onsdag 2 mars 2011

Jesus kommer snart.....Är du redo?


Profetisk dröm om Jesu andra tillkommelse - Holger Nilsson


--------------------------------------------------------------------------------

Publicerad september 2006

Jesu andra tillkommelse

Ali, en före detta shiitisk muslim från Iran, blev omskakad av en övernaturlig upplevelse. Han bodde på västkusten i USA. Ali upplevde en nattlig syn eller dröm, under det att Jesus talade till honom, och han har därefter blivit en andefylld troende.

Ett par månader senare upplevde Ali ännu en levande nattlig syn. Denna gång om uppryckandet före vedermödan, när Herren kommer att visa sig i molnen för att ta upp alla troende som väntar på Hans återkomst.
Ali hade aldrig studerat trossatserna om Jesu andra tillkommelse. Han hade aldrig hört talas om uppryckandet, den snart stundande händelsen beskriven av aposteln Paulus i 1 Tessalonikerbrevet 4:16-17:
”Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren.”
Ali betraktade uppryckandet i den nattliga synen utan någon föregåendeteologisk kunskap av ”uppryckandet” av de troende av Jesus upp i molnen.
Ali hävdar även att Herren visade honom den stad där han skulle bo när uppryckandet inträffar. Hans muslimska farbror lämnades kvar i tårar, därför att farbrodern förstod plötsligt att allt som Ali hade delat om Jesus var sant och att vedermödans tid därför nu skulle börja.
Ali väntade utan att förstå hur allt skulle hända. Men två år senare fick
han överraskande ett telefonsamtal från sin farbror, som bad honom att flytta till staden i mellanvästern, som förekommit i drömmen. Ali sköter nu farbroderns butik och bor i staden där det var visat honom att han skulle bli uppryckt till himlen.
Ali tror att uppryckandet är omedelbart förestående, fastän han vill inte spekulera när. Han är bedrövad över att så få pastorer undervisar om uppryckandet och Jesu andra tillkommelse.
Alis berättelse är ytterligare ett ”väckande rop” att Jesus kommer snart - men hur fascinerande att förkunnaren är en före detta shiitisk muslim och inte en amerikansk televisionsevangelist!

Källa: Boken The Jesus Visions. Signs and Wonders in the Muslim World av Christine Darg. Förlag: M.A.D.P. - TARSHISH Ltd., Israel. Utgiven 2005.

Tipsa en vän
Skriv ut


--------------------------------------------------------------------------------

© www.flammor.com

4 kommentarer:

 1. Drömmar har ingen koppling till verkligheten, eller till framtida händelser. Man har gjort massvis med studier på detta, och ingen har lyckats förutspå framtiden med "profetior" eller "drömmar". Chansen att någonting som någon drömt om händer är inte större än slumpen.

  SvaraRadera
 2. Förutspå och profetisk budskap är inte samma sak. Den som lever får se.

  SvaraRadera
 3. Amen kom Herren Jesus.!"Så underbar budskap för Jesus kommer med kraften och vi försvinner från jorden runt hela wärden och ny gäller att tro på detta och göra allt sjäv vad måste göras för att få var med detta stunden ,tack var välsignat ,keijo södertälje

  SvaraRadera
 4. Gud välsigne dig också Keijo.

  SvaraRadera