söndag 6 mars 2011

Guds räddningsplan


1 Kor2 och följande verser.

Vi förkunnar, som det står i skriften, vad inget öga sett och inget öra hört och ingen människa anat, det som Gud har berett åt dem som älskar honom.
10 Och för oss har Gud uppenbarat det genom Anden, ty det är Anden som utforskar allt, också djupen hos Gud.
11 Vem utom anden i människan vet vad som finns i människan?
Ingen utom Guds ande vet heller vad som finns i Gud.
12 Och vi har inte fått världens ande utan Anden som kommer från Gud, för att vi skall veta vilka gåvor Gud har gett oss.
13 Därför talar vi heller inte om dessa ting med ord som mänsklig vishet har lärt oss utan med ord som Anden har lärt oss - vi tolkar andliga ting med Andens hjälp.
14Den oandlige tar inte emot vad Guds ande säger, det är dårskap för honom, och han kan inte förstå det eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt.
15 Den som är andlig däremot kan bedöma allt, men själv kan han inte bedömas av någon.
16 Vem känner Herrens tankar så att han kan upplysa honom? Men vi tänker Kristi tankar.
Hemligheten är Jesus uppståndelse och Guds räddningsplan, som avslöjas bara för dem som tror att Gud talar sanning. De som tror på uppståndelsen och litar på Jesus kommer att få all den kunskap som inte ens de visaste begriper utan att först ta emot Guds budskap. Alla som förkastar detta budskap är dårar, hur visa de än är i världens ögon.

En omusikalisk person kan inte uppfatta god musik. Den som stött bort Gud kan inte förstå hans underbara budskap. Linjen för kommunikationen är bruten och går inte att uppfatta vad Gud säger. Alltså vi tolkar andliga ting med Anden hjälp.
Den som inte är kristen förstår inte vem Gud är och kan inte heller fatta tanken att Guds Ande finns i de troende.

9 kommentarer:

 1. Hej och hå. Du tänker som vanligt inte längre än vad näsan räcker.

  Att ha kunskap om musik är enbart möjligt eftersom att det går att någorlunda objektivt kontrollera sådan kunskap. Man kan vara duktig teoretisk genom att ha goda kunskaper om noter, skalor osv. Man kan också ha ha en teknisk färdighet på ett instrument, som även den kan demonstreras. Andra musiker kan snabbt konstatera huruvida en musiker är skicklig eller ej.

  När det gäller tro däremot, så finns det ingen objektiv källa att gå till. Eftersom att alla människor tolkar Bibeln och de andra heliga skrifterna olika så går det inte heller att ha någon säker kunskap om Gud, då han kan vara allt och ingenting. En sådan definition gör gudsbegreppet totalt meningslöst.

  Vidare är jag intresserad av denana "kunskap som inte ens de visaste begriper". På den här bloggen har jag då inte sett något bevis för någon sådan kunskap än så länge. Har ni något på lager?

  SvaraRadera
 2. Den objektiva källan om tro kan du gå till jesus.Åter igen du känner inte Gud men du kan lära känna honom om du vill. Läs det en gång till Kor 2 och följande verser.
  Åter igen så ser jag att du inte ser. Du kommer aldrig åt den kunskap som Gud har till oss frälsta med dina mänskliga funderingar och filosofier. Du kan få all världens kunskap och lära dig det men aldrig den himelska kunskapen som kommer från Gud.

  SvaraRadera
 3. Gud har i sin vishet dolt kunskapen om honom för denna världens visa och kloka och i sin vishet uppenbarat hemligheten för dem som är oskyldiga som barn,

  SvaraRadera
 4. Mirre: Nej. För att någonting ska kunna räknas som säker kunskap måste oberoende källor få exakt samma resultat när de utför en viss uppgift. Av alla miljoner kristna människor som finns så har antagligen inte en enda av dem samma tolkning av vem Jesus är, och hur man ska följa Bibeln. Alltså kan ingen objektiv kunskap vinnas bara för att man är troende - isåfall hade ni ju tyckt likadant allihop!

  David: Kan du ge mig ett exempel på någonting som "inte ens de visaste begriper". Jag är OK med att jag inte kommer att kunna förstå det, men en liten försmak på din fantastiska kunskap vore ändå intressant!

  SvaraRadera
 5. Du får tro som du vill men jag vet vem jag tror på. Du får se en dag då Jesus kommer tillbaka. Även dina knä skall böjas.

  SvaraRadera
 6. Är det allt du har att säga? Inget att säga om att alla kristna har olika tolkningar av Bibeln? De som känner Gud ska ju förstå säger du. Det vore ganska konstigt om Gud gav människor kunskap som motstrider varandra, tycker du inte?

  SvaraRadera
 7. Ja det är allt jag har att säga. Jag vet vem jag tror på och jag känner min mästare Jesus som är min vän. Du är blind och ser inte detta för det har inte blivit uppenbarad för dig. Du bygger ditt liv på mänkliga tankar och vetenskap som inte leder någonstans. Du kommer aldrig känna Gud och veta av hans närhet med ditt förnuft.

  SvaraRadera
 8. Läs igen: Guds räddningsplan...som jag har skrivit från Bibeln.

  SvaraRadera