tisdag 4 januari 2011

Ateister arga på Gud....


”Ateister och agnostiker ofta arga på Gud.

I dagen kunde man läsa att Ateister ofta blir arga på Gud. Men de tror ju inte på Gud eller att han finns överhuvudtaget?
Om man inte tror på Gud hur kan man vara arg på honom då?
Om man inte tror på Gud hur kan man skylla alla olyckor som drabbar oss på Gud.
Mycket konstigt???

17 kommentarer:

 1. Jag tror du missförstått oss, (mig), sunt och djupt tvivlande. Det är inte gud vi är arga på. Jag lovar. De vi (jag) blir trötta på är de som tror sig tala i hans namn. Det räcker och blir över. Det är inte sällan man möter en viss von oben attityd från de som påstår sig sett ljuset.

  SvaraRadera
 2. Ja ,jag kan tänka mig att man blir trött på att höra om Gud ,om det talas om honom på fel sätt.
  Om jag säger så här vi som är frälsta känner Jesus därför att han bor i våra hjärtan. Vi talar för han är verklig och jag älskar honom.

  Hur kan man tala illa om Gud eller säga att han inte existerar eftersom man inte har testat honom och velat lära känna honom.
  Man kan inte säga om något att det inte finns förran man testar och sedan går man och uttalar sig. Hur kan man uttala sig om något som man inte vet eller lärt känna?
  Köper du en ny dator som du aldrig förr har haft och du testar den och blir nöjd så du behåller den för nu vet du att den funkar efter dina förväntnigar.
  Så är det med Gud. Du talar utan att veta, du har inte testat honom. Han ger dig mer i ditt liv än en dator eller vad det nu är.
  Jesus är kärleken och han älskar alla ateister oavsett vad de gjort. Så varför säga nej till livet som endast bara Jesus kan ge.

  SvaraRadera
 3. Jag tar risken att leva utan gud då dina resonemang inte leder någonstans utan bara runt i cirklar. Jag tror att jag fyller kriterierna mer än väl för att kallas existentialist vilket är motsatsen till att vara essensialist. Alltså, jag tror på existens före essens. Med andra ord, vi människor skapade gud och fyllde honom med essens. Vilket i sin tur innebär att att allt vi behöver göra för att avskaffa honom/henne är att rensa skallen från tomt, nedärvt tankegods. Tro mig, det är inte svårt alls. Det enda som krävs är att man öppnar sitt slutna sinne och tänker tankar utan kryckor i form gammalt skrock.

  SvaraRadera
 4. Skulle du eller någon försöka avskaffa Gud så skulle det vara som att försöka låsa in vinden viket är lika omöjligt. Gud är större och mäktigare än vad vårt sinne kan tänka eller förstå.

  SvaraRadera
 5. "som att låsa in vinden" - det var en bra liknelse.

  Gud beskrivs faktiskt som en vind i GT.

  För mig är Gud verkligarr än vad min fru är. Jag umgås och talar med Honom hela tiden. Han är min bästa vän och min förtrogna i allt. Han gör mitt liv fantastiskt att leva.

  Gud är så konkret för mig som bara någonting kan bli. Glädje är det ord jag skulle vilja beskriva Guds närhet med. Jag känner sådan tacksamhet att få vara med Honom.

  SvaraRadera
 6. Som sagt, cirkelargument. Jag väljer att tro på det som kan bevisas med empiri och inte på prat om något som är så stort och mäktigt att det inte går att förstå. Det påståendet är inte ens ett resonemang. Det är att avsäga sin fria vilja, sin intelligens och skyldighet att kritiskt bemöta vad som framstår som villfarelser. Det som människans ökande kunskap, framsteg och forskning visar är att utrymmet för tro på en skapare och dess förkunnare bli mindre och mindre för var dag. Ju mer vi lär oss desto mindre manöverutrymme blir det kvar åt gud.

  SvaraRadera
 7. För hundra år sedan kanske man trodde att forskningen skulle ersätta Gud men idag så är det allt mer som talar för panspermi och kreationism.

  Jag var under min ungdom en övertygad evolutionist och ansåg att livet uppkom slumpmässigt på jorden men idag är jag övertygad om att vi är resultatet av en extern kraft.

  Det är typiskt människan att sätta sig själv i centrum trots att vi i själva verket bara är en skapelse av en extern kraft.

  SvaraRadera
 8. Jag vet bara att Jesus lever och det handlar inte om cirkelargument.
  Konstigt att neka någon man inte tror på vilket innebär att man har en tro annars hade man inte behövt nekat Guds existens. Det kan man kalla cirkelargument.
  Villfarelser är väl de som förnekar Guds existens fast världen är full av bevis.
  Vi kommer alla att böja våra knän då Jesus kommer på skyarna och alla ska se honom även du Bruno Baige.

  SvaraRadera
 9. Ah, kreationistiska tankegångar. Min undran blir då, vem eller vad skapade skaparen, den så kallade kreativa, externa kraften?

  SvaraRadera
 10. Gud har alltid funnits. Det är han som har skapat allt inklusive dig och mig.
  Det handlar att vända om sig till Gud och sluta leva i upproriskhet mot honom.
  Jesus är liak verklig som du och jag. Pröva honom du oxå...

  SvaraRadera
 11. Okej, då är vi tillbaks till ruta ett. Runt, runt i cirklar av luddiga påståenden som jag utan att ifrågasätta ska tro på som eviga sanningar. Då väljer jag utan tvekan att söka min egen sanning och att efter bästa förmåga tänka fritt och ifrågasättande. Det är det minsta man kan begära av sina medmänniskor. Att de ska använda sin intelligens till att finna vägar ut ur skrock och hokus pokus som tillhör det förflutna och borde ha stannat där.

  Nåja, tiden är på min sida. Guds förkunnare har annonserat undergången/räkenskapens timme otaliga gånger under historiens gång men än har ingenting hänt. Om vi mot all förmodan skulle gå under med planeten vi bor så beror det på oss människor. Det klarar vi av utan någon hjälp utifrån.

  SvaraRadera
 12. Jesus kan endast öppna ditt hjärta genom den Helige Ande. Han tvingar sig inte på någon utan man får göra ett val vännen.
  Du ser och känner med människo tankar och då ser du inget. Du ser bara det som du lärt dig se med dina sinnen. Men låter du Jesus öppna dina ögon så kommer du och se med andliga ögat. Då kommer du att se min vän. Vi kan tjata ihäl oss på varandra tills vi blir gråa om att tro och icke tro. Testa Jesus så får du se. Tror du inte och vill du tro så kommer du och få tro. Tro är även en Guds gåva till oss.
  För dig är det luddiga påståenden för du känner inte Gud men för mig är det livet i och med att jag har gemenskap med honom varje dag. Och det kan du också få om du vill för det är viljan det hänger på vem du vill tjäna.
  Det handlar om att svälja ståltheten och böja sina knän för en dag kommer de att böjas om vi vill eller inte. Gud välsigne dig...

  SvaraRadera
 13. Men hallå Bruno Beige! Vem är det som för ett cirkelresonemang?
  Att det kan vara svårt att förstå Gud är du inte ensam om. Gud är större än vårt kända universum och alltings ursprung och mål. Den som inte vill tro slipper. Gud tvingar inte någon till evigt umgänge med honom.
  Men varför inte pröva att öppna ditt hjärta för Helig Ande? Jag lovar att du kommer att få uppleva helt nya dimensioner i ditt liv.
  Verba
  Läs gärna min blogg: http://www.m-magasin.se/mitt-projekt/visa-projekt.xml?id=8332

  SvaraRadera
 14. Det är ingen som skyller på Gud för olyckor som händer, var har du fått det ifrån? Det som händer är att vi ironiserar över att er så kallade"goda gud" som dessutom är allsmäktig och allvetande (vilket i sig är en logisk paradox) låter olyckor ske överhuvudtaget.


  Och Anonym:
  "Gud är större än vårt kända universum och alltings ursprung och mål."

  Har du någon källa på det där? Och med källa menar jag studie publicerad i välrenommerad tidsskrift eller dylikt. Bibeln faller alltså bort.

  SvaraRadera
 15. Tänk om Gud kunde omfattas av människans förstånd. Då vore Gud inte per definition Gud. Lite ödmjukhet inför Skaparen krävs. MEN Gud har förklarat sig själv genom sin Son Jesus Kristus. Och Bibeln berättar om Jesus. Därför kan vi känna Gud på ett personligt plan, genom och i Jesus från Nasaret.
  1. Gud finns,
  2. Jesus har berättat om honom
  3. Bibeln berättar om Jesus.
  "Ja men jag tror inte att det Jesus sa är sant utan han kom med faståenden", kanske någon tänker! I grunden handlar det om tro..Jag tror på Jesus och det han har sagt är absolut sant.

  SvaraRadera
 16. "kom med falska påståenden" ska det stå

  SvaraRadera