måndag 14 mars 2011

Jorden skakas....Jesus kommer snart!!!!


Från tidningen Flammor: Författare Hoger Nilsson

"Det skall bli stora jordbävningar"


Rubriken är ett citat från Jesu undervisning om vad som är ett tecken på hans återkomst. Jordbävningen i Japan är en av de allra kraftigaste som har uppmätts i historien. Vi ser nu ytterligare ett tecken på att vi lever i ändens tid.
Det är en historiskt stark jordbävning, som inträffade den 11 mars. Det har bara uppmätts två starkare jordbävningar tidigare. Den starkaste var i Chile 1960 med 9.5 på richterskalan. Den näst starkaste inträffade i Alaska 1964, den hade 9.2 på richterskalan. Den i Japan var på 9.1 och den är tillsammans med jordbävningen i Sumatra, Indonesien 2004, på delad tredje plats, när det gäller styrka.
Ser man till de 10 kraftigaste jordskalven i historien, är det bara 2 som inte inträffat på 1900-talet eller 2000-talet. Bara under de få åren på vårt århundrade har 3 av de kraftigaste jordskalven inträffat. Det är egentligen anmärkningsvärt att 3 av 10 inträffat de senaste 10 åren.
Ser man däremot i ett profetiskt perspektiv, är det inte överraskande eller anmärkningsvärt. Jesus har alltså i Luk. 21:11, förutsagt att stora jordbävningar är ett tecken på att Hans tillkommelse står för dörren.
Jordbävningar har det alltid funnits, men lägg märke till att Jesus säger ”stora jordbävningar”. Det som vi är ovan påtalat ger en bild av att de verkligt stora jordbävningarna inträffat i vår generation och alltså 3 av de 10 största på de allra senaste åren.

För att vi riktigt skall förstå hur stor den senaste jordbävningen egentligen är, behöver vi inse att hela jordklotet påverkats av den! I en artikel från Dagens Nyheter den 12 mars, kan man läsa i rubriken att ”Japan har flyttats över två meter”. Huvudön har alltså flyttats över två meter. Vilken enorm kraft för att detta skulle kunna ske!
Inte nog med det, artikeln ger också besked om att hela jordaxelns lutning ändrats 1 decimeter. Även jordens rotationshastighet har påverkats av jordskalvet. På detta sätt har alltså hela jorden skakats om!
Detta har vi kanske inte kunnat föreställa oss, att vårt stora jordklot skulle kunna skakas om, men profeten Jesaja fick redan på sin tid det här profetiska budskapet: ”Jorden brister, ja, den brister. Jorden rämnar, ja, den rämnar. Jorden vacklar, ja, den vacklar.” Jes.24:19.

Där är viktigt att vi inte bara ser det som nu hänt, som en stor nyhet eller en historisk händelse, då har detta stora tidstecken gått oss förbi. Det som är så viktigt är att vi ser det utifrån vad Jesus sagt om stora jordbävningar i den yttersta tiden. Då kan det bli oss till ett andligt uppvaknade, så att vi står redo när Han kommer igen!


Publiceringsdatum: 2011-03-13

Författare: Holger Nilsson
Tipsa en vän
Skriv ut

Direktlänk till denna artikel: http://www.flammor.com/tidstecken/tidstecken161.htm

9 kommentarer:

 1. Det är varken fler eller större jordbävningar nu för tiden än det varit innan i historien. Det skadar faktiskt inte att kolla upp fakta ibland.

  http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqarchives/year/eqstats.php

  SvaraRadera
 2. Nejvisstja, förlåt! Du tror ju inte på vetenskapen! Hur kunde jag vara så dum!

  Givetvis har låtsasprofeten Holger Nilsson bättre koll på hur många och hur starka jordbävningar som har ägt rum i jordens historia än de ledande forskarna inom ämnet!

  Eller?

  SvaraRadera
 3. Nu får det vara nog Adam. Vi har den fakta som behövs som kommer från Guds ord och från Gud. Skillnaden på den som inte tror och tror är att den som tror litar på Gud och hans ord och lyssnar på profterna. Men den som icke tror har bara sig själv att lita till och vetenskapen. Visst är vetenskapen bra men det håller inte upp allt.
  Låtsas profeten Holger som du kallar honom för har nog större koll än någon annan i vetenskapens värld. Han får sin budskap direkt från Gud som vi andra genom proftetiska budskap.
  Så Adam du får tycka vad du vill. Men vi tror på Gud och det han säger.

  SvaraRadera
 4. Vara nog med vad?

  Jag bara undrar hur du tänker, när du tror att någon som inte har den blekaste aning om seismologi (läran om jordbävningar) kan veta hur många jordbävningar som har inträffat i jordens historia. Varför litar du mer på honom, än på forskarna och vetenskapsmännen som mäter jordbävningar, och ägnar hela sina liv åt att studera dem? De räddar liv genom att förvarna folket för jordbävningar så att de hinner evakueras.

  Hur många liv har Holger Nilsson räddat genom sin kunskap om jordbävningar? Jag betvivlar att det är någon större skara. Nu får du ändå ta och komma tillbaka till verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. madeleine från småland11 september 2014 22:41

   Holger kanske inte räddat människor från jordbävningar, men han kanske har fått vara med o vinna människor för gud. Vad är en jordbävning i jämförelse med att förlora sin själ.......tänk på det

   Radera
 5. Det står helt klart att jordbävningarna blir allt fler, större och intensivare. Fakta är att även vetenskapsmän och forskare bekräftar detta. Detta är ett stort tidstecken på att vi lever i den sista tiden innan Jesu tillkommelse.

  SvaraRadera
 6. vad tycker du om att svarige ska me Inför nordisk valutaunion. stor det i bibel? jag tycker så det står i bibel innan jesus kommer tillbacka.
  att alla länder kommer hå en valuta och en som kommer att styra värden. det kommer att komma hunger och med mera. så att det bätre om vi har kronan kvar. vi vill inte att svarige ska drabba av svält.

  SvaraRadera
 7. och ingen utan märket kan köpa eller sälja
  om vi är me nordiska valuta.och ser till att alla får ett märke på högra handen eller pannan
  Nya Testamentet, Uppenbarelseboken kapitel 13 vers 18

  SvaraRadera
 8. TACK JESUS ATT DU DÖTT FÖR MINA SYNDERS SKULL!

  SvaraRadera