måndag 17 januari 2011

Man slår inte sina barn


Dömda för barnaga


Gud har aldrig sagt att vi ska slå våra barn utan vara rädd om dem och älska dem och ta hand om dem. Barnen är en gåva från Gud till oss.
Mannen måste ha fått en snedvriden uppfattning om vad det gäller barnuppfostran och det kan jag förstå genom att han har tydligen själv har fått stryk på detta viset.

Barnen får dra ner byxorna och få smäll av en präda som pappan själv tillverkat är så skamlöst borta från Guds handlingar som det bara kan vara.
Bara att få dra ner byxorna och böja sig framåt inför föräldrarna är en handling intrång på barnets individ som skadar barnet psykiskt och mentalt. Snacka om att barnet känner sig övergivet och ensamt.
Tro mig jag vet.

Man skadar barnet för hela livet. Hur ska barnet kunna tro på en god Gud.
Hur ska barnet få en kärleksfull relation med himmelska pappa om en jordisk pappa gör så här. Man förstör sina barn för livet och endast Gud kan läka deras sår då de växer upp.

Relaterat, Dagen.se Dömda för barnaga

3 kommentarer:

 1. Finns ganska gott om bibelord som går att tolka som att aga är helt ok, ja, det låter ibland nästan som att det är dåligt att INTE aga.

  Du som förespråkar bokstavlig tolkning av Bibeln borde vara medveten om att sådana problem uppkommer lite överallt i skriften.

  SvaraRadera
 2. Nej. Gud har aldrig någonsin sagt till oss att vi ska slå våra barn. Jesus slog aldrig barnen Nej han välsignade dem.
  Aga betyder inte att slå bokstavligen, utan det betyder att Gud tillrättavisar oss om vi gjort något som inte är enligt hans plan eller är på väg att göra något sådant.
  Men den här agan skadar oss inte utan gör gör att vi lär oss och blir mer vakna att kanske inte göra samma sak igen.

  SvaraRadera
 3. Jag skrev tidigare om denna agadebatt"Läser man alla kommentarer och de som ger dem sitt tysta stöd tolkar jag det att att de flesta tycker att citat ”Självklart har aga stöd i Bibeln.” Jag är förfärad, är de en sådan kristendom vi vill ha? att kränka barn och misshandla barn.
  Själv har jag uppfostrat 2 barn nu 21 och 19 år gamla utan aga ( med gott resultat de har blivit mogna och självständiga vuxna) Man behöver aldrig ta till våld för att övertyga ett barn att tex. inte springa ut i trafiken , leka med eld, tala om istället varför det är farligt.

  SvaraRadera