söndag 9 januari 2011

New Age = Ny tidsålder.

New Age = Som betyder " Ny tidsålder
Tankegångar som ryms inom New Age är inte särskilt nya. Meditationen och yoga, försök att få kontakt med de döda, en tro på naturens inneboende kraft och vishet,mystisism, sådan som är dolt och hemligt .mm.. är tankegångar som man kan spåras tusen år tillbaka i tiden .En trend i New Age är att "Ju äldre det är, ju andligare är det.
Rörelsen kom i offentlighetens ljus i vårt land 1981.

I detta ingår kortfattat: Alltså en ny tidsålder
Närverk ( världsomfattande)
Ny paradigm ( Mönsterbild)
Ny världordning
Ny religion

Termen New age( Alice Bailey, lanserade uttrycket
New Age 1944 då hon gav ut boken" Discipleship the New Age.( Lärljungaskap i Nya Tidsåldern)


New Age Den nyandligheten kan tyckas vara oskyldig, men den är livsfarlig att bege sig in i. Den fångar in människan i sitt grepp och då är man fast.
Nedbrutningen av människans själ går sakta men säkert. Mår man dåligt innan i sitt psyke så blir det inte bättre om man söken sin frihet och lycka i New Age.

Vi vet att vi har kommit i tidsålsern då allting tycks gunga och vi vet också att Jesus kommer snart och söker man inte sin trygghet och frälsning i honom så blir man lurad snart.

Det finns bibelställen som talar om:

Matt 24:5-11 Många ska komma i mitt namn och säga att "Jag är Messisa

" Många falska profeter ska träda fram och bedra många..

Matt 24:23-24 "Om någon säger till er.Se här är Messias eller där är han, så tro det inte. Ty falska Messias gestalter och falska profeter ska städa fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra många även de utvalda...

Kol 2:8 " Se till att ingen rövar bort er med sina tomma och bedrägloga filosofi..

1 Tim 4:1-2 " Det sista tiden kommer somliga att avfalla från tron och hålla sig till villoandar och till onda andars läror...

2 Tim 3:5 I de sista dagarna ska människor " Ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft.


2 Tim 4:3-4 " Det ska komma en tid då människor inte längre stå ut med den sunda läran...
de vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.

Dessa bibelord är en varning och vi borde lyssna och vara noga med vad vi äter.
Äter vi förgiftad mat så dör vi. Det samma är det med New Age om vi befattar oss med det.
Till en början kan de kännas bra men sedan efter en tid börjar man bryts ner sakta men säkert går man djupare och djupare in i mörkret.

Svälj inte allt med hull och hår. Se efter i Guds ord "Bibeln" Det du hör= om det stämmer med ordet kan du ta emot det men stämmer det inte så spotta ut det.

Sök Jesus medan tiden är och du som känner redan Jesus så läs ordet och bli riktigt grundad i honom och glöm inte bönen.

5 kommentarer:

 1. "Svälj inte allt med hull och hår. Se efter i Guds ord "Bibeln" Det du hör= om det stämmer med ordet kan du ta emot det men stämmer det inte så spotta ut det."

  Wow. Det där är nog det mest hycklande stycket text jag läst på länge. Först säger du att man inte ska svälja allt med hull och hår, för att sedan gå vidare till att säga att man SKA svälja allt med hull och hår så länge det stämmer med Bibeln.

  SvaraRadera
 2. Adam du förstår inte detta med mänskligt tanke utan Anden måste vara med. Visst, så är det för bibeln talar sanning därför kan man svälja allt..

  SvaraRadera
 3. Adam...du förvränger allt jag skriver...

  SvaraRadera
 4. Du ser inte hyckleriet alltså? Snälla läs den här Wikipedia-artikeln om kognitiv dissonans:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kognitiv_dissonans

  SvaraRadera
 5. Jag hyklar inte och är det någon som är mitt försvar så är det Gud. Du får gå till honom o klaga.
  Jag behöver bara läsa bibeln som ger mig andlig mat.Jesus sa " Jag är sannigen och livet. Därför läser jag den urgamal boken och den har så mycket att ge. Är det någon som bär lögner och hyklar så är det denna världens onde. Hans namn är satan. Han håler människor fågna och blinda att de inte kan se Guds härlighet.
  Hyklerier och konstiga människo filosofier och ordvrängare som Jesus säger de står för dem som inte tillhör Gud.

  SvaraRadera