finns. Fast du kan inte bevisa det. Så var får diskussionen plats nu?

  Jag har ju hela tiden haft rollen att förklara saker ur en biblisk synpunkt. Och du ur ditt lilla förnuft. Nudå, Herr Adam?

  SvaraRadera
 58. Fantastiskt att du kan hänga upp dig på en enda mening av allt det jag skrev. Jag skrev dessutom i inlägget över att "han med största sannolikhet inte finns, så får vi nog utgå från att han har fel."

  Det finns definitivt rum för diskussion, men bevisbördan ligger, som du säkert också vet, på den som kommer med det extraordinära påståendet - det vill säga dig.

  SvaraRadera
 59. en enda mening... Hänger upp mig gör jag..

  "Berätta gärna hur Du har kommit fram till det om Mig."
  "Fast det där sista hittade du ju på."

  Räkna 2. Och det känns ju lite halvB om du sitter och bekyller mig för att hitta på. Du ska nog få se att det kommer från lite högre källor än så.

  Vad är det för snack med bevisbörda? Jag känner ingen som helst tvång att behöva bevisa saker för dig.
  Jo, en grej kan jag ju försöka med. Det är att visa på att Bibeln är tillämpbar när som helst i tid och att det som står däri inte är motsägelser i någon form, utan det klokaste som finns nerskrivet i denna värld.


  Vad har du för intentioner på detta forum, kan man ju fråga sig. Låt höra?

  SvaraRadera
 60. "Och det känns ju lite halvB om du sitter och bekyller mig för att hitta på. Du ska nog få se att det kommer från lite högre källor än så."

  Fast du hittade ju på det där om heterosexualiteten. Eftersom att det uppenbarligen finns människor som är homosexuella så måste det ju vara högst naturligt. Vilka högra källor är det vi pratar om?

  "Vad är det för snack med bevisbörda? Jag känner ingen som helst tvång att behöva bevisa saker för dig."

  Något tvång hoppas jag verkligen inte att du känner! Det jag menar är att om någon påstår något extraordinärt (t ex Flygande Spaghettimonstret finns, osynliga rosa elefanter styr världen) så ligger bevisbördan på den som kommer på påståendet. Kan man inte frambringa några bevis får man nöja sig med att ingen tror på en heller.

  "Jo, en grej kan jag ju försöka med. Det är att visa på att Bibeln är tillämpbar när som helst i tid och att det som står däri inte är motsägelser i någon form, utan det klokaste som finns nerskrivet i denna värld."

  Inga motsägelser?
  http://www.youtube.com/watch?v=RB3g6mXLEKk

  Skulle knappast kalla den tillämpbar när som helst, isåfall hade vi ju inte behövt tolka bort massa hemska ställen och sjuka lagar när vi läser den, utan bara grunda våra lagar idag rakt på Bibeln, och det vill nog inte ens du.

  SvaraRadera
 61. #1 Första frågan. Han blandar lag och evangelium. Lag "Gud förlåter inte syndare". Evangelium "Gud förlåter syndare". När du inser vad Jesus gjorde på korset så är det inte längre en motsägelse. Förstår man inte korsdöden så förstår man heller inte hur Evangelium och Lag existerar samtidigt. Det är ju grunden i kristendom.

  #2 Testa och fresta är inte samma sak. Vi har ett löfte att Gud inte ska testa oss över våran förmåga. Om man testas av Gud så är det till ens eget bästa. Inget ont kommer av Gud.

  #3 Lag och evangelium blandas. Den som håller lagen helt blir frikänd. Men ingen kan ju hålla lagen. Konsultera romarbrevet om du inte har kläm på de lärorna.

  #4 Se Gud öga mot öga. 1 Mos 32:30 "Tänkte han" står det i min översättning. 1 Mos 12:7 Gud har visat sig i många olika skepnader, tex i form av änglar osv, inget konstigt.
  2 Mos 33:11 är ju samma händelse som 2 Mos 33:20 där det sägs att han inte alls såg Gud ansikte mot ansikte som vi tänker att det innebär. Och där tackar jag för mig. För detta va visst inte så klokt youtubeklipp. Orkar inte lägga ner tid på resten

  SvaraRadera
 62. Grunda våra lagar på Bibeln skulle vara hu bra som helst. Nej, men som sagt vi ska inte blanda värdsligt och andligt. Vilken lag tänker du att vi absolut inte kan leva efter. Och snälla ta inte någon från GT som bara gällde på den tiden, för Israel.

  SvaraRadera
 63. #1 ska vara ärlig och säga att jag inte fattar hur två totalt motsatta saker inte kan vara just en motsägelse. Läs och jämför översättningarna från King James Bible:

  http://www.biblegateway.com/passage/?search=Jer%2017:4&version=KJV

  http://www.biblegateway.com/passage/?search=Micah%207:18&version=KJV

  #2 Samma sak här, två totalt motsatta saker

  http://www.biblegateway.com/passage/?search=James%201:13&version=KJV

  http://www.biblegateway.com/passage/?search=Gen%2022:1&version=KJV

  #3 1 Mos 32:30 i King James Bible är annorlunda:

  http://www.biblegateway.com/passage/?search=Gen%2032:30&version=KJV

  Och fortsättningen på 2 Mos 33:11 (rättare sagt 33:20) är en total motsägelse på 1 Mos 32:30.


  Vänder på frågan: Vilka lagar som finns i Bibeln tycker du saknas i Sverige idag?

  SvaraRadera
 64. Hittade ju den här gamla godingen också. Jerry Coyne, professor i genetik vid universitet i Chicago förklarar varför evolutionen är sann. Jag vet att den är lång, men den är definitivt värd att titta på.

  http://www.youtube.com/watch?v=w1m4mATYoig&feature=player_embedded#!fa

  SvaraRadera
 65. Klippet med Jerry Coyne har jag redan sett. Han kör igenom lite men fort. Härskarteknik snarare än förklaringar. + Att det är inget nytt direkt.

  #1 Lag och evangelium är det ingen kristen som hävdar att de inte är varandras motsatser. Inget konstigt. Sydens lön är döden men Guds gåva är evigt liv. Bara det är en motsägelse isåfall, och den meningen bekänner sig alla kristna till.

  #2 Alltså Gud står ju bakom allt som händer. Men det onda som händer i världen är inte från honom, utan från människan i fråga, eller ja, djävulen. Det står att han uppehåller allt.
  Men läs klart i 1 Jak, så ser du ju sammanhanget istället för att rycka ut random verser hur som helst.
  Vet inte om du har nått emot Luther, men han är bra på att förklara saker till folket. Om just detta skrev han nått liknande.

  :Om Gud va en timmerman och människan hans redskap. Med en slö yxa så blir det inget bra resultat av arbetet. Men skulden ligger ju på yxan. Timmermannen hugger ju och arbetar lika flitigt även om yxan är slö eller vass. Samma med oss människor. Gud står bakom i allt, men det är människan som bär skulden när den gör onda saker.

  #3 Ja, men han kallar platsen så för att han tror sig ha sett Gud ansikte mot ansikte. Och det står ju att han brottades/kämpade med Gud. Men han har ju inte sett Gud ansikte mot ansikte i all hans härlighet, det kan både du och han ta och glömma. För det kan ingen människa göra.

  Nä, vill inte börja säga att vi ska ha lagar i Sverige som är tagna ur bibeln. Pga att man inte ska blanda värdsligt och andligt. Men överheten har ju uppgiften att hålla efter det onda. Gör överheten det på ett bra sätt så är jag glad.

  SvaraRadera
 66. Vet inte varför, men jag tappade helt lusten att svara någonting alls. Får se om jag orkar få ur mig något senare.

  SvaraRadera
 67. Hej Adam. Jag kolla gamla kommentarer. Rätt roligt och läsa. Ha det gott...

  SvaraRadera