tisdag 11 januari 2011

FörsamlingstuktSwärd positiv till församlingstukt


Jag håller med fullständigt med Swärd att man ska se genom sin församling hur man lever.
Jag tror det är ett måste om en församling ska överleva i renhet.
Vi måste vara medvetna om att Guds Ande delar inte församlingen med smuts och otukt.
Otukt och synd menar jag att vederbörande vet om att det man gör eller lever på ett sätt är synd, men gör inget åt det utan lever vidare så i en församling som är kallad till kristi kropp till renhet och att leva i rättfärdighet.

Nu trycker jag på en öm punkt och trampar många på tårna.
Man kan vara homosexuell men inte utöva det, och vara med i en församling.
Man kan vara före detta alkoholist, man kan vara före detta prostituerad eller före detta mördare osv .
Man kan inte vara sambo för Gud talar om äktenskap mellan man och kvinna.
Man kan inte leva i homosexuellt partnerskap och vara med i en församling för det strider mot Guds ord och Guds ordning.
Då man blivit frälst är man förlåten , man har fått förlåtelse för onda ting man gjort.
Jesus säger "se jag gör allting nytt. Då gör han också allt nytt. Det gamla är förgånget se något nytt har kommit. Det gamla livet finns inte, vi är födda på nytt in i Guds församling.

Det är vår egen skyldighet att se efter hur vi själva lever, inte strunta i vad Guds ord säger. Säger han att något är synd så är det det och man känner det inom sig om man gör något som inte behagar Gud så rätta till det.
Börja inte sila mygg och svälja kameler. Det finns inga små eller stora synder utan alla synder är lika inför Gud
Paulus i Bibeln gick hårt mot församlingarna då han upptäckte att allt var inte riktigt rent. Han struntade inte i det utan tog tag i det och undervisade i ämnet man hade fallit bort i från.


Att vara frälst innebär att man lever i renhet tillsammans med Jesus och lever man med honom så har man slutat att synda och man vill inte fortsätta att leva i smutsen som man gjorde tidigare i det gamla livet. Visst gör man fel saker men då är det att bekänna det inför Gud att jag gjorde fel "Förlåt Jesus och självklart ska det komma från hjärtat inte något vi slänger fram förbigående som vi spottar ut ett tuggummi ungefär.
Frälsningen är inte att nu ska jag ut och supa och tänka att imorgon kan jag gå till Jesus och be om förlåtelse men ikväll super jag mig fullo. Nej det är att synda på nåden. Det är en medveten synd och dessutom väldigt farlig.

Vi måste se efter våra församlingar hur man lever. Jesus säger oxå att " En liten bit syrar hela degen. Och finns det människor som lever i medveten synd och man ska ta tag i det. Pastorerna bör ta tag i detta men självklart ska de ske genom kärlek och omtanke. Det är ju för dennes bästa....

15 kommentarer:

 1. Bibeln beskriver via två bibelställen hur vi ska hantera frågan…

  Liknelsen om ogräset
  MATT 13:24 En annan liknelse framställde han för dem: “Himmelriket är likt en man som sådde god säd i sin åker. 25 Men då folket sov, kom hans ovän och sådde ogräs mitt ibland vetet och gick sedan sin väg. 26 När nu säden sköt upp och gick i ax, visade sig också ogräset. 27 Då gick tjänarna till sin herre och sade: Herre, visst sådde du god säd i din åker? Varifrån har då ogräset kommit? 28 Han svarade: En ovän har gjort det. Tjänarna frågade honom: Vill du att vi skall gå och samla ihop det? 29 Nej, svarade han, om ni rensar bort ogräset, kan ni på samma gång rycka upp vetet. 30 Låt båda växa tillsammans fram till skörden. Och när skördetiden är inne, skall jag säga till skördemännen: Samla först ihop ogräset och bind det i knippen som skall brännas upp, men vetet skall ni samla in i min loge.”

  Mark 2:17 Jesus hörde det och sade till dem: “Det är inte de friska som behöver läkare utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare.”

  Utifrån detta är det ganska solklart att ingen ska rensas ut ur församlingen…

  Kyrkan är inte i första hand till för rättfärdiga utan för syndare....! När ska vi lära oss detta, utan syndare som välkomnas i kyrkan är vi snart ett minna blott....!

  SvaraRadera
 2. Jag talar inte om att syndare inte är välkomna till kyrkan utan jag talar om att leva i medveten synd. Ja, jag vet att de är de sjuka som behöver läkare men kristen tro handlar om att omvända sig från synden.
  Jesus säger tex till synderskan som togs på bar gärning "Gå och synda icke mer."
  Att omvända sig till Jesus betyder att lämna det gamla livet och om det behövs så bränn alla broar dit.

  SvaraRadera
 3. Matt 13 som du siterar handlar inte om församlings liv utan alla männiksor på jorden.
  En församling är Kristi kropp och ska bevars hel och ren. En liten surdeg syrar hela degen. Alltså om det är någon som lever i medveten synd besmittas hela församlingen. Och där det är synd med kan inte Den Helige Ande vara.
  Läs Paulus vad han säger om församlingsliv och de små breven i bibeln. Förenkla inte Guds ord för då tar man kraften ur den.

  SvaraRadera
 4. Det är lätt att framföra åsikter, men ack så svårare att det underbyggt. Läste uppfattningen att Gud inte godkänner ett samboförhållande, det är bara äktenskap som räknas. Du uppstår frågan vad som är äktenskap. Låt mig säga, att vara gift har inget med äktenskap att göra. Vara gift är gift är samhällets påfund. En äkta kärleksfull relation man och kvinna emellan, som har sin tro på Gud det blir till äktenskap. Så gjorda påstående om samboförhållande kan mycket väl vara ett äktenskap likafullt som gifta par inte uppfyller äktenskapet inför Gud. Jag säger bara, tyck mindre och läs Bibeln bättre.

  SvaraRadera
 5. Det finns inget som heter sambo i bibeln. Äktenskapet är instiftad av Gud och det är mellan man och kvinna. Jag tycker inte ...eller de som jag skriver är inte mina egna åsikter...Jag talar det som Guds ord säger.
  Människan har en väldig förmåga att skaffa sig en egen Gud som passar in i ens eget levnadsförhållande sätt att leva eller tycke men Guds ord förändras aldrig det står så som det står.

  SvaraRadera
 6. Denna världen är så förgiftat att allt är snart tillåtet...

  SvaraRadera
 7. Det är ju fullständigt löjligt att påstå att sambo skulle vara samma sak som äktenskap. Det är det inte, har aldrig varit och kommer alldrig att vara.

  Inte ens världens människor tycker att sambo och äktenskap är samma sak och juridiskt sett är det stor skillnad.

  SvaraRadera
 8. Tänk vad människor blandar samman det ena och det andra. Äktenskap kräver 3 saker: 1 man och kvinna, 2 äkta kärlek dem emellan, 3 en gemensam tro på Gud. Då blir relationen ett äktenskap. Sen vilka namn vi har på detta, gifta, sambos eller vad saknar helt betydelse. Detta är den strikt bibliska tolkningen.
  Jan

  SvaraRadera
 9. Äktenskapet är instiftad av Gud mellan man och kvinna. När man ingår ett äktenskap blir man ett. Att vara sambo är inget äktenskap. Det är att leva i synd.

  SvaraRadera
 10. Ja, just därför kan människor inte själva ingå äktenskap, det är Gud som upphöjer relationen man och kvinna emellan till äktenskap. Att gifta sig är inte liktydigt med äktenskap. Gud är ingen formalist, ett öppet och kärleksfullt samboförhållande kan ur Guds perspektiv vara ett äktenskap. Det finns inget bibliskt stöd för att ett samboförhållande är synd. Människor blandar samman äktenskap och att gifta sig, det går att vara gift utan att relationen av Gud är godkänd som äktenskap.
  Jan

  SvaraRadera
 11. Det finns inget sambo förhålande. Nej Gud är ingen formalist. Ett sambo förhålande kan aldrig bli ur Guds perspektiv som ett äktenskap.Äktenskapet instiftades av Gud inte sambolagen av Gud. Välsigna inte det som inte är välsignat av Gud..

  SvaraRadera
 12. Sambolag såväl den lag som reglerar gifta par är av jordiskt slag, kyrka och stat har så att säga gjort gemensam sak, precis som på fariséernas tid. Den kristna ordningen är att människorna fattar beslut i sina relationer utan prästerliga mellanhänder, utan något godkännande av kyrka, församling och samhälle. Att människor i formell mening gifter sig ligger i kyrka och stats kontrollbehov av människor. Gud har instiftat äktenskapet och det är Guds välsignelse av man och kvinnas kärlek till varandra. Jesus har inte sagt ett ord om giftemål, men han har sagt mycket om hur vi skall förhålla oss till varandra. Likställ inte giftemål med äktenskap, giftemål är av jordiskt slag, äktenskap är av Gudomligt slag. Vi är fria att själva uttrycka kärlekens former efter de anvisningar Jesus gett. Idag kallas det alltid(?) äktenskap när två människor gifter sig, det menar jag är en grov förvanskning av Guds mening med äktenskapet. Som jag sagt, Gud upphöjer en relation till äktenskap när det mellan man och kvinna råder äkta kärlek och en gemensam tro på Gud. Där ligger den formella statusen, inte giftemålet, inte samboförhållandet eller vad det nu är.
  Jan

  SvaraRadera
 13. Men jag säger er: den som ser på en kvinna med åtrå har redan i sitt hjärta brutit hennes äktenskap.( Här tals det om äktenskap)

  Men jag säger er: den som skiljer sig från sin hustru av något annat skäl än otukt, han blir orsak till att äktenskapet kan brytas genom henne, och den som gifter sig med en frånskild kvinna bryter hennes äktenskap.( Här talas det om äktenskap)

  Men jag säger er: den som ser på en kvinna med åtrå har redan i sitt hjärta brutit hennes äktenskap.( Här talas det om äktenskap)

  Det finns ingen sambo liv i Guds ord.
  Äktenskapet är instiftad av Gud mellan man och kvinna.
  Men att man gifter sig i en kyrka och säger Ja till varandra och det gör man inför Gud oxå inte bara präten. Nya testamentet talar om äktenskap (Bibel orden jag hämtat)
  Kyrkan är Guds hus där två säger jag till varandra. Att man står i Guds hus och säger Ja till varandra men många tyvärr begriper inte vad man säger Ja till tyvärr och lika lite vad Guds ord säger om äktenskap och att bli ett med varandra.
  Sambo = världslig åkomma...Äktenskap Guds välsignelse.

  SvaraRadera
 14. Vi är fria att själva uttrycka kärlekens former efter de anvisningar Jesus gett. Idag kallas det alltid(?) äktenskap när två människor gifter sig, det menar jag är en grov förvanskning av Guds mening med äktenskapet. Som jag sagt, Gud upphöjer en relation till äktenskap när det mellan man och kvinna råder äkta kärlek och en gemensam tro på Gud. Där ligger den formella statusen, inte giftemålet, inte samboförhållandet eller vad det nu är.????  Gud upphöjer en relation till äktenskap när det mellan man och kvinna råder äkta kärlek och en gemensam tro på Gud.????

  Mycket mrkligt det du skriver...Det stämmer inte det du säger.....

  SvaraRadera
 15. Till sist blir alltid frågan, skall vi hålla oss till Bibeln eller inte? Bibeln och Jesus säger inte ett ord om boendeform för man och kvinna, där sägs inte heller något om några speciella ceremonier (typ då man gifter sig). Alltså, när vi talar om gifte och sambos så speglar vi mest våra religiösa traditioner och olika samfundsuppfattningar. Och i dessa sammanhang sägs och tycks det mycket. Jag bara säger, den som påstår att ett samboförhållande är synd har inget som helst stöd för detta i biblisk mening. Ett samboförhållande kan i kärlek och tro ha samma status inför Gud och vara fullt ut godkänt som ett äktenskap. Det är innehållet i kärleksrelationen man och kvinna som är avgörande, inte de yttre formerna, inte det lagmässiga, inte det cermoniella. Detta är kristen tro enligt Jesus. Den som hävdar andra uppfattningar befinner sig kvar i den förkristna tiden, den tid som Jesus bröt med.
  Jan

  SvaraRadera